Brochure

De 10 elementen voor een grondig applicatie assessment

Leestijd 2 min

Door Louis Gossieau

Om je software applicatie naar een volgend niveau te tillen, moet deze ongeremde groei aankunnen. Je ziet kansen waar je als ondernemer op wilt inspelen, maar ergens heb je het gevoel dat dat onvoldoende lukt. Waar hem dat in zit, krijg je je vinger niet opgelegd. Je huidige applicatie kun je zelf onvoldoende objectief beoordelen. Zeker als je daar niet de juiste kennis over bezit.
Wat je nodig hebt, is een applicatie assessment. In dit artikel gaan we in op de elementen van zo'n assessment.

Team Luna achter laptop samenwerken

De waarde van je applicatie, en ook de mogelijkheid tot doorgroeien, wordt namelijk voor een belangrijk deel bepaald door de codekwaliteit. Onvoldoende codekwaliteit maakt doorontwikkeling slechts beperkt mogelijk, geeft performance problemen en vermindert het rendement van je investering.

Developer Cliff achter laptop

Een applicatie assessment als eerste stap naar een schaalbare applicatie

PAQT helpt ondernemers die een goedlopend softwareproduct in de markt introduceerden en hiermee een volgende stap willen maken. Om daarin optimaal te ondersteunen, is kennis over de duurzaamheid van de code essentieel. Daarom voeren wij altijd een applicatie assessment uit, ook wel codereview genoemd. Zo weten we exact wat de kwaliteit is van de code en daarmee de toekomstbestendigheid van de applicatie.

Met zo’n assessment krijg je een volledige analyse, toegespitst op je bedrijfsdoelen en de applicatie. Dankzij onze bedrijfsmatige en technische expertise zijn we als geen ander in staat om de codekwaliteit objectief vast te stellen.

Onze opzet en elementen van een applicatie assessment

Om een goed beeld te geven van zo’n applicatie assessment, hebben we de opzet voor je uitgewerkt in 10 elementen. Gebruik de lijst als basis voor de vragen die aan jouw techpartner kan stellen, óf vraag bij ons een assessment aan. Dan beantwoorden wij de vraag of je applicatie schaalbaar is.

Developer achter werkplek

De 10 elementen van een applicatie assessment:

  1. Beheer van de code
  2. Infrastructuur
  3. Assets
  4. Documentatie
  5. Kwaliteitsborging
  6. Deployments
  7. Onderhoud
  8. Backlog beheer
  9. Support
  10. Eventuele samenwerking met huidige techpartner of ontwikkelteam

Benieuwd naar de exacte invulling van deze elementen? Download de brochure met de 10 elementen inclusief verdere toelichting, praktijkcase en meer info over PAQT.

Download de exacte invulling van een applicatie assessment

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de brochure met de exacte invulling van een applicatie assessment.

Vragen of direct contact?
Bel Maurits op +31 6 43091030 of mail naar maurits.dijkgraaf@paqt.com

Maurits Dijkgraaf
Naam(Vereist)
E-mailadres
Telefoon
Toestemming(Vereist)

Alle artikelen

Advies nodig? We helpen je graag.

Maak direct een afspraak voor een adviesgesprek