Common Ground

Common Ground: Maatschappelijke digitale dienstverlening anno nu

Goede software zorgt dat burgers sneller én makkelijker bij overheid, semi-overheid en non-profitorganisaties terecht kunnen. Of nog specifieker: software gebaseerd op Common Ground. De principes van Common Ground zorgen namelijk voor flexibiliteit, waardoor software efficiënt, effectief én veilig ontwikkeld kan worden. Als deelnemer van ‘Groeipact Common Ground‘ is PAQT één van de kartrekkers in de ontwikkeling van Common Ground software.

Whitepaper aanvragen

Whitepaper aanvragen

Vul hier je e-mailadres in en ontvang binnen enkele ogenblikken het whitepaper 5 tips om te starten met Common Ground. Heb je na het lezen nog vragen? Dan beantwoord ik die graag.
Naam(Vereist)
E-mailadres
Telefoon

Ons Common Ground aanbod

 • Voor overheid en semi-overheid

  Met Common Ground passen we de nieuwste technieken toe, met de beste klantreis voor de burger als resultaat. De basis is voor iedereen toegankelijk, dus met Common Ground geen vendor lock-ins of afhankelijkheden van traditionele IT-partijen. Common Ground biedt een unieke visie op informatiemanagement, data-uitwisseling en gebruik van API koppelingen. PAQT bouwt, levert & onderhoudt Common Ground software en API’s van het allerhoogste niveau.

 • Voor non-profitorganisaties en ZBO’s

  De invulling van dienstverlening wordt steeds vaker en sterker bepaald door het succes van de softwarecomponent. Met de digitalisering van het werkveld zijn ook stichtingen en andere non-profitorganisaties klaar voor hun digitale transformatie. Met cloud native en mobiele apps van PAQT wordt de doelgroep precies ondersteund op de manier die het beste bij ze past.

Common Ground voorbeelden

Wij realiseerden al Common Ground software voor de volgende partijen:
Bekijk Common Ground cases

Werk samen met PAQT aan de digitale overheid

 • Starten met Common Ground is heel eenvoudig met onze bewezen projectmethodiek Rise . Zo upload je gemakkelijk een projectbriefing via ons PAQT-samenwerkingsplatform of plannen we een digitale kennismaking in. Na het gezamenlijk doornemen van de ambities en behoeften en het verkennen van het verdere (aanbestedings)proces, werken we aan een haalbaarheidsonderzoek of prototype om de technische mogelijkheden te bewijzen.

  Daag ons uit om volgens het 5-lagen model van Common Ground met vernieuwende oplossingen te komen voor het beheren van data & informatiemanagement, het integreren met legacy softwaresystemen en om écht te luisteren naar de wensen van (eind)gebruikers.

 • 5 redenen om te kiezen voor PAQT
  1. Ruime ervaring met ontwikkelen voor meer dan 90 landelijke & regionale (semi-)overheden.
  2. Specialist in technische haalbaarheidsonderzoeken, prototypes & proof of concepts om (subsidie)aanvragen mogelijk te maken.
  3. Meerdere softwareteams met ervaren & getrainde Common Ground specialisten: o.a. developers, UX/UI-designers & procesanalisten
  4. Sinds 2019 actief binnen Common Ground en >10 eigen applicatiemodules in beheer.
  5. AVG-compliant en BIO-proof software: PAQT & datacenter zijn ISO 9001, 27001 & NEN 7510 gecertificeerd.

Certificering

Veelgestelde vragen over Common Ground

 • Wat is het voordeel van Common Ground software ten opzichte van ‘gewone’ software?

  Alle broncode van Common Ground software is publiekelijk beschikbaar. Dat betekent ook dat een vendor lock-in minder snel ontstaat. In plaats van alle verantwoordelijkheden bij één leverancier te leggen, kan op basis van Common Ground een mix van leveranciers worden gekozen die samenwerken aan de beste module(s). Maar dat is maar een van de voordelen!

  Lees meer over de voordelen van Common Ground
 • Wat kost Common Ground software?

  Een applicatie is een innovatief product en het gaat vaak om maatwerk. De kosten van maatwerk software hangen af van drie componenten: Het uurtarief van het implementatieteam, de ontwikkeluren die ze maken en de licenties van de software.

  Lees meer over de kosten van Common Ground Software
 • Wat is het 5-lagen model van Common Ground en waarom is dat nodig?

  Het 5-lagen model is de manier waarop Common Ground is vormgegeven. Common Ground bestaat uit vijf lagen die ieder een eigen functie invullen. De interactie-, de proces-, de integratie-, de service- en de datalaag zijn onafhankelijk van elkaar, maar werken wel samen.

  Lees meer over het 5 lagen model van Common Ground
 • Wat zijn de Common Ground principes en waarom zijn die belangrijk?

  Common Ground gaat uit van samenwerking van partijen. Het is belangrijk dat zij samen hetzelfde doel nastreven en op een vergelijkbare manier werken. De principes stellen kaders waarbinnen software ontwikkeld wordt. Zo sluiten de oplossingen goed op elkaar aan en wordt het zowel de burger als instanties makkelijker gemaakt met de applicaties te werken.

  Lees meer over de principes van Common Ground
 • Hoe selecteer ik de juiste softwarepartners voor Common Ground software?

  Bij PAQT weten we hoe belangrijk de keuze is voor een IT-partner. Want, het gaat vaak om grote belangen, aanzienlijke bedragen en er ontstaat altijd een bepaalde afhankelijkheid tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Binnen PAQT geloven we erin dat een echt succesvolle samenwerking – naast de juiste aantoonbare kwalificaties – gaat om vertrouwen in elkaar.

  Lees meer over de juiste softwarepartner voor Common Ground
 • Hoe werken technisch & functioneel beheer bij Common Ground?

  Als overheid wil je dat jouw applicatie in de toekomst blijft functioneren en veilig is. Daarom zijn technisch & functioneel beheer ook bij Common Ground software belangrijk. Gezien de Common Ground principes is alleen technisch beheer een vereiste; functioneel beheer zal vrijwel altijd door de eigen organisatie worden uitgevoerd.

  Lees meer over technisch & functioneel beheer bij Common Ground
 • Wie is de (intellectueel) eigenaar van Common Ground software?

  Omdat wij als PAQT ons IP-recht overdragen aan de opdrachtgever, ligt het recht daar. Bij Common Ground speelt echter nog een extra factor mee. Want één van de principes van Common Ground is dat software ‘open’ wordt ontwikkeld. In dit geval zullen opdrachtgevers het eigendom dus als het ware overdragen aan de maatschappij.

  Lees meer over IP-recht bij Common Ground software
 • Zitten er ook (veiligheids)risico's aan Common Ground?

  Er zitten altijd veiligheidsrisico’s aan software. Door het publiekelijk beschikbaar maken van code, zoals gebruikelijk bij Common Ground, worden eventuele bugs potentieel sneller gevonden. Op de lange termijn is dit echter juist een voordeel, omdat je software snel beter functioneert en anderen gemotiveerd zijn mee te testen of te werken.

 • Is Common Ground ook interessant voor NIET-gemeentes?

  Het antwoord is ja. Alle partijen die niet per se het eigendom van hun software willen houden en juist willen profiteren van het samenwerken met andere partijen, zouden Common Ground moeten overwegen.

  Lees meer over Common Ground voor niet-gemeentes?

Onze kant-en-klare Common Ground modules

Al onze Common Ground modules zijn open source, hoogwaardig en direct te gebruiken. Daarnaast onderhouden we ze minimaal maandelijks. Onze nieuwste modules zijn:

 • Microsoft Office 365-Integratie
  Het gemakkelijk & automatisch verzenden van e-mails, agendaverzoeken en Teams-uitnodigen kan met onze Microsoft Graph API-module.
 • Autorisatie, inloggen & wachtwoord vergeten
  Het verstrekken van beveiligde toegang, bijvoorbeeld via Microsoft Authenticator en Google Authenticator kan gemakkelijk via de PAQT autorisatiemodule.
 • Verzenden van e-mails, SMS & WhatsApp
  Communicatie gaat over meer dan de juiste boodschap. Onze module levert berichten betrouwbaar en op maat en integreert met diverse communicatiediensten, waaronder Zivver.
 • IoT-sensoren
  Met het verslimmen van gebouwen & gebouwbeheer is sensordata essentieel om bijvoorbeeld de gemiddelde bezetting te meten. Deze module leest sensoren van diverse fabrikanten gestructureerd uit.
 • 50+ standaard API-koppelingen
  Van pakketten als Key2 (Centric), AFAS, Dynamics 365 of SAP tot het integreren met PowerBI of Tableau: PAQT heeft 50+ standaard API-koppelingen beschikbaar.
 • Eigen design system Graphite
  Een uitgebreide verzameling van herbruikbare UI-componenten en tools om digitale producten snel te kunnen bouwen. Graphite zorgt voor een prettige look en feel en een uniforme user experience van alle applicaties

Klaar om te starten met Common Ground?

Maak kennis met Common Ground specialist Robert. Ben je enthousiast over Common Ground software en wil je met een expert op dat gebied praten over uitdagingen en mogelijkheden binnen jouw organisatie? Plan dan vrijblijvend een Teams-kennismaking in met mij.

Common Ground-specialist
Robert Horsmans
Robert Horsmans

Robert heeft ervaring met

 • Digitalisering
 • Non-profit
 • Overheid
 • ISO/BIO
 • Bedrijfskundige software

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar

06 – 55 89 67 36

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Robert Horsmans

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van softwareontwikkeling en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Naam(Vereist)
E-mail