Behind-the-scenes

“Groots gebaar met bierpakket in aanloop naar de start”

Leestijd 2 min

Door Louis Gossieau

Het is nog even spannend, aan het begin van het gesprek. Olivier, bijna een maand in dienst, heeft hierna namelijk zijn evaluatie over de eerste maand bij PAQT. “Ik ga zometeen Rachelle (HR Adviseur bij PAQT) eigenlijk hetzelfde vertellen als jou nu: de eerste maand is echt ontzettend fijn verlopen. En geloof me, als er iets negatiefs zou zijn, zou ik dat heus wel zeggen.” Kijk! Dat is nog eens lekkere binnenkomer. Maar hoe is die eerste maand nu écht geweest?

Olivier en Wouter achter laptop

Herkenning

Olivier, product owner, snapt gelijk waar dit gesprek voor is: “Tijdens mijn oriëntatie heb ik ook een aantal van deze artikelen op de website van PAQT gelezen. Ze gaven me een goed beeld van hoe het is om te werken bij PAQT.”

Door organisatorische veranderingen bij zijn vorige werkgever, ging hij zich focussen op een nieuwe baan. De PO-rol vind ik erg leuk en in mijn zoektocht merkte ik dat vaak technische kennis gevraagd wordt. Ik zat meer aan de marketing kant in eerdere rollen en bij PAQT kan ik me verder ontwikkelen op technisch vlak.

Ik sprak enkele recruiters die als tussenpersonen werken, daar had ik niet veel mee op. Maar het belletje van Kelvin (interne recruiter bij PAQT), maakte gelijk “imPAQT”. Dat was oprecht een leuk gesprek! Toen ik hem eenmaal terugbelde om aan te geven dat ik op gesprek wilde, kon dat al de dag erna.”

Olivier en Wouter in gesprek

Zichtbare impact van zijn werk

“Ik zoek altijd naar ‘tastbaar werk’. Bij mijn vorige werkgevers was dat letterlijk zo: de bakfietsen op straat, de sportproducten die me met padel kennis lieten maken. Nu bij PAQT zie ik meer dynamiek. In plaats van aan één product aan de ‘klantkant’, werk ik aan projecten voor meerdere bedrijven die ook willen groeien. Op de website zagen die cases er allemaal heel goed uit.”

Ook de manier van werken valt Olivier op. “De scrum werkwijze is serieus toegepast in de organisatie en strak neergezet. Dat helpt me om beter in mijn rol te worden.”

Ook toe aan een nieuwe stap in je ontwikkeling?

Bekijk onze vacatures

Twee rijdende treinen tegelijk

Nu heeft Olivier echter al genoeg om op te focussen. “Het opleveren van wat we de opdrachtgever beloven. Met twee teams tegelijk daar de regie op houden – dat is al uitdagend genoeg.” Het toeval wil namelijk dat Olivier gelijk twee teams onder zijn hoede krijgt, al is dat gelukkig maar tijdelijk. De volgende product owner start binnen enkele dagen.

“Ik krijg de projecten van team Core en team Luna overgedragen, allemaal interessante projecten. En inmiddels heb ik ook een nieuw project vanaf het begin mee kunnen maken, dat maakt het extra leuk. Net als het eerste contact met een klant, dat ook al vrij snel plaatsvond.” Ondanks dat Olivier op een rijdende trein instapt, of eigenlijk twee, vind hij de onboarding uitstekend verlopen. “Toen ik mijn laptop voor het eerst openklapte, stonden er meteen allerlei zaken klaar en meetings gepland. Ik kon gelijk aan de slag en dat voelde als een heel warm welkom.”

Olivier

Van voetbal naar hardlopen en padel

In zijn vrije tijd blijkt Olivier behoorlijk sportief te zijn. Zo heeft hij vroeger op aardig niveau gevoetbald. “Daarna ben ik nog wel wat gaan hardlopen en sinds enige tijd heb ik in padel mijn nieuwe passie gevonden. Met name het sociale aspect van de sport maakt het leuk. Zo deed ik met enkele vrienden al een paar keer aan toernooien mee.”

“Nu deze eerste maand bij PAQT heb ik iets minder gesport, maar dat hoop ik snel weer op te kunnen pakken. Ik vind het heerlijk mijn hoofd leeg te maken, met name in de sportschool.”

Welkom Olivier!

En dat evaluatiegesprek, dat is uiteindelijk helemaal goed verlopen. Olivier blijft, en daar zijn we hartstikke blij mee!

Alle artikelen