Nieuws

PAQT ontvangt EcoVadis badge voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Leestijd 2 min

Door Louis Gossieau
  • News

Bij PAQT weten we dat goede software het leven van miljoenen mensen beter maakt. En met onze eerste EcoVadis badge zetten we daar nu ook kracht bij op het vlak van maatschappelijk duurzaam ondernemen.

Wouter en Olivier

Een onafhankelijke beoordeling door EcoVadis

We laten onze impact al zien aan de hand van prachtige cases en verhalen over onze projecten. Maar er is geen betere manier om aan te tonen dat we goed bezig zijn, dan een onafhankelijke beoordeling. Sinds april mogen we daarom de EcoVadis badge aan onze lijst met keurmerken en certificaten toevoegen. En daar zijn we ongelofelijk trots op!

EcoVadis beoordeelt de prestaties van bedrijven in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Het is uitgegroeid tot de grootste en meest vertrouwde aanbieder van zakelijke duurzaamheidsbeoordelingen. EcoVadis is een van de weinige bewegingen wereldwijd die, onafhankelijk en ondersteund door grote organisaties als Rabobank, zich commercieel beweegt om duurzaamheid in de meest brede zin van het woord te meten.

Daarbij richt het zich op milieubescherming, ethiek, mensenrechten en duurzaam inkopen.

In het kort:

  1. EcoVadis heeft inmiddels een netwerk van meer dan 125.000 beoordeelde bedrijven.
  2. Het label wordt in meer dan 96 landen erkend.
  3. Elk jaar worden organisaties in meer dan 150 sectoren beoordeeld.
Overleg bij whiteboard

De audit

Voor het verkrijgen van de EcoVadis badge gingen we als PAQT een uitvoerige audit door op vrijwel alle aspecten van het bedrijf. Van de wijze waarop we hardware inkopen (en bij wie), tot de manier waarop onze medewerkers fysiek werken aan hun bureau. En letterlijk alles daartussen.

Het gaat om een online vragenlijst die voorzien van ‘hard’ bewijs moet worden ingevoerd. Die set van online vragenlijst met bewijzen wordt vervolgens nagekeken door minimaal één auditor.

Committed

Na deze eerste audit hebben we de ‘Committed’-badge behaald! En mooie prestatie waarmee we ook letterlijk ‘Commited’ zijn om in de toekomst een volgend niveau te behalen.

Robert en Mannes

Verder dan alleen PAQT

“Het is een mooi resultaat en ook een bevestiging dat we met onze werkwijze en filosofie goed bezig zijn. En een goede score voor ons, helpt opdrachtgevers waar we mee samenwerken weer bij hun ambities op het gebied van duurzaam ondernemen. Het is ook een bevestiging van het belang om verder te groeien. Want maatschappelijk ondernemen vergt investeren”, aldus Robert Horsmans.

EcoVadis badge voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Alle artikelen

PAQT Red Dagmar Ricardo CTA

Nieuwsgierig?

Plan een kennismaking en we geven je graag een rondleiding.

Bekijk onze vacatures

Plan een rondleiding

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 030 820 0358

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag om een rondleiding in te plannen.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Kelvin Verbeek
Kelvin
Toestemming(Vereist)