Persbericht

Betere en snellere due diligence voor financiële instellingen op hun investeringen

Leestijd 4 min

Door Dagmar Ingelse

Grondige due diligence moet sneller en makkelijker kunnen, ook op complexe krediet- en hypotheekdossiers. Dat was de visie van Fortrum, specialist in consultancy, risicomanagement en due diligence in de financiële dienstverlening. Die visie is inmiddels realiteit dankzij Fortapp – een samenwerkingsverband met PAQT Software.

PAQT Fortrum team

Deze applicatie wordt gebruikt voor het inlezen van datatapes en het reviewen van dossiers, maar ook voor reviews van geldverstrekkers en servicers. Doordat projecten makkelijker op te zetten zijn en datatapes in bijvoorbeeld ESMA format in een keer in te lezen zijn, kan Fortrum zich focussen op waar het echt om draait: de due diligence op portefeuilles, geldverstrekkers en servicers. Investeerders, banken, geldverstrekkers en andere klanten van Fortrum zijn hierdoor altijd aantoonbaar ‘in control’ en compliant.

De applicatie is vanuit een platformgedachte ontwikkeld om in de toekomst bijvoorbeeld met API’s te werken en daardoor met name doorlopende due diligence processen nog verder te verbeteren en versnellen. De applicatie voldoet aan de strenge eisen die financiële instellingen stellen en is met de AVG in gedachten ontwikkeld met “privacy by design”

Alles is er met Fortapp op gericht om de kwaliteit naar een nog hoger niveau te brengen, de doorlooptijden te verminderen en makkelijker samen te werken. Daarmee maakt Fortrum het verschil in de financiële wereld. Alle reden dus om deze innovatieve specialist de Next Level Award toe te kennen.

Meer over SaaS

Alle artikelen

Advies nodig? We helpen je graag.

Vertel ons je ambitie en start vandaag nog!

Start today

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf