Behind the scenes

Het bos van Team Forest breidt uit

Leestijd 2 min

Door Louis Gossieau

Vers uit de schoolbanken, maar toch ook al enige werkervaring? Werner van der Tak en Team Forest, dat moet een geweldige match opleveren. Even kennismaken!

Werner bureau

Nog één vak

Nog één vak en Werner is eindelijk klaar met studeren. “Dan heb ik hopelijk uiterlijk deze zomer HBO Informatica afgerond aan de Hogeschool in Leiden.” Werner had al de nodige voorkennis, opgedaan bij een klein softwarebureau waar hij al voor zijn studie aan de slag was gegaan.

“Eerst als stagiair, later als developer. Ik kwam daar binnen zonder enige ervaring en wilde vooral dingen leren. En door die leergierigheid kon ik er uiteindelijk ook blijven werken. Ik werd hoofd developer voor een systeem voor inspecties aan schepen. Leuk om aan te werken.”

Kelvin was er razendsnel bij

Uiteindelijk besloot Werner toch weer de stap naar de schoolbanken te zetten. “Als developer had ik toch het idee dat papiertje te moeten behalen. Tegen het einde van de studie vond ik het tijd eens rond te kijken. Eerst op allerlei sites gezocht, maar het bijwerken van mijn CV op Indeed bleek al snel voldoende. Na 15 minuten hing Kelvin al aan de lijn.”

Gezelligheid of staat er iemand met een zweep?

Kelvin was overtuigend. “Natuurlijk bekeek ik ook de website even, zag er allemaal goed uit. Maar ik was vooral benieuwd hoe de sfeer zou zijn. Is er genoeg gezelligheid of staat er iemand met de zweep klaar om je aan het werk te zetten?”

En dat eerste bezoek aan het kantoor van PAQT staat hem nog wel bij. “Kelvin liet me natuurlijk gelijk het hele kantoor zien. Ik maakte kennis met de oprichters, had een talk met Arlon over techniek. Voelde goed.”

Werner

Kennismaken met Team Forest

Na dat eerste gesprek kwam al snel het verzoek kennis te maken met Team Forest. “Qua sfeer was ik wel overtuigd. Dat gold ook voor de kennismaking met het team. Er werden al snel grapjes gemaakt en de sfeer zat er goed in. Het was allemaal lekker informeel, voelde als thuiskomen.”

Ook toe aan een nieuwe uitdaging?

Bekijk onze vacatures

Vasthouden aan standaarden

Nu een maand verder merkt Werner het verschil met zijn eerdere werkervaring. “Je merkt hier echt dat er volgens strikt protocol gewerkt wordt. Ik had het gevoel dat ik al enigszins ervaring had, maar bij PAQT zag ik dat ik nog genoeg had om te leren. Dat zit hem vooral in het volgen van processen en de standaarden die worden aangehouden.”

Bij mijn vorige baan was het heel vaak: we krijgen een opdracht, we programmeren wat en zetten het online. Bij mijn stage wilde ik voor mijn eigen ontwikkeling enkele tests schrijven. ‘Testen? We moeten dingen maken’, werd dan gezegd. Maar hier is dat echt belangrijk.”

Werner

Meteen aan de slag

“Ik werk hier zowel aan backend als frontend dingen. De ene keer dus veel met Jorick, Kevin of Thijs. Dan weer met Nikola. Dat wisselt.” In deze eerste periode werkte Werner al aan een aantal projecten. “Elk project is opgezet op zijn eigen manier, maar wel met een logische gedachte. Dat is wel interessant om te zien. En ook hoe je daar je eigen toevoegingen aan kan doen. Afgelopen maandag ook kennisgemaakt met Socius Wonen, een van de projecten. Erg leuk om bij te zitten.”

“De feedback van niet-technische collega’s is vaak namelijk nog interessanter. Een technische collega kijkt naar de code en doet suggesties om iets beter of sneller te doen. Een gebruiker verwacht B, maar krijgt A. Die kijken op een veel breder functioneel niveau naar een applicatie. Dat geeft altijd leuke inzichten.”

Buiten werk is Werner met vanalles bezig. “Naast natuurlijk de standaard drankjes met vrienden, speel ik ook Dungeons & Dragons. We komen dan met een groep vrienden samen, iedereen neemt dobbelstenen mee en spelen zo een hele middag. Maar met het mooie weer houd ik ook van heerlijk barbecueën. Hopen dat dat snel weer kan!”

Welkom Werner!

Alle artikelen

PAQT Red Dagmar Ricardo CTA

Sluit je aan bij PAQT

Kijk snel of we bij elkaar passen.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar +31 6 39 67 51 65.

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Kelvin Verbeek
Kelvin