Bring the back to the frontoffice

Maak van je software een zelfbedieningswinkel

Leestijd 4 min

Door Robert Horsmans

Software is een krachtige tool om je werkzaamheden te standaardiseren en verder op te schalen. Veel organisaties denken daarbij vooral aan de ‘achterkant’, aan het verder automatiseren van de backoffice. Toch is het veel slimmer om te starten (en je ook daarna te blijven richten) op de voorkant. Coolblue bijvoorbeeld begrijpt dat als geen ander. Door het extreem makkelijk te maken om klant te worden en klant te blijven, wordt de hele organisatie gedwongen om steeds verder en slimmer te automatiseren.

PAQT frontoffice applicatie

Maar gaat standaardiseren niet ten koste van persoonlijk contact?

Integendeel! Maar al te vaak draait het grootste deel van de overhead om onnodig handwerk. Denk aan al die projectmanagers bij dienstverlenende bedrijven die informatie structureren, planningen bewaken en over de voortgang rapporteren. Dat kun je dus allemaal automatiseren.

PAQT standaardiseren

Uniformeer je werkwijze, standaardiseer input en output en laat software het werk doen. Daar wordt je dienstverlening zelfs persoonlijker van. Ook daarvan is Coolblue weer een voortreffelijk voorbeeld. Alles is gericht op een tevreden klant. Chatbots ontvangen je persoonlijk. Begeleiden je bij het maken van je keuzes. En herkennen je zelfs bij je tweede bezoek.

Standaardiseren en automatiseren verbetert je werkprocessen én verhoogt de klanttevredenheid. Bovendien kun je de resources die daardoor vrijkomen inzetten om de klant op belangrijke momenten écht persoonlijk van dienst te zijn.

Klanttevredenheid als KPI

Door het schaalbaar maken van de voorkant, stel je het belang van de klant centraal in alle werkprocessen. Het wordt je belangrijkste KPI. En het dwingt je om allerlei zaken die nu nog vragen om overleg, allerlei Excel-sheets en de betrokkenheid van verschillende afdelingen, naar de voorkant te ‘duwen’. Vaak zijn dat de zaken die de meeste tijd kosten, het vaakst misgaan of waar klanten ongeduldig van worden.

Is ‘bring the back- to the frontoffice’ iets voor jou? We helpen je graag.

Alle artikelen

PAQT Start today

Groeien?

Met een techpartner kom je verder

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf