Digitale transformatie

Sempergreen start digitale transformatie

Leestijd 3 min

Wereldwijde marktleider Sempergreen is al meer dan 25 jaar actief op het gebied van kweken, produceren en plaatsen van groene daken. De organisatie groeit hard waarbij niet alleen het aantal aanvragen, maar ook de complexiteit is toegenomen. Tijd voor een digitale transformatie.

Digitale transformatie in duurzame, groene daken

Steeds meer organisaties en particulieren zien de voordelen van een groen, duurzaam dak. Het biedt in dichtbevolkte en stedelijke gebieden een fijn alternatief om meer groen in onze omgeving toe te voegen, dient als waterbuffer, ondersteunt in temperatuurregeling, geluidsisolatie, luchtzuivering en het bevordert de biodiversiteit.

Sempergreen verwerkt jaarlijks een grote hoeveelheid orders, waarbij de groene daken ook zelf gekweekt worden. Een proces dat vraagt om nauwkeurige registratie. In de praktijk merkte Sempergreen echter dat veel van de informatie handmatig toegevoegd moest worden. Dit was niet alleen foutgevoelig, het stond verdere groei in de weg. Tijd voor een nieuwe manier van werken, op een volledig gedigitaliseerde manier. Omdat Sempergreen topdrukte verwacht in het voorjaar hebben zij de handen ineengeslagen met PAQT om deze digitale transformatie op korte termijn te realiseren.

ERP-systeem voor kwekerij

Sempergreen werkt samen met tal van partners, leveranciers en kwekers, door heel Europa. Het kweken van een groen dak neemt zo’n zes maanden in beslag, waarbij niet elke locatie of kwekerij in dezelfde fase zit. Door de sterke groei was een uitdaging ontstaan, het huidige ERP-systeem sloot niet goed meer aan. Om alle informatie op de juiste plek te krijgen was het noodzakelijk om een export te maken en de informatie te overhandigen of door te sturen. Mocht een leverancier of collega hier aantekeningen op maken, werd dit vervolgens op kantoor weer ingevoerd. In de praktijk betekende die veel handmatige handelingen en een groot risico op fouten.

Ons motto is “als je doet wat je deed dan krijg je wat je kreeg”; door de sterke groei van ons bedrijf en de noodzaak tot verbetering van de efficiency moesten we op zoek naar een efficiënte oplossing voor een complex proces.
Lenhard van Ballegooijen Directeur Sempergreen Nurseries

Digitalisering van het orderproces

Direct na een uitgebreide GAP-analyse zijn de partijen aan de slag gegaan met de oplossing. Gezien het hoogseizoen dat eraan komt voor Sempergreen moet het gehele proces op korte termijn gedigitaliseerd worden. Een uitdaging waar PAQT zich graag in vastbijt.

sempergreen logo

Over Sempergreen

Sempergreen, met hoofkantoor in Nederland, is wereldwijd de grootste ontwikkelaar en leverancier van innovatieve en kwalitatieve oplossingen voor groene daken, groene gevels en direct-groene bodembedekking. Sempergreen werkt vanuit de missie om een groene en leefbare wereld te creëren voor onze generatie en de generaties na ons. De groene oplossingen van Sempergreen dragen bij aan het tegengaan van de gevolgen van klimaatverandering en milieuvervuiling. Om haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden opereert Sempergreen vanuit lokale kwekerijen gevestigd op diverse locaties in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Het gedreven en professionele team van Sempergreen, dat ruim 200 medewerkers telt, werkt voortdurend aan de kwaliteit van de duurzame producten. Samen met haar klanten werkt Sempergreen eraan om de wereld elke dag een stukje groener te maken.

Download whitepaper: GAP-analyse digitalisering

Vul hier je e-mailadres in en ontvang binnen enkele ogenblikken het whitepaper GAP-analyse digitalisering.

Heb je na het lezen nog vragen? Dan beantwoord ik die graag.

Maurits Dijkgraaf
Naam(Vereist)
E-mailadres
Telefoon
Toestemming(Vereist)
Whitepaper GAP-analyse digitalisering

Ook digitaal transformeren?

Je organisatie loopt goed en je ziet nog volop kansen en mogelijkheden. Maar je merkt ook dat het moeilijker wordt om op te schalen. Er is een wirwar van systemen en ze werken niet goed samen. Er wordt veel met de hand gedaan en het aantal fouten neemt toe.

Om verder te kunnen groeien moet je digitaal transformeren en dat begint met een gedegen GAP-analyse. Hoe het werkt? In dit whitepaper vertellen we je er meer over.

Download whitepaper: GAP-analyse digitalisering

Vul hier je e-mailadres in en ontvang binnen enkele ogenblikken het whitepaper GAP-analyse digitalisering.

Heb je na het lezen nog vragen? Dan beantwoord ik die graag.

Maurits Dijkgraaf
Naam(Vereist)
E-mailadres
Telefoon
Toestemming(Vereist)

Meer over Informatie over Digitale Transformatie

Alle artikelen

Scale-up software workshop cta

Weten waar jouw kansen liggen?

In de workshop Digitale transformatie krijg jij inzicht in de kansen die maatwerk software biedt voor jouw onderneming. Geheel gratis en vrijblijvend.