Software ontwikkeling

Software Platformen

Een softwareplatform verbindt. Het koppelt data, andere software en mensen aan elkaar en vormt daarmee de verbindende schakel in het landschap van gebruikers en oplossingen.

Een softwareplatform creëert kansen

Een softwareplatform kan meer dan individuele systemen los van elkaar. Een platform is erop gericht om verschillende onderdelen aan elkaar te koppelen en te verrijken. Of dat nu modules zijn, gegevens uit andere software, of verschillende gebruikers.

Samen met onze opdrachtgevers, ontwikkelt PAQT hoogwaardige softwareplatforms die waarde toevoegen en het leven van gebruikers makkelijker maakt. Of het nu om online webbased platforms, mobiele apps, of een combinatie van beide gaat.

Stefanie - software platformen - product owner

Wat is een softwareplatform?

Net als een webportaal, is een softwareplatform een oplossing die verschillende zaken met elkaar verbindt. Een platform gaat echter een stap verder. Het verzamelt informatie en stelt dit centraal beschikbaar, maakt interactie met gebruikers mogelijk maar combineert ook verschillende toepassingen en functionaliteiten in één overzichtelijke applicatie. Het is niet voor niets dat de term samenwerkingsplatform ook regelmatig wordt gebruikt voor maatwerk softwareplatforms.

Team Falcon - php software ontwikkelen

Maatwerk softwareplatforms bouwen en onderhouden

Softwareplatforms ontstaan vaak omdat onze opdrachtgevers een oplossing voor een specifiek probleem zoeken. Problemen die zij zelf ondervinden in hun organisatie, of problemen die ze merken bij hun doelgroep en waarvoor zij dé oplossing willen bieden.

Als techpartner trekken wij samen op om het idee uit te werken en het platform vervolgens te bouwen én onderhouden. Onze technische en bedrijfskundige expertise vullen de marktkennis van onze opdrachtgever daarbij perfect aan.

Voorbeelden van maatwerk softwareplatforms

We ontwikkelen al voor meer dan 175 opdrachtgevers maatwerk oplossingen. Laat je inspireren door enkele praktijkvoorbeelden van succesvolle softwareplatforms van onze opdrachtgevers.

Bekijk meer cases

De techniek achter softwareplatforms

Ieder samenwerkingsplatform is anders en daarom verschillen de toegepaste technieken ook. Bij PAQT werken we veel met open source frameworks en hebben we de beschikking over meer dan 50 veelgebruikte API koppelingen. Door te gebruiken wat er is, en dit op maat aan te passen naar jouw behoeftes, creëren we een maatwerk softwareplatform dat precies doet wat het moet doen.

Eerst begrijpen, dan bouwen

Efficiënter, waardevoller, informatiever… De behoefte van de gebruiker en de ambities van onze opdrachtgevers bepalen hoe een platform eruit moet komen te zien. Voor we een softwareplatform ontwikkelen, willen we daarom de doelstellingen perfect begrijpen. In onze vaste werkwijze Rise , doorlopen we een grondig proces van het begrijpen van de vraag achter jouw vraag, via solution design en een plan van aanpak, naar de uiteindelijke implementatie. Zo zorgen we voor duurzame oplossingen die het verschil maken.

Meer over onze werkwijze

ONZE STANDAARDEN

Thomas - Marketing bij PAQT

Een gebruiksvriendelijke applicatie

Een applicatie moet inspelen op de behoefte van de gebruikers. Daarom onderzoeken we die eerst tot in detail en combineren we deze behoefte met de doelstellingen van onze opdrachtgever. Al in een vroeg stadium betrekken we gebruikers bij de planvorming, maar ook bij het testen van prototypes en het doorontwikkelen. Zo bouwen we gebruiksvriendelijke softwareplatforms waar gebruikers met plezier mee werken.

Afspraak met Maurits - groeiende organisaties

Maatwerk softwareplatform ontwikkelen?

PAQT ontwikkelt als techpartner graag met je mee. Heb je een wens voor het ontwikkelen van een maatwerk platform? Maak dan vrijblijvend een afspraak om je idee te toetsen of neem direct contact op.

Neem contact met mij op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar

06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf

Kun je niet wachten?

Start je project hier alvast, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Start today

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf