Inspiratie

PAQT en de provincie Utrecht ontwikkelen nieuw platform voor veiligheid langs de trambaan.

Leestijd 5 min

Na een aanbestedingsproces heeft PAQT samen met de provincie Utrecht gewerkt aan een geoptimaliseerd proces voor zowel het verlenen van toegang als het afstemmen van werkzaamheden op en rond het spoor.

Trambaan case Provincie Utrecht - PAQT

Het beheren van het tramnetwerk in de provincie Utrecht is een dynamisch proces. Veiligheid staat voorop, daarom mogen alleen professionals die aan alle veiligheidsvoorwaarden voldoen op en rondom het spoor werken. Om te voorkomen dat er conflicten ontstaan in de werkzaamheden, met vertragingen of uitval tot gevolg, is het voor zowel de gebruikers van het netwerk als medewerkers van belang dat de werkzaamheden goed gecoördineerd worden. Het bestaande platform draaide echter op verouderde technieken. Na een aanbestedingsproces gaat PAQT samen met de provincie Utrecht werken aan een geoptimaliseerd proces voor zowel het verlenen van toegang als het afstemmen van werkzaamheden op en rond het spoor.

wesley van poppelen
Al in de eerste demo’s liet PAQT zien dat zij in staat zijn om het proces te doorgronden en te optimaliseren.
Wesley van Poppelen V&G Coördinator en Veiligheidsadviseur Trambedrijf Beheer & Onderhoud bij de provincie Utrecht
PAQT Maurits Dijkgraaf

Doorontwikkeling van het platform

De samenwerking tussen de provincie Utrecht en PAQT komt met de lancering van het platform nog niet ten einde, er is afgesproken dat we het systeem samen gaan door ontwikkelen. Naar verwachting is de volgende oplevering voor de zomer beschikbaar. Wil je meer weten? Neem contact op.

Neem contact op

Alle artikelen

Scale-up software workshop cta

Weten waar jouw kansen liggen?

In de workshop Digitale transformatie krijg jij inzicht in de kansen die maatwerk software biedt voor jouw onderneming. Geheel gratis en vrijblijvend.