Nieuws

10 jaar PAQT!

Leestijd 1 min

Door Louis Gossieau
  • Blog

Vorige maand was daar het 10-jarig jubileum van PAQT! En hoe kun je dat beter vieren dan samen op ons nieuwe kantoor?

10 jaar PAQT

En samen dat was het zeker! Want met de grote groep vrienden en relaties die aanwezig waren en zelfs cadeaus hadden meegenomen, hadden we ons nieuwe kantoor nog nooit zo vol gezien.

PAQT museum

PAQT Museum

Naast de gezellige borrel en felicitaties, was er een heus PAQT museum voor een mooi kijkje in het verleden. Foto’s, merchandise, awards en andere herinneringen lieten een rijk historie aan ondernemen, samenwerken en successen zien. Van de vroege dagen in een werfkelder in Utrecht tot de diverse verhuizingen en uiteindelijk ons huidig kantoor. Van enkele collega’s tot een softwarehuis met ruim 60 collega’s en honderden applicaties.

Sleep
  • Robert Horsmans - PAQT 10 jaar
  • Maurits Dijkgraaf - PAQT 10 jaar
  • PAQT feest 10 jaar
  • Wouter Hesseling - PAQT 10 jaar
  • PAQT feest 10 jaar jubileum
  • PAQT feest - actiefoto
  • PAQT feest - 10 jaar - in gesprek
  • PAQT 10 jaar taart
Jongleren PAQT feest 10 jaar

Hoeveel ballen houd jij in de lucht elke dag?

Na het welkomstwoord door Robert en Maurits, waarin ze beide kort stilstonden bij 10 jaar PAQT, nam Wouter Hesseling het woord. Een van de sleutelelementen in zijn lezing ging over ‘switchkosten’. Door telkens van taak naar taak te springen, telkens afgeleid te zijn, ben je onder andere minder productief, maak je veel meer fouten en duurt het weer enkele minuten voordat je focus terug is. Dat wist men 2.000 jaar geleden ook al overigens: “Als je alles tegelijk doet, krijg je niets voor elkaar”, zei Publilius Syrus al in de eerste eeuw voor Christus. Door ondere andere routines te creëren en te monotasken behaal je veel betere resultaten.

Het was een interessant bruggetje tussen 10 jaar PAQT en de huidige manier van werken. Waar bijvoorbeeld Robert en Maurits vroeger veel verschillende ‘petten’ op hadden als startende ondernemers, bestaat PAQT nu uit specialisten, dedicated teams en vaste rolverdelingen.

Buiten zijn inspirerende woorden over de mythe van het multitasken, bracht hij een prettige chaos door de bezoekers zelfs een jongleer-oefening te laten uitvoeren. En niet de bekende ballen die we misschien allemaal wel dagelijks (spreekwoordelijk) in de lucht houden, maar lepeltjes. Een oefening met glaasjes en lepels leverde een mooie afsluiting van de lezing en met een goed overgangsmoment voor een heerlijke borrel met eten.

Alle artikelen

PAQT ambitie

Wat is jouw ambitie?

Vertel ons je doelen en we gaan samen van start.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf