Behind the scenes

Meer dan alleen programmeren voor “buurman” Thomas

Leestijd 2 min

Door Louis Gossieau

Team Luna heeft er sinds kort een nieuw developer bij: Thomas! In termen van woon-werkverkeer is hij misschien wel de meest gelukkige collega van ons allemaal: Thomas woont zo ongeveer aan de overkant van ons kantoor. Hoe fijn is dat?! Laten we eens kennismaken met deze buurman die we nu onze collega mogen noemen.

Thomas en Mannes PAQT
Thomas en Mannes

Een brede ervaring als softwarebouwer

Ooit begon Thomas bij een bedrijf dat MVP’s bouwden voor andere bedrijven. “Die kwamen met een idee en wij gingen het dan voor ze bouwen om te kijken of het een succes zou worden. Naast het programmeren vond ik het contact met een opdrachtgever en de doelgroep ook hartstikke interessant. Zo nam ik interviews af en deed zo onderzoek voor de ontwikkeling van de software. Enkel programmeren vind ik niet leuk. Ik wil ook de gebruiker kennen. Een mooie mix van werkzaamheden.”

In die tijd werkte Thomas aan een platform voor mensen met (verstandelijke) beperking, waarin alle tekst ondersteund wordt door audio en het geheel met een 1- of 2-knopsbediening te navigeren is . Andere projecten gingen over het spelenderwijs leren van gebaren, maar ook een webshop voor de bloemensector of het beheren van meetapparatuur in de zorg kwam voorbij. “Ik heb in die tijd ook een scrum cursus gedaan, en geholpen met het opzetten van de methode binnen het bedrijf.”

Thomas op de bank

Terug opzoek naar afwisseling

“Na wat veranderingen en een overname werd het een SaaS-bedrijf dat ging werken aan één product. Daardoor ging ik de afwisseling missen. Binnen het product waren er natuurlijk diverse uitdagingen, maar toch dat is toch anders dan volledig wisselen van context, product en ideeën. Ik zocht dus vooral afwisseling maar ook de gezelligheid op kantoor. Waar ik onder de indruk van raakte was de manier van ontwikkelen hier: de kwaliteit is echt hoog. Ik had mijn assessment vooral pragmatisch aangepakt, maar Arlon liet me tijdens de feedback zien hoe het ‘mooier’ aangepakt kon worden.”

Ook op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Bekijk onze vacatures

De gezelligheid op kantoor

“Nu ik een maand hier aan de slag ben, merk ik nóg beter hoe hoog de kwaliteit hier ligt. Hier wordt ook echt gedaan wat er gezegd wordt, zeker ook qua security. De gezelligheid op kantoor heb ik ook al gevonden: imPAQTday met z’n allen aanwezig en aan leuke dingen werken, Roti Thursday, Pancake Tuesday, echt leuk om te zien hoe dat gaat hier. De onboarding vind ik ook nog wel een goede om te benoemen: die was erg fijn met een warm welkom. Bij andere bedrijven word je nog wel eens in het diepe gegooid, maar dat was hier absoluut niet het geval. Ik zit er nu inmiddels lekker in.”

Thomas - developer bij PAQT

Fietsend de wereld over

Een paar jaar geleden kocht Thomas een serieuze fiets, waarvan het gebruik tijdens corona alleen meer toenam om alsnog sportief bezig te zijn én sociaal contact te houden. Vliegvakanties waren geen optie, dus werden het fietsvakanties. Van Limburg, tot de Ardennen werd het uiteindelijk fietsen in Oostenrijk en Zwitserland, Tenerife en zelfs Schotland. Zijn broer maakte een trip helemaal naar Indonesië en die droom heeft Thomas ook nog wel: 2-3 maanden weg op de fiets en een flinke tocht maken.

Kijk, dat zijn nog eens ambities. Welkom Thomas!

Alle artikelen

PAQT Red Dagmar Ricardo CTA

Sluit je aan bij PAQT

Kijk snel of we bij elkaar passen.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar +31 6 39 67 51 65.

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Kelvin Verbeek
Kelvin Verbeek - Recruiter
Toestemming(Vereist)