RISE

Hoe software implementeren (eindelijk) echt makkelijk wordt

Leestijd 3 min

Door Robert Horsmans

Digitalisering voor iedereen mogelijk en vooral makkelijk maken - dat is de missie van PAQT. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Onze bewezen succesformule kent daarvoor twee belangrijke ingrediënten: het PAQT.com samenwerkingsplatform en de RISE werkmethode.

RISE Visual - PAQT
Rise model

De Rise werkmethode

De Rise werkmethode kent 4 stappen:

  1. Understand: het doorgronden van de vraag en de bestaande situatie.
  2. Product design: het vormgeven, toetsen en aanscherpen van een oplossing.
  3. Plan van aanpak: het maken van een stappenplan met scherp oog voor scope, tijd en budget.
  4. Implementatie: het samenwerken in korten sprints naar een mooi eindresultaat.

Transparantie

De opdrachtgever weet van iedere stap wat het doel is. Wat de deliverables zijn: wat wordt er opgeleverd? En wat de inhoud van die deliverables precies is.

Via het PAQT.com platform kan de opdrachtgever realtime (automatisch aangestuurd) zien wat de status van een project is en welke handelingen of beslissingen er van zijn kant worden verwacht. Daarnaast kan hij direct communiceren met z’n eigen team.

Eén waarheid voor iedereen

Om ervoor te zorgen dat de mensen, de processen en de technologie met elkaar in lijn blijven is het belangrijk dat er geen ruis of misverstanden ontstaan. Eén waarheid voor iedereen.

Alle communicatie, alle documentatie, alle acties verlopen via PAQT.com. Van het delen van je ambitie tot en met de factuur. En van het kiezen van je ideale team tot en met het bestellen van aanvullende producten en services.

Dit is wat opdrachtgevers willen

De Rise werkwijze en het PAQT.com platform zijn uiteraard niet van de ene dag op de andere ontstaan. We hebben via klantenpanels onderzocht wat voor opdrachtgevers belangrijk is, waar ze het meeste aan hechten en waar ze zich zorgen over maken. Conclusie: ze weten dat digitalisering moet, maar snappen niet echt wat er precies gebeurt. Ze moeten het stuur uit handen geven. En dat maakt onzeker.

Om juist wél transparant te kunnen zijn hebben we exact geïnventariseerd welke ingrediënten cruciaal zijn voor het slagen van een implementatie (het zijn er 29). Die ingrediënten hebben we ingedeeld in de 4 stappen van Rise. Daardoor weet je bij PAQT wat we doen, wat je krijgt en hoe jij de regie hebt en houdt.

Klinkt goed? Start dan je project vandaag nog. Want ook dat is bij ons echt makkelijk!

Alle artikelen

PAQT ambitie

Overtuigd?

Vertel ons je ambitie. We denken graag met je mee.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf