Behind the scene bij PAQT

Van Product Owner naar Digital Transformation Consultant: bij PAQT heb je de volledige regie over je eigen ontwikkeling

Leestijd 5 min

Door Louis Gossieau
  • Behind the scenes
  • Blog

“Qua ontwikkeling kijk ik niet alleen naar cursussen of opleidingen, ook binnen mijn werk wil ik groeien.” Toen Elwin Klerkx 2,5 jaar geleden koos voor PAQT en begon als Product Owner, wilde hij ook een duidelijk gevoel krijgen bij andere kansen binnen de organisatie.

Elwin aan de telefoon - consultant PAQT

Met andere kansen bedoelde hij niet per se de hiërarchische ladder binnen PAQT: “Het ging me niet om de ambitie uiteindelijk manager te worden. Ik vind het belangrijk nieuwe dingen te leren en daardoor geprikkeld te blijven. Tijdens mijn carrière bewandel ik een pad: soms ga ik naar links, soms naar rechts.”

Bij PAQT kreeg hij bij die wens direct een goed gevoel. “PAQT zei toen gewoon: ‘dat gaan we invullen’. Zonder gelijk naar budgetten te wijzen.” Niet alleen cursussen, maar ook leren van een professionele organisatie met senior talent om zich heen vond Elwin belangrijk.

PAQT Elwin K
“PAQT heeft een boel processen heel goed staan. Een solide basis. Daar had ik ook behoefte aan: ergens tegenop kijken om ervan te leren.”
Elwin Klerkx Digital Transformation Consultant

Als Product Owner was Elwin verantwoordelijk voor enerzijds de relatie met de opdrachtgever en de vertaling van haar uitdagingen naar het ontwikkelteam. Anderzijds was hij eigenaar van het wel en wee in het team. Maar eenmaal gestart, wist Elwin dat hij zijn rol als Product Owner niet voor 5 jaar zou willen invullen.

Van plan naar opleiding

“Mijn spanningsboog is niet zo heel lang. Ik wilde uitkijken dat ik niet op een gegeven moment een kunstje ga herhalen. Germa, Head of People, begreep dat super goed en samen keken we naar opleidingskansen.”

Want binnen PAQT willen we iedereen stimuleren om het beste uit jezelf te halen en daarmee jezelf, het team en PAQT continu te verbeteren. Leergierig zijn is dan ook één van onze kernwaardes. Dat doen we via ons Performance Development proces, dat is geschreven op basis van een zogenoemd ‘eigen regie-model’. Daarin is het Ambition Board een middel waarmee je die regie op je eigen ontwikkeling concretiseert. Jij bepaalt wat je doet, welke hulp je daarbij nodig hebt en wat je aanpak is.

Uiteindelijk heeft Elwin een opleiding gedaan rondom coaching en leiderschap. Iets dat hem niet alleen op persoonlijk vlak ontwikkelde, maar ook voor zijn rol als Product Owner. “De cursus focuste vooral op de omgang met mensen, hoe zet je teams in hun kracht. Maar ook: hoe sta je zelf in het leven en interacteer je met andere mensen.”

PAQT Overleg Jeroen Elwin

Een perfecte match

Het werd uiteindelijk Digital Transformation Consultant. “Ik had niet eens verwacht die rol zo leuk te vinden. Het was druk in dat team en er waren extra handjes nodig. Consultancy zag ik eerder als heel procesmatig werk. Maar vind het leuk met mensen bezig te zijn, verbeteringen te ontwikkelingen, onderzoek naar het verleden te doen, processen uitwerken, iets nieuws creëren.

De opleiding bleek een perfecte match voor zijn vervolg binnen Consultancy. “Ik leerde tijdens die opleiding echt te reflecteren op mijn interactie met anderen. Als iets niet duidelijk, hoe ga ik dan dieper in op de materie om meer informatie op te halen. Hoe stel je goede vervolgvragen? Dat is eigenlijk exact wat we doen tijdens de ‘Understand-fase’ van onze Rise-methode: een probleem blijven ontleden totdat je tot de kern komt.

Tegelijkertijd kreeg ik de kans een nieuwe Product Owner in te werken, waardoor ook dáár mijn opleiding coaching en leiderschap van pas kwam.”

Meer dan enkel leren door cursussen

Door de jaren heen is Elwin anders naar zelfontwikkeling gaan kijken. “Ik hecht er nu veel meer belang bij en was blij dat PAQT dat ook zo zag. PAQT zet echt de deur op een kier zonder dat er allerlei beperkingen worden opgelegd. Zolang je het zelf maar aangeeft. In het begin van mijn carrière dacht ik bij ontwikkeling aan salaris, nu gaat het me veel meer om nieuwe prikkels, mezelf beter maken, werkplezier. Ik leer dan ook niet alleen omdat ik cursussen doe of een andere functie start, maar ook door met andere collega’s op te trekken.”

Niet alleen Elwin profiteert van zijn ontwikkeling. Team Growth heeft er met Elwin een stuk kennis en ervaring bijgekregen waarbij nog betere oplossingen bedacht kunnen worden voor onze opdrachtgevers.

Lekker bezig Elwin!

Alle artikelen

Maurits wijst naar scherm bij developers

PAQT nieuwsbrief

Ontvang viermaal per jaar onze nieuwsbrief met relevante IT-ontwikkelingen, inspirerende cases en het laatste PAQT-nieuws.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang viermaal per jaar onze nieuwsbrief met relevante IT-ontwikkelingen, inspirerende cases en het laatste PAQT-nieuws.

Dagmar Ingelse
Naam(Vereist)
E-mail
Toestemming(Vereist)