DIA Award

PAQT.com en Stichting VoorleesExpress winnen Gouden Emerce Dutch Interactive Award

Leestijd 3 min

Ieder jaar reikt Emerce de Dutch Interactive Awards (DIA) uit voor het beste interactieve online werk. Dit jaar sleepten wij samen met Stichting VoorleesExpress de prestigieuze gouden DIA in de wacht in de categorie ‘communities’. We zijn supertrots dat de professionele vakjury PAQT en VoorleesExpress hiermee erkent voor het beste community-platform in Nederland.

De gouden DIA werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse gala van Emerce en Dutch Digital Agencies. In een avondvullend programma in de Beurs van Berlage werden de DIA’s in vijftien categorieën uitgereikt aan de beste cases uit de markt.

Als genomineerde in de categorie community, mochten we voorafgaand aan de awardceremonie ons platform presenteren aan een onafhankelijke vakjury van zwaargewichten uit de digitale wereld. Daarbij namen we het op tegen populaire en bekende oplossingen als de Wie is de Mol App, Coronaplein.nu van het Longfonds en De Correspondent Audio app. De jury bepaalde de winnaars op basis van het concept, design en UX, resultaat en optimalisatie. Met een gouden resultaat voor PAQT en Stichting VoorleesExpress.

Het juryrapport

“Stichting VoorleesExpress is opgericht met de missie om deze gezinnen te ondersteunen. Samen met PAQT heeft de stichting in 2021 een nieuw platform gelanceerd. Een belangrijk onderdeel hiervan is de community, waar vrijwilligers elkaar ontmoeten en kennis kunnen delen. De jury vond dit mooi, klein en goed uitgewerkt. Het is moedig dat de stichting is overgestapt naar app-only. Een aantal vrijwilligers haakte hierdoor af, maar de rest die bleef maakt er doorlopend actief en intensief gebruik van. Achter de schermen vindt er onderling veel contact plaats en zijn er makkelijk koppelingen gelegd naar andere groepen belanghebbenden. De jury is van mening dat er veel uitrolmogelijkheden zijn in de verdere omgeving van de app voor ouders/kinderen. Kortom: echt een community en veel verdere potentie.”

PAQT Maurits Dijkgraaf
Deze award is voor ons de bevestiging dat dit model van onschatbare waarde is voor de non-profit sector!
Maurits Dijkgraaf SaaS specialist & director PAQT
VoorleesExpress

Over VoorleesExpress

VoorleesExpress helpt kinderen die moeite hebben met taal, door ze te koppelen aan vrijwilligers. Zij gaan samen met de ouders en kinderen een half jaar lang aan de slag om taal extra aandacht te geven in het gezin. Met als doel: voorkomen dat kinderen op jonge leeftijd een taalachterstand ontwikkelen.

VoorleesExpress platform | PAQT

Over de oplossing

Het platform biedt naast de gedigitaliseerde methodiek van de stichting, tal van andere functionaliteiten. Het is voor de ruim 6000 vrijwilligers makkelijker om inmiddels jaarlijks bijna 5500 gezinnen te betrekken bij de methodiek en tips of materiaal te delen. Daarnaast kunnen zij vrijwilligers op de andere 449 locaties op een laagdrempelige manier ontmoeten en ervaringen uitwisselen in de online community.

Bekijk de hele case
VoorleesExpress Winnaar DIA case

Erkenning voor innovatie

Met VoorleesExpress hebben we het SaaS-model succesvol geïntroduceerd en binnen negen maanden uitgerold bij vierhonderd organisaties in de non-profit sector. Samen met de stichting hebben we het product uitgedacht, getest en uitgerold. Toen zelfs de Tweede Kamer onze oplossing in de conceptfase al erkende met een kamerbrief als dé nieuwe standaard in de ondersteuning van het Leesoffensief, nam onze motivatie een nog grotere vlucht. De gouden Dutch Interactive Award bevestigt nog eens dat dit model van onschatbare waarde is voor de non-profit sector!

Meer over Informatie over SaaS

Alle artikelen