Behind-the-scenes

Onze recruiter deelt zijn gouden tip voor een baan bij PAQT

Leestijd 3 min

Door Louis Gossieau
  • Behind the scenes
  • News

Hij is voortaan de eerste die nieuwe kandidaten spreken voor openstaande vacatures bij PAQT: Kelvin Verbeek, onze nieuwe IT Recruiter. Hoe komt hij bij PAQT terecht en welke gouden tip heeft hij voor kandidaten die solliciteren? We maken kennis en bespreken de wereld van recruitment bij PAQT.

Kelvin, Roan en Joris

Voordat Kelvin bij PAQT aan de slag ging, was hij actief als recruiter bij een groot warenhuis voor doe-het-zelvers. “Ik werkte daar vaak met honderden vacatures per dag. Een groot deel was vooral voor alle winkels en de distributiecentra. Dan was het snel iemand zoeken, overdragen aan een collega en dat voor diverse landen achter elkaar door. Een klein deel ging wat meer de diepte in, voor functies op het hoofdkantoor. En juist die diepgang wilde ik meer zien in mijn functie.”

Recruitment met meer diepgang

Bij PAQT is die diepgang er zeker. “Zo is het niet alleen vinden van talent, maar ook goed kijken of het aansluit bij wat we nodig hebben. Zowel bij de organisatie, maar ook binnen het team. Het is belangrijk een mooie teambalans te houden. Essentieel is de vakvolwassenheid: we werken op een hoog niveau en ongeveer 80% van de kennis moet overeenkomen met wat we zoeken. Die laatste 20% kunnen we iemand altijd nog bijspijkeren. Maar als gezegd, naast de technische kennis ligt de focus ook op de persoon. De insteek is namelijk dat iemand voor de lange termijn bij ons aan de slag wil.”

Ook toe aan meer diepgang in je baan?

Bekijk onze vacatures
Kelvin aan de telefoon

Het recruitmentproces bij PAQT

Voordat een kandidaat langskomt voor een gesprek, is Kelvin de eerste die hem of haar zal spreken. “Een groot deel van alle kandidaten wordt proactief door mij benaderd. Via LinkedIn, maar ook sites als Indeed. Ik wil dat heel laagdrempelig houden en probeer te ontdekken of er een match is qua ambitie. Waar wil je heen groeien, wil je beter in je vak worden? Dat is iets dat we bij PAQT heel belangrijk vinden.”

“Buiten die ambitie, bespreek ik ook de ervaring. Denk bij een Product Owner aan projecten die ze tot nu toe gedaan hebben, met welk budget, doorlooptijd en de grootte van een team. Bij developers gaat het natuurlijk kort over de techniek. Maar dat is niet het belangrijkste in mijn gesprek met hen. Ik wil vooral ervoor zorgen dat iemand enthousiast wordt over PAQT.”

Nadat Kelvin een goed gevoel heeft bij de kandidaat en dat gevoel is wederzijds, gaat een collega met vakkennis in gesprek. “Bij een developer is dat bijvoorbeeld Arlon, onze software architect. Centraal staat dan of er functie-inhoudelijk een match is. Daar hoort dan ook een codeeropdracht bij, waarbij tijdens een review wordt stilgestaan bij de gedachtes achter de uitvoering daarvan. Inclusief uitgebreide feedback.”

Daarna komt er een gesprek met Robert of Maurits en iemand van Team People. Wie ben je, waar wil je naartoe? Echt oprecht iemand leren kennen, goed doorgronden of er op persoonlijk vlak een goede match is. Als laatste maakt de kandidaat ook kennis met zijn toekomstig team, is er een klik met zijn directe collega’s?

Blijvend contact met de kandidaat

Staan vervolgens alle signalen op groen, dan is het moment daar om een aanbod te doen.

Tussen al die momenten door tot aan het ondertekenen van het contract, blijft Kelvin aan de zijde staan van de kandidaat. “Ik hou daar wel van. Ik zie je vanaf dat eerste moment eigenlijk al als collega. Het mooiste is om na de start van die nieuwe collega ook echt iemand zien groeien in de organisatie. Het lijkt me straks leuk met de eerste nieuwe collega’s na 6 maanden eens te reflecteren op hoe ze PAQT ervaren hebben ten opzichte van mijn eerste kennismaking met hen. Kwam dat overeen?”

Kelvin Verbeek - IT Recruiter PAQT

De gouden tip voor sollicitanten

Kelvin spreek talloze kandidaten, en hij heeft dan ook een goede tip voor sollicitanten: “Wees niet bang om te bellen. Ik merk dat veel mensen het intimiderend vinden om contact zoeken. Maar je kunt gewoon met mij praten alsof ik je buurman ben. Dat komt het meest oprecht over.

Ik ben makkelijk benaderbaar en praat net zo makkelijk over werk en ambities, als over de wedstrijd van FC Utrecht van afgelopen zondag. Mensen beginnen vaak heel formeel, maar dat wil ik proberen tegen te gaan. Dat voelt net alsof je een kroeg binnenstapt in een driedelig pak. Ik wil de echte persoon zien, iemand die op zijn gemak is. Dat comfort wil ik graag bieden.

Het is een enorm cliché maar wees echt jezelf. Iedereen moet zich hier thuis voelen bij PAQT, iedereen is welkom, dus iedereen moet ook zichzelf kunnen zijn.”

Alle artikelen

PAQT Red Dagmar Ricardo CTA

Sluit je aan bij PAQT

Kijk snel of we bij elkaar passen.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar +31 6 39 67 51 65.

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Kelvin Verbeek
Kelvin