Nieuws

Rabobank lanceert Vitru, een nieuw label voor vastgoedfinanciering gebouwd door PAQT

Leestijd 2 min

Door Louis Gossieau

Met Vitru lanceert Rabobank een nieuw label voor zakelijke vastgoedfinancieringen via intermediairs. Vitru financiert verhuurde woningen tot drie miljoen euro en richt zich op verhuurders die duurzame woningen voor de lange termijn verhuren. Door het door PAQT gebouwde intermediairportaal wordt de intermediair volop ondersteund bij het indienen van de financieringsaanvragen.

PAQT en Vitru
Taart Vitru en PAQT

De stimulering van verduurzaming

Vitru is een aanvulling op de huidige maatwerkoplossingen van Rabobank. Het intermediairportaal vervult bij de financieringsaanvragen de rol van loket, waar intermediairs hun aanvragen kunnen indienen. Samen met techpartner PAQT is Vitru erin geslaagd vroegtijdig in het proces te kunnen laten zien of een aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Intermediairs weten zo sneller waar ze aan toe zijn, maar ook hoe ze aan die voorwaarden kunnen voldoen. Daarmee ontstaat een transparant en soepel proces. Ook de automatische koppeling met de website voor onder andere de tarieven en aangesloten intermediairs is dankzij PAQT tot stand gekomen.

Vitru stimuleert verduurzaming door een scherpere rente te bieden voor betere energielabels. Een intermediair kan door het invoeren van een aantal gegevens direct inzien wat het maximale leenbedrag is. Vervolgens kunnen zij in het intermediairportaal hun financieringsaanvraag indienen. Door de automatiseringen van PAQT heeft een intermediair in korte tijd duidelijkheid over de aanvraag.

Anoek de Haas, CEO Vitru: “We belonen goed verhuurderschap met een lagere rente. Dat gaat wat ons betreft om meer dan een energielabel. We richten ons op beleggers die duurzame woningen willen verhuren voor de lange termijn. Financieringsaanvragen die bij die missie passen, willen we zo goed mogelijk faciliteren. Ons intermediairportaal, speelt daar een belangrijke rol in.”

Robert Horsmans, Business Strategist & Director PAQT.com: “Met de lancering van Vitru laten we de kracht zien van een tech partnership. We voldoen aan de strengst denkbare eisen en normen, en stellen Vitru in staat om als nieuwe speler direct een toonaangevende en innovatieve positie in te nemen. Met een scherp oog voor de wensen van de gebruikers.”

PAQT en Vitru Livegang

Over Vitru

Vitru is een nieuw financieringslabel voor zakelijke vastgoedfinanciering via het intermediaire kanaal. Het is een aanvulling op de maatwerkoplossingen van Rabobank, een gestandaardiseerd product met duidelijke transparante voorwaarden, Vitru is een afkorting van Vitruvius, een Romeinse architect die drie basisprincipes hanteerde: venustas (schoonheid), firmitas (sterkte) en utilitas (gebruiksvriendelijkheid). Deze sluiten goed aan bij de lange termijn missie van Vitru. Zo geldt: hoe beter het energielabel, hoe lager de rente. Naast duurzaamheid hecht Vitru veel waarde aan de kwaliteit van de woning en goede huurvoorwaarden. Daarom is een aanvullende rentekorting mogelijk voor koplopers in goed verhuurderschap.

Tafeltennis PAQT Vitru

Over PAQT

Go digital. Create impact. Het Utrechtse softwarebedrijf is in 2014 opgericht door Robert Horsmans en Maurits Dijkgraaf en heeft een uitgesproken visie op softwareontwikkeling. De twee jonge ondernemers wisten met deze visie, de bijbehorende pragmatische aanpak en sterke groei van het bedrijf meerdere awards in de wacht te slepen.

Zo helpt PAQT nieuwe ventures als techpartner met hoogwaardige software oplossingen om succesvol een nieuw label in de markt te zetten. Op dit moment werken bij PAQT meer dan 60 specialisten in meerdere ontwikkelteams. Het bedrijf is als een van de weinige uit de branche ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, in het bezit van een ISAE 3402 Type I verklaring en beheert ruim 60 applicaties.

Alle artikelen

Advies nodig? We helpen je graag.

Maak direct een afspraak voor een adviesgesprek