Behind the scenes

PAQT presenteert Team Luna: een ontwikkelteam dat grenzen verlegt met nieuwe technieken

Leestijd 3 min

Door Louis Gossieau

Groot nieuws binnen PAQT: met trots presenteren we ons 7e ontwikkelteam! Als PAQT groeien we hard, niet alleen qua nieuwe medewerkers, maar ook door veel nieuwe, uitdagende opdrachtgevers. Een volledig nieuw team betekent dat we die groei ook comfortabel handen en voeten kunnen geven.

Product owner Cindy team Luna

Team Luna is gespecialiseerd in node.js en microservices, waardoor we nu binnen PAQT een nog breder scala aan technieken kunnen inzetten voor onze opdrachtgevers. Populaire technieken waarmee we in staat zijn nu ook een ander soort applicaties te bouwen.

Om kennis te maken met het team, spreken we met Cindy (Product Owner) en Mannes (Lead Developer). Zij gaan dit krachtige team leiden en samen met onze opdrachtgevers projecten naar grote hoogtes laten stijgen!

Product Owner Cindy Team Luna

Product Owner met Go-Getter Mentality

Niet alleen is dit de start van dit gloednieuw team, ook is dit de officiële start bij PAQT van Cindy. Vóór haar keuze voor PAQT studeerde ze International Business & Management en wilde eigenlijk de mode in. “Mijn scriptie bracht me bij een bedrijf dat een kastje ontwikkelde om tijdens concerten informatie te verzamelen voor het uitbetalen van de royalty’s aan artiesten. Ik had eigenlijk nog niks met IT, maar vond de muziekkant van die business heel tof. Daar ontwikkelde ik mijn interesse voor strategie en business development. Vervolgens heb ik een tijd als projectmanager en later als (interim) product owner gewerkt aan de software.”

“Toen tijdens de corona de muziekindustrie wat stil kwam te liggen, heb ik veel onderhoudswerk gedaan, zoals het efficiënter maken van de database en API’s en een geheel nieuwe website gebouwd. Zo kwam ik veel meer in aanraking met de ‘achterkant’ van de IT.”

Na tussendoor nog een andere baan te hebben gehad, kwam Cindy uiteindelijk in aanraking met onze recruiter Jitske voor een rol bij PAQT.

“Het is echt ontzettend tof om hier nu te kunnen starten en gelijk ook een heel nieuw team op te zetten. Je mag zo alles samen bepalen, dat is best spannend. Het grootste verschil met mijn werkgevers in het verleden is dat PAQT echt mega gestructureerd is. Alles is vastgelegd en gedocumenteerd. Dat maakt de start nu ook zo soepel, je kunt echt alles teruglezen!”

Cindy heeft een echte go-getter mentality. “Ik ben super sociaal ben en houd ervan de teamspirit er goed in te houden.”

Mannes - Team Luna - PAQT

Lead developer als vervolgstap in carrière

Team Luna bestaat naast Cindy ook uit Marnix, Flavio, Nico, Roan en Mannes. Mannes is lead developer, wat betekent dat hij veel met Cindy zal samenwerken om het werk te verdelen. “Cindy bespreekt als Product Owner de planning met de opdrachtgever, ik kijk vervolgens hoe dat technisch door het team kan worden ingevuld. Daarbij houd ik de boel onder controle en ondersteun ik waar nodig.”

Qua techniek is Team Luna ook anders dan andere teams. “Onze expertise ligt bij node.js en microservices. Dat maakt dat we ook andere projecten kunnen aannemen. Marnix heeft daar veel ervaring mee. Roan is iemand die ook veel Javascript kennis in huis heeft, maar dan aan de front-end kant. Nico en Flavio hebben eveneens zin om te starten. We zijn allemaal leergierig, met Flavio als jongste lid voorop.”

Lead Developer Mannes Team Luna

Mannes zelf begon een jaar geleden bij PAQT. Het leiden van een eigen team als Lead developer was precies de stap die hij zocht. Vóór PAQT werkte hij namelijk veel gedetacheerd. “Ik bracht bij opdrachtgevers interne teams relevante kennis bij en nam ze op sleeptouw. Het is mooi dat ik na wat meegelopen te hebben binnen andere teams in PAQT, nu mijn eigen team op diezelfde manier aan de hand mag nemen.”

Een nieuw project met nieuwe technieken

Het eerste project gaat ook gelijk van start. “De expertise van ons team is node.js en microservices, dat is ook het eerste project wat we gaan doen. Node.js is inmiddels echt een populaire techniek geworden, dus het is goed dat we daar nu een volledig team voor hebben dat die kennis in huis heeft.

Hoe die microservices samenspelen en afhankelijk zijn van elkaar is best complex. Het gaat om een applicatie van een opdrachtgever waarbij we de ontwikkeling overnemen van andere techpartner. De bedoeling is om deze eerst om te bouwen naar PAQT-standaarden, en vervolgens klaar te maken voor verdere opschaling en een app.”

“Als Lead developer vind ik het vooral belangrijk om goed samen te werken. Ik zie me niet als baas, maar als facilitator. Iemand die anderen helpt zodat we allemaal kunnen groeien. Het is een jong team, dus die gretigheid is fijn om mee aan de slag te gaan.”

Developer Marnix team Luna

Ook aan de slag met jouw ambitie?

Neem contact met ons op, of boek dit team via de teampagina.

Neem contact met ons op

Alle artikelen