Digital

‘Digital first’ verbetert lesmethodes loopbaanontwikkeling

Leestijd 3 min

Door Dagmar Ingelse

Dat digitalisering kansen biedt om het anders en beter te doen, bewijst LesLab, een gespecialiseerde en meervoudig onderscheiden uitgever van lesmethodes voor loopbaanontwikkeling. LesLab werkt samen met PAQT aan digitalisering en vooral verrijking van de methode voor vo- en mbo-scholen.

PAQT digitalisering verbetert lesmethodes leslab

Digital first is het motto waarbij mobiele devices centraal staan. Hierdoor is het onderwijs niet langer plaatsgebonden. Maar minstens zo belangrijk is dat digitalisering de kans bood om de oorspronkelijk ‘papieren’ lesmethode zelf ingrijpend te vernieuwen.

De software is zodanig ingericht dat docenten en decanen hun lesprogramma nu optimaal kunnen inrichten. Ze houden bovendien continu een vinger aan pols omdat alle data (lesstof, opdrachten, dossiervorming) nu op één plek samenkomen. Stijn van Oers van LesLab zegt daarover het volgende:

PAQT leslab stijn van oers
Door onze materialen te digitaliseren krijgen we de kans om het onderwijs op een compleet andere manier in te richten. Beter, slimmer, makkelijker en ook nog eens leuker. De lessen vergroten de interactiviteit tussen leraar en leerling. Ook vanuit thuis!
Stijn van Oers LesLab

Op 1 januari 2021 wordt de gedigitaliseerde methodiek aangeboden, eerst aan scholen van het voortgezet onderwijs. De interactieve methodes bestaan uit verschillende thema’s met vier lessen, een test- en eindopdracht. Na een review van de eindopdracht door de docent kan een leerling door naar een volgend thema.  Dit is visueel gemaakt door een route op een landkaart.

De applicatie is een Minimum Viable Product om de scholen zo snel mogelijk met deze vorm van ‘onderwijs op afstand’ te ondersteunen. Op basis van de feedback van gebruikers zal de software in de toekomst worden verbeterd en uitgebreid, onder ander met nog meer interactie tussen leerling en docent. Aangezien het gaat om persoonsgevoelige informatie stond goede beveiliging uiteraard voorop, juist ook bij het MVP. Security by design dus.

Alle artikelen