Persbericht

NICAM en PAQT al meer dan een jaar tevreden partners

Leestijd 2 min

Door Louis Gossieau
  • News

Ruim een jaar geleden sloegen PAQT en het NICAM, de stichting die zorgt dat films, series, video’s, games en televisieprogramma’s geclassificeerd worden met een leeftijdsadvies en inhoudsinformatie, de handen ineen voor het doorontwikkelen van een online applicatie voor Kijkwijzer.

Kijkwijzer logo en pictogrammen - NICAM

Deze applicatie stelt aanbieders, makers en distributeurs van films, series, (online)video’s en televisieprogramma’s in staat om zelf de juiste classificaties te bepalen voor hun productie. Een secuur werkje, dat daarom door speciaal hiervoor getrainde codeurs van de organisaties gedaan wordt.

De applicatie is zorgvuldig samengesteld door wetenschappers die gespecialiseerd zijn in de effecten van media op kinderen. Aan de hand van een inhoudsanalyse bepalen algoritmes binnen de software welke leeftijdsclassificatie en inhoudspictogrammen een productie krijgt.

“Voor de doorontwikkeling van dit belangrijke instrument heeft het NICAM in PAQT een techpartner gevonden die samen met ons het product naar een volgend niveau kan tillen, met behoud van schaalbaarheid en betrouwbaarheid.”
Martijn Huigsloot NICAM

PAQT ondersteunt NICAM als techpartner in de verdere inrichting van de infrastructuur (o.a. actieve monitoring), het professionaliseren van de technische kant van het product (o.a. automatische tests) en het implementeren van nieuwe softwaremodules voor codeurs. Nu de eerste stappen hiervoor in 2022 zijn gezet, is het doel voor 2023 om de tool nog efficiënter te maken en verder toe te spitsen op nieuwe ontwikkelingen in de media en de wetenschap. We zijn als PAQT trots dat we bij mogen dragen aan deze innovatieve oplossing.

Alle artikelen

Maurits wijst naar scherm bij developers

PAQT nieuwsbrief

Ontvang viermaal per jaar onze nieuwsbrief met relevante IT-ontwikkelingen, inspirerende cases en het laatste PAQT-nieuws.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang viermaal per jaar onze nieuwsbrief met relevante IT-ontwikkelingen, inspirerende cases en het laatste PAQT-nieuws.

Dagmar Ingelse
Naam(Vereist)
E-mail
Toestemming(Vereist)