Top sport

Lead developer team Core roeit oceaan over

Leestijd 3 min

Door Thomas de Jong

Bij PAQT houden we wel van een leuke uitdaging. Maar lead developer van team Core, Jos Pape maakt het wel heel erg bont. Hij doet namelijk mee aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge 2022, een jaarlijkse trans-Atlantische roeirace, waaraan ongeveer 40 teams meedoen.

Op 12 december gaat hij samen met zijn roeiteam This Way Up beginnen aan een roeitocht van maar liefst 5.000 km over de Atlantische oceaan! Door mee te doen aan deze race wil het team geld in te zamelen voor Starlight, een goed doel dat zich inzet om de nare ervaring van zieke kinderen tijdens hun behandeling iets beter te maken. Iets wat wij als PAQT een warm toedragen.

Maar waarom zou iemand de Atlantische Oceaan over willen roeien? Voor Jos is deze race al vier jaar lang een obsessie. In 2018 zag hij hoe Mars Slats het record neerzette voor de snelste solo oversteek en dacht toen: ‘ik wil dit ook doen’. Twee jaar later, deed hij ook mee, maar nu als dubbel en brak opnieuw een record. Dat was het moment waarop Jos dacht: “Ik had contact met hem moeten opnemen!”

PAQT Jos

Jos dacht dat zijn droom voorbij was tot er ineens een telefoontje kwam van het Britse team This Way Up. Hij greep deze droomkans direct met beide handen aan en traint nu dagelijks voor deze trans-Atlantische roeirace.

Jos, zet hem op!

Alle artikelen