Hoe zorg je dat een maatschappelijk initiatief dat zeer succesvol is, probleemloos kan voldoen aan de snelgroeiende vraag? Hoe hou je focus op je ambities en idealen, zonder afgeleid te worden door allerlei administratieve zaken? En hoe zorg je ervoor dat duizenden vrijwilligers het beste uit zichzelf en elkaar halen?

Het antwoord is eenvoudig: met een SaaS platform dat overal beschikbaar is. De applicatie die PAQT samen met Stichting VoorleesExpress ontwikkelde zorgt ervoor dat vrijwilligers efficiënter kunnen samenwerken. Ze hebben nu eenvoudig en snel, alle informatie bij de hand.

Cijfers op een rij

  • 6.000 vrijwilligers
  • 400 locaties
  • 40.000 gezinnen

Het platform

  • Frontend: Ionic Vue
  • Backend: Laravel
  • API-koppelingen: Contentful
  • Auth0 authenticatie

Ook interessant

  • Winnaar gouden DIA award
  • AVG proof
  • In de conceptfase al erkend door tweede kamer als de nieuwe standaard
VoorleesExpress platform | PAQT

Over de VoorleesExpress

Stichting VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal, extra aandacht krijgen. Vrijwilligers helpen deze kinderen (en hun gezinnen) niet alleen door voor te lezen, maar ook met taalspelletjes, video’s, handige websites en andere manieren om lezen en taal een vaste plek in het gezin te geven. Dit gebeurt gedurende 20, wekelijkse sessies – thuis, online of op een openbare locatie. Stichting VoorleesExpress bestaat zo’n 15 jaar en ondersteunde in die periode zo’n 40.000 gezinnen.

VoorleesExpress platform

Bescheiden begin, doorslaand succes

Wat 15 jaar geleden begon met een handvol vrijwilligers en 10 gezinnen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, is inmiddels een organisatie met 400 locaties en ruim 6.000 vrijwilligers die duizenden gezinnen ondersteunen. En de vraag neemt alleen maar toe.

Voor Stichting VoorleesExpress werd het dan ook de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een oplossing om de vrijwilligers nog beter te faciliteren. Het bestaande platform is vernieuwd en tegelijkertijd beschikbaar als applicatie. Het resultaat is een plek waar vrijwilligers makkelijk met elkaar in contact kunnen komen, informatie kunnen delen met projectleiders en het materiaal op een laagdrempelige manier beschikbaar is.

Download whitepaper: Succesvol software ontwikkelen hoeft niet moeilijk te zijn

Vul hier je e-mailadres in en ontvang het whitepaper Succesvol software ontwikkelen hoeft niet moeilijk te zijn.

Heb je na het lezen nog vragen? Dan beantwoord ik die graag.

Robert Horsmans
Naam(Vereist)
E-mailadres
Telefoon
Toestemming(Vereist)
Whitepaper Succesvol software ontwikkelen hoeft niet moeilijk te zijn

Lees ook: Succesvol software ontwikkelen hoeft niet moeilijk te zijn

Software maakt het leven makkelijker. Maar kan software implementeren zélf misschien ook makkelijker? Dat kan zeker! Dankzij een nieuwe manier van werken met de veelbelovende naam Rise. Het geheim? Op 34 cruciale punten continu uitzoomen naar de business.
Hoe maak je software ontwikkelen makkelijk? In de brochure vertellen we je er meer over.

Download brochure: Succesvol software ontwikkelen hoeft niet moeilijk te zijn

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de brochure Succesvol software ontwikkelen hoeft niet moeilijk te zijn.

Heb je na het lezen nog vragen? Dan beantwoord ik die graag.

Maurits Dijkgraaf
Naam(Vereist)
E-mailadres
Telefoon
Toestemming(Vereist)

Maatwerk platform

PAQT heeft alle expertise in huis om een maatwerk platform te implementeren. Waar nodig geïntegreerd met bestaande systemen dankzij slimme API-koppelingen. Voor iedereen begrijpelijk, gemakkelijk te gebruiken en overal toegankelijk door responsive design. En natuurlijk AVG-proof en uitstekend beveiligd.

Binnen PAQT was deze opdracht een kolfje naar de hand van Team Falcon dat gespecialiseerd is in (onder andere) de implementatie van mobiele apps en softwareoplossingen op maat voor non-profit organisaties.

Stichting VoorleesExpress platform

Gebruiksvriendelijke applicatie, online community

Het was meteen duidelijk dat het een applicatie moest worden die door de vrijwilligers eenvoudig te gebruiken is, ook onderweg. Hoe digitaal vaardig die duizenden vrijwilligers zijn, weet je natuurlijk niet. Maximaal gebruiksgemak stond dus voorop.

Via de applicatie delen de vrijwilligers informatie met de gezinnen en dat vroeg om API-koppelingen met andere systemen. Daarnaast krijgen de vrijwilligers via dit platform alle ruimte om een echte digitale community te worden. Een community om te leren, tips en ervaringen te delen en elkaar te inspireren.

Met onze methode verrijken we de taalomgeving thuis en in het gezin. Een digitale omgeving die aansluit bij de behoefte van zowel deze gezinnen als onze vrijwilligers is hierbij van belang. Samen met PAQT hebben we deze kunnen ontwikkelen.”
Manon Wouters Stichting VoorleesExpress
Software ontwikkeling consultant Maurits

Software op maat laten maken

Maatwerk software kan een compleet nieuwe webapplicatie zijn, of slim gebruikmaken van bestaande software die we aanpassen of koppelen. Wat voor maatwerk software je ook wil laten ontwikkelen: het start met je ambitie. Wat wil je bereiken? Vanuit die ambitie kijken we samen naar de beste oplossing. Meer weten over hoe wij dit als techpartner aanpakken? Software consultant Maurits helpt je hierbij.

Neem contact op met Maurits

Je bereikt me het snelst door te bellen naar

06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf

Inzicht, rapportages, accountability

Op het vernieuwde platform kunnen de projectleiders van stichting VoorleesExpress nog efficiënter en makkelijker de instroom van vrijwilligers, de aanmeldingen van gezinnen, de ervaringen en waarderingen, en ook de uitval nog efficiënter in kaart te brengen.

Voor stichting VoorleesExpress biedt dit belangrijk sturingsinformatie over de voortgang en performance van de organisatie. Daarnaast zijn de opdrachtgevers vrijwel altijd gemeentes en die willen graag weten hoeveel gezinnen er ondersteund worden, hoeveel traject succesvol zijn afgerond en wat de doorlooptijden zijn.

Group
Group

Cross platform technologie, API-koppelingen

Voor de ontwikkeling van deze mobiele app is gebruikgemaakt van het Ionic Vue framework. Dankzij deze crossplatform technologie draait de app vanuit een en dezelfde codebase op zowel Android als iOS smartphones, maar is de app ook uit te rollen als Progressive Web App op je desktop of gewoon in je browser.

Om het wiel niet telkens opnieuw uit te vinden is gebruikgemaakt van externe services om veelgebruikte features snel te implementeren. Zo is voor het beheer van content een moderne API-koppeling gemaakt met het headless CMS: Contentful. Hiermee kunnen teksten en afbeeldingen op een logische en gebruiksvriendelijke manier geschreven en onderhouden worden.

Voor het veilig in en uitloggen in de app is een koppeling gelegd met Auth0 waardoor direct het hoogste niveau van beveiliging op het gebied van authenticatie is gerealiseerd.

DIA Award PAQT

Winnaar gouden Dutch Interactive Award

We hebben met Stichting VoorleesExpress de prestigieuze gouden Dutch Interactive Award van Emerce in de wacht gesleept! In de categorie ‘communities’ ontvangen PAQT en VoorleesExpress hiermee erkenning voor het beste digitale interactieve werk in Nederland.

Met VoorleesExpress hebben we het SaaS-model succesvol geïntroduceerd en binnen negen maanden uitgerold bij 400 organisaties in de non-profit sector. Samen met onze opdrachtgever hebben we een product uitgedacht, getest en uitgerold. Toen zelfs de Tweede Kamer ons product in de conceptfase al erkende met een kamerbrief als de nieuwe standaard in de ondersteuning van het Leesoffensief, nam onze motivatie een nog grotere vlucht. Deze award is voor ons de bevestiging dat dit model van onschatbare waarde is voor de non-profit sector!

Lees artikel
Scale-up software workshop cta

De volgende stap voor je SaaS-applicatie?

Ben jij klaar voor de volgende fase van je SaaS-oplossing en wil je gas gaan geven op sales? Als expert op het gebied van SaaS deel ik graag mijn kennis en help ik je verder op weg! Maak een afspraak direct in mijn of geef een belletje.

Naar de agenda van Maurits

Andere succesvolle cases van PAQT

Bekijk hier meer projecten

Terug naar overzicht

PAQT Start today

Vragen?

We staan voor je klaar om ze te beantwoorden.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf