Behind the scenes

De ambitie om een eigen API te bouwen

Leestijd min

Door Louis Gossieau

Zijn eigen API bouwen, dat is wat Ozan graag ooit zou willen doen. En PAQT ziet hij een mooie stap richting die ambitie. Even kennismaken!

Ozan

Via vrijwilligerswerk kwam Ozan ooit terecht bij een bedrijf dat websites bouwden. Dat beviel zo goed, dat hij daarna via een studie bij de Bit Acadamy software development ging studeren. Een fijne manier van studeren: zolang je maar ergens tussen 8.30 en 9.30 begon en 6,5 uur aanwezig was. Of je nou front-end of back-end wilde doen, beide kanten kon je op.

Ozan

"Backend veel logischer"

“Ik begon met het idee dat ik front-end developer wilde worden. Daar had ik de meeste ervaring mee. Maar naarmate ik meer back-end deed vond ik dat veel leuker. Back-end voelt voor mij veel logischer.”

Een developer met een sterke voorkeur dus. Toch is hij bij PAQT gestart als Full Stack developer. Hoe gaat dat dan samen? “Hier doe ik beide, maar het meeste toch back-end. Mocht er een front-end taakje zijn dan kan ik die altijd wel oppakken. Dat is dan het voordeel.”

Hey developer, ook toe aan een nieuwe uitdaging en verdere ontwikkeling van je carrière?

Bekijk onze vacatures

Laravel in eigen tijd

Niet alleen aan de Bit Academy heeft Ozan veel studieuren gemaakt, ook in zijn vrije tijd. En dan met name Laravel. “Op school begon ik met PHP en daarna met Laravel. Laravel is voor beginners heel vriendelijk. Leuk om te doen. Na mijn studie ben ik daar verder ingedoken. Vrienden hielpen me daar dan ook mee. APIs bouwen, websites bouwen. Allemaal om de syntax te leren. Ik heb verschillende cursussen gekocht om alles te leren, zoals hoe kan ik in Laravel vanuit een API data ophaal, of mijn eigen REST API bouw.”

Ozan en Tessa

Samen naar je code kijken

“Toen ik hier voor de eerste kwam dacht ik gelijk: wat gezellig hier eigenlijk. Zowel de gesprekken met Arlon als Kelvin waren direct heel leuk. Vooral met Kelvin is lachen. En ik dacht meteen: dit is een bedrijf waar ik mezelf kan ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik mijn eigen, goedwerkende API bouwen. Daar zijn nog zoveel dingen omheen waar ik geen ervaring mee heb. Een standaard API bouwen lukt al wel, maar er zijn nog zoveel mogelijkheden. Tijdens je studie heb je niet zo maar iemand die even met je meekijkt. Hier is dat wel en daar leer je dan veel nieuwe dingen van. Iemand die even zegt: ‘je kunt dit ook zus en zo doen.”

Een fijne ambitie om naar toe te werken, welkom Ozan!

Alle artikelen

PAQT Red Dagmar Ricardo CTA

Nieuwsgierig?

Plan een kennismaking en we geven je graag een rondleiding.

Bekijk onze vacatures

Plan een rondleiding

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 030 820 0358

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag om een rondleiding in te plannen.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Kelvin Verbeek
Kelvin