Masterclass

Masterclass digitale transformatie was groot succes

Leestijd 2 min

Door Dagmar Ingelse
  • News

Op 18 oktober gaf Maurits Dijkgraaf een masterclass digitale transformatie in Koetshuis de Haar in Utrecht. Aan de hand van een aantal aansprekende cases nam hij het ruim 40 man tellende publiek mee door alle do's en don'ts van digitale transformatie trajecten.

Zo gaf hij voorbeelden van succesverhalen van o.a. Netflix en Coolblue, stuk voor stuk bedrijven die onderscheidend en succesvol zijn door hun optimale digitale processen. Nagenoeg elk bedrijf, groot en klein, is bezig met digitalisering. Echter, de mate van succes verschilt enorm.

Dat heeft natuurlijk niet altijd dezelfde reden, maar er is zeker een aantal veelvoorkomende oorzaken te vinden. En juist die, deelde Maurits maar wat graag met de aanwezigen. De belangrijkste boodschap van deze masterclass? De techniek is nooit het vertrekpunt bij succesvol digitaal transformeren.

PAQT Maurits Dijkgraaf
De eerste Masterclass van Utrecht Business in Koetshuis de Haar was een waardevolle maar vooral leuke middag. Het blijft inspirerend om te zien met welke uitdagingen, maar vooral ook ideeën ondernemers rondlopen. Dit vraagt om een vervolg!
Maurits Dijkgraaf Business strategist & Director PAQT.com

Een masterclass is natuurlijk geen masterclass zonder mooie opdracht om mee naar huis te nemen. Maurits daagde dan ook het publiek uit om in hun eigen organisatie aan de slag te gaan met het uitwerken van een deelproces. Iets waarvan zijzelf, hun medewerkers of juist klanten vinden dat het nu niet goed (genoeg) gaat. En denk daarbij vooral ook groots en zonder beperkingen. Juist dan ontstaan de mooiste oplossingen.

Tweede masterclass

De tweede masterclass van de middag werd gegeven door Jelte van Echtelt van LAAIEND. Een inspirerend verhaald over Online marketing, met speciale focus op B2B. Net als bij digitale transformatie moet je daar eerst terug naar de basis, voordat je de resultaten van je harde werk kunt zien. Ook hier konden de deelnemers naar huis met waardevolle hands-on tips over het starten met hun online leadgeneratie.

Achteraf was er ook de gelegenheid om even na te praten en netwerken, iets waar de genodigden graag gebruik van maakten. Een geslaagde middag dus!

Liever eerst sparren over digitale transformatie

Workshop digitale transformatie

Wil je serieus aan de slag met digitale transformatie? Volg dan de gratis workshop digitale transformatie. Tijdens de workshop krijg jij inzicht in de kansen die software biedt voor jouw onderneming en hoe je weer grip krijgt op de strategie in relatie tot IT. Geheel gratis en vrijblijvend.

Meer informatie over de workshop

Alle artikelen

PAQT Start today

Vragen?

We staan voor je klaar om ze te beantwoorden.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf