Team Core

Nieuw in team Core: Ricardo en Jos

Leestijd 2 min

Met deze twee nieuwe collega’s hebben we weer een frisse wind waaien binnen PAQT. Maak kennis met Ricardo en Jos, de nieuwe developers van team Core.

Nieuw in team Core

Developer én designer

Als je allerlei mooie dingen bedenkt, is het natuurlijk jammer dat je ze nooit helemaal werkend krijgt. Ten minste, dat was wel de mening van onze nieuwe front-end developer Ricardo.

“Ik zag mijn eigen ontwerpen niet tot leven komen zoals ik wilde. En dus zat er maar een ding op: ze zelf programmeren.”

 

Vier jaar geleden maakte Ricardo definitief de overstap van designer naar ontwikkelaar en daar heeft hij nog geen moment spijt van. Hij maakt zijn oplossingen altijd pixel perfect én juist voor de eindgebruiker.

“Natuurlijk is de wens van de opdrachtgever het uitgangspunt, maar uiteindelijk is iedereen gebaat bij een zo prettig mogelijke ervaring voor de eindgebruiker. Dan wordt je software pas echt een succes”

PAQT developer Ricardo

Afwisseling houdt het leuk

Dat hij zich op zijn werk echt ergens in vast kan bijten, is in zijn vrije uren niet anders. Eens in de zoveel tijd heeft hij een nieuw onderwerp waar zijn interesse naar uit gaat en waar hij werkelijk alles van wil weten. Nu is dat schaken, maar wat het volgende week is, geen idee. Een beetje afwisseling trekt hem dus wel aan. Laat dat nou precies zijn wat hij in team Core bij PAQT kan vinden.

Grondig en doordacht

Toen lead developer Jos op zoek ging naar een nieuwe baan deed hij dat zoals hij alles aanpakt: grondig. Hij vroeg eerst bij een bekende hoe het was om te werken bij PAQT en pas toen hij daardoor overtuigd raakte, kwam hij op de koffie. En gelukkig, we stelden niet teleur. Integendeel:

“Starten bij PAQT was een feestje. Van het eerste gesprek tot en met de eerste weken, je merkt gewoon dat alle stappen doordacht zijn. Je kunt dus direct doen waar je goed in bent: aan de slag”

Jos legt de lat hoog en houdt ervan als hij kansen kan grijpen. Zo is hij ook van callcentermedewerker doorgegroeid naar developer. Hij had de opleiding, maar miste nog de concrete toepassing. En zodra die op zijn pad kwam, ging hij ervoor:

“Zoveel mogelijk vooraf nadenken, complexe problemen simpel maken, en daarmee de beste ervaring voor de gebruikers van applicaties creëren. Dat is wat er zo leuk is aan mijn vak. En dat je eeuwig blijft leren, is een groot pluspunt.”

PAQT Jos

Once in a lifetime

Sowieso houdt Jos het graag spannend voor zichzelf. Meedoen aan het WK coastal rowing in Hong Kong (en de A-finale halen) was niet genoeg, het volgende op zijn lijst is de Talisker Whisky Atlantic Challenge. Alleen nog even trainen. Maar wij weten nu al dat dat goed gaat komen!

Welkom Ricardo en Jos!

Alle artikelen