Behind the scnes

Backend, frontend en honing developer: maak kennis met Gerard!

Leestijd 2 min

Door Louis Gossieau

Team Core heeft er een veelzijdige backend developer bij. Want naast backend, heeft hij ook ervaring in frontend en is hij zelfs imker in zijn vrije tijd. Maak kennis met Gerard!

Developer Gerard in gesprek

Voor hij bij PAQT aan de slag ging, werkte hij als backend developer voor een platform waarmee marketingteams de zichtbaarheid van hun organisatie, online kunnen monitoren. Gerard is al ruim 15 jaar actief en maakte als zzp’er Joomla en later WordPress websites. Vaak voor marketingbureaus, die wat extra handen konden gebruiken.

“Het leuke bij PAQT is dat je merkt dat er echt een developers cultuur hangt. In de goede zin van het woord. Je spreekt allemaal een beetje dezelfde taal, hebt dezelfde interesses. Bij mijn vorige werkgever was het een klein team en was de rest van de organisatie grotendeels sales. Collega’s van andere teams kwamen dan vooral naar ons toe met hun computervragen, haha.”

Developer Gerard aan het werk

Bredere ontwikkelkansen en slimme tools

“Ik leer hier vooral nieuwe dingen in de breedte. Dat krijg je vanzelf met steeds andere projecten. Voorheen was ik alleen bezig met hetzelfde platform en dus ook dezelfde technieken, daardoor ga je vooral de diepte in. Die afwisseling is juist leuk bij PAQT. Wat me opvalt is hoeveel hier slim met allerlei tools gewerkt wordt om snel nieuwe projecten op te zetten. Dat werkt erg efficiënt.”

“Maar we gebruiken ook handige tools om code te checken. Staat het netjes qua codetaal? Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Zo schrijft de hele organisatie de code op dezelfde manier. Zo creëer je echt een uniforme manier van werken met leesbare code.”

Gerard is onder de indruk van de skills van zijn collega’s. “Sommige zijn zo snel, dat is echt indrukwekkend om te zien. En met snel bedoel ik vooral snel in de juiste oplossing kunnen denken. Heel fijn om daar mee samen te mogen werken.”

Van ontwikkelen van software naar ontwikkelen van volkeren

Naast programmeren, heeft Gerard in zijn vrije tijd een unieke hobby: hij is imker. “Inmiddels heb ik zeven volkeren. Vorig jaar ben ik begonnen met een cursus en inmiddels heb ik al flink wat honing geoogst.

Mijn oom had bijen toen ik klein was, ik ben er daardoor ook altijd wel mee bezig geweest. Ik hou van buiten, het weer, de seizoenen, mijn moestuinen.”

Een kop koffie met developer Gerard

Gerard deelde nog een leuk feitje over de koningin. “Een koningin heeft eigenlijk hetzelfde DNA als een werkster. Zodra er echter een nieuwe koningin gekozen moet worden, geven ze een larf speciale voeding. Daardoor wordt dat de nieuwe koningin.”

We kijken met z’n allen uit naar een potje honing op kantoor om snel te kunnen proeven!

Welkom Gerard!

Alle artikelen