Behind the scenes

‘Meetup slayer’ Annemiek: “Toegankelijkheid is voor iedereen, het is geen doelgroep”

Leestijd 2 min

Door Louis Gossieau

De scholen zijn weer begonnen! Voor sommigen een studie die direct hun toekomst bepaald, voor andere juist een omslag. Dat gold enige tijd geleden ook voor Annemiek, die twee maanden terug bij PAQT als frontend developer startte in onze PAQT Academy. Haar reis tot die positie is een tikkeltje ongebruikelijk.

Developer PAQT Academy Annemiek

Oorspronkelijk studeerde Annemiek namelijk journalistiek en ging aan de slag als marketeer. “Ik had met marketing op iets meer verdieping gerekend ten opzichte van journalistiek. Ik leerde daarin een doelgroep echt goed kennen, en dat maakt me als developer nu misschien ook wel anders dan anderen. Ik zie me zelf echt gebruikersgericht. Maar uit mijn marketingfunctie haalde ik uiteindelijk toch te weinig energie.”

Van hobby naar nieuwe stip op de horizon

En dus moest er iets veranderen. Maar hoe? “Ik ben toen met een loopbaancoach aan de slag gegaan. Wat doe ik, wat wil ik daarin anders? Samen heb ik echt naar mijn kernwaarden gekeken. Ik wilde echt iets anders. Daar kwam toen het technisch denken, creëren en creativiteit naar voren. Als freelancer maakte ik al wel eens een website voor mezelf of voor familie. In dat werk kwamen die drie pijlers mooi naar voren. En zo kwam ik op het frontend development vak uit.”

Developer PAQT Academy Annemiek

“Het was echter geen makkelijke keuze, het zou mijn leven op zijn kop zetten. Wil ik dit wel eigenlijk? Daarom ben ik veel gaan praten met mensen die in het vak zitten. Enthousiast ging ik daarna zoek naar een traineeship, maar dat was er te weinig. Dus ben ik het zelf maar gaan regelen! Dat betekende 7 maanden fulltime studeren en een versneld hbo-traject afronden tot frontend developer.”

Ook toe aan een nieuwe stap in je carrière?

Bekijk onze vacatures

Het ritme van de academy

Bij de zoektocht naar een eerste functie, plaatste ze vorig jaar een oproep op LinkedIn: “Vervolgens heb ik ook bij PAQT een gesprek gehad, maar een andere keuze gemaakt. Nu een jaar later, deed zich opnieuw de kans voor en heb ik bewust gekozen voor PAQT om veel te leren. Ik heb die ervaring niet van vele programmeurs om mij heen, die op hun 10e al websites bouwden bijvoorbeeld. Daar is de PAQT Academy dus perfect voor.”

“Het traject is totaal 3 maanden, met een basiscursus van Git tot Vue. Met de PAQT Academy leer ik nu in de breedte nog even kort allerlei dingen en vanaf deze week zal ik mijn eerste tickets oppakken. Ik doe verder gewoon mee met Team Forest en hun standups, zodat ik dat ritme leer kennen.”

Annemiek draait dus ‘gewoon mee’, maar krijgt ook begeleiding. “Er zit enige zelfstandigheid in de rol, maar wekelijks heb ik ook een gesprek over hoe het gaat, waar we staan, hoe pak je kennis op, zijn er vragen. Extra leuk is dat ik al gewoon bij een team zit. Ik heb ook de ambitie om scrum master te worden. Dat leek me altijd wel heel tof, als coach tussen de teams.”

Developer PAQT Academy Annemiek

Het belang van toegankelijkheid

“Maar eerst wil ik een ‘retegoede’ frontender worden. Ik vind toegankelijkheid heel belangrijk: een inclusieve online omgeving voor iedereen. Dat wordt vanaf volgend jaar door nieuwe wetgeving alleen maar belangrijker. Ik ben ook echt een ‘meetup slayer’ dus ik ga vaak naar allerlei meetups toe over onderwerpen zoals inclusie en frontend. Met een paar kleine aanpassingen kun je daarin al zo veel bereiken door bijvoorbeeld alt teksten en form input goed regelen. Dat is niet zo spannend. Maar je moet er wel goed over nadenken: toegankelijkheid is voor iedereen – het is geen doelgroep.”

Welkom Annemiek!

Alle artikelen

PAQT Red Dagmar Ricardo CTA

Sluit je aan bij PAQT

Kijk snel of we bij elkaar passen.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar +31 6 39 67 51 65.

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Kelvin Verbeek
Kelvin