Briefing

4 stappen naar een goede briefing voor jouw techpartner

Leestijd 3 min

Door Louis Gossieau

Iedereen herkent de keuzestress bij het uitzoeken van een nieuwe smartphone: specificaties vergelijken, prijzen afwegen en zo de juiste keuze maken. Voor een relatief kleine en veilige beslissing (een telefoon is namelijk een standaardproduct) wordt vaak veel tijd uitgetrokken.
Voor de beslissing om een IT-applicatie uit te werken wordt echter vaak verbazingwekkend weinig tijd uitgetrokken, terwijl het toch om belangrijke keuzes en grote bedragen gaat.

In dit artikel gaan we daarop in en helpen we je op weg met een sjabloon voor de ultieme briefing.

Consultant - PAQT Software

Recent gingen we al in op het vinden van een techpartner via een RFI (Hoe zet je een goede RFI op voor het vinden van een geschikte techpartner?). Een logisch vervolg is het opstellen van een heldere briefing voor de tech partner waarmee je mee aan de slag wilt gaan. Niet zelden zijn zulke briefings helaas summier of prioriteiten onduidelijk. Zou je een aannemer zomaar de opdracht geven om een huis te bouwen op basis van een paar simpele schetsen?

In deze brochure leggen we je in vier simpele stappen uit hoe je wél goed voorbereid aan tafel komt! De vier stappen zijn:

  • Stap 1: Formuleer scherp en helder wat je wilt, en waarom
  • Stap 2: Visueel schetsen van de processen
  • Stap 3: Inventariseer alle mogelijke functionaliteiten
  • Stap 4: Maak het gewenste resultaat zo klein mogelijk
Consultant en Product Owner achter laptop - PAQT

Stap goed voorbereid naar een techpartner

Download de brochure en lees meer over deze vier stappen, een voorbeeldcase over het prioriteren van functionaliteiten en meer informatie over hoe PAQT jouw briefing tot een succes brengt.

4 stappen naar een goede voorbereiding

Download de brochure en lees meer over deze vier stappen, een voorbeeldcase over het prioriteren van functionaliteiten en meer informatie over hoe PAQT jouw briefing tot een succes brengt.

Sparren over je briefing of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Maurits Dijkgraaf.

Maurits Dijkgraaf
Naam(Vereist)
E-mailadres
Telefoon

Alle artikelen