Behind the scenes

Slimmer ontwikkelen: ontmoet onze developer met achtergrond in consumentenpsychologie

Leestijd 2 min

Door Louis Gossieau

Iemand die in zijn vorige baan de mogelijkheden van een applicatie als SPSS in een eigen platform probeerde te bouwen? Dat moet wel een zwaargewicht zijn! Team Spirit is dan ook ontzettend blij met frontend developer Cliff, vorige maand gestart bij PAQT. Wat bracht hem hier?

Developer achter scherm

“Ik kwam het eerst met PAQT in aanraking via een meetup van Frontend Developer Meetup Amsterdam van Passionate People. Ik vind het tof dat een bedrijf dat soort events regelmatig host, je laat je bedrijf zien en het is leuk zo andere mensen te leren kennen.”

Een carrièreswitch van psychologie naar frontend

Hiervoor werkte Cliff bij een groot internationaal onderzoeksbureau. Specifiek werkte hij voor een afdeling die zich richtte op consumentengedrag in winkels. “Ik kom namelijk uit een heel andere hoek en heb Economie en Consumentenpsychologie gestudeerd. Dat was ook de link met dat bedrijf: onderzoek naar consumentengedrag. Initieel wilde ik de analyse kant op en onderzoek doen. Achteraf vond ik het technische deel van die onderzoeken veel interessanter. Toen ben ik gaan kijken naar doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf.”

Er was een inhouse tech team dat het platform bouwde met ongeveer 15 mensen. “Een complex platform: collega’s maken de onderzoeken aan, respondenten vullen deze in, maar stappen ook een simulatie van een supermarkt binnen. Ik kon daar in het tech team beginnen en heb er ruim 2 jaar gewerkt. We hebben er voornamelijk gewerkt aan de analyse kant van het platform: het doel was om de mogelijkheden van een analysetool zoals SPSS in het platform te bouwen.”

“Ik was er Full-Stack developer, maar frontend sprak me veel meer aan. Vooral user-centerend design heb ik altijd tof gevonden: als stage heb ik onderzoek gedaan bij een bedrijf dat websites analyseert met eye-tracking. Ik ging daarom op zoek naar een nieuwe uitdaging waar ik me vooral op de frontend kon richten.”

Ook toe aan een nieuwe stap?

Bekijk onze vacatures
Cliff

“Zijn er mensen die binnenkort mee willen boulderen?”

“Waar ik bij PAQT nu vooral blij mee ben is de hechte samenwerking. Voorheen moest ik eigenlijk alles online regelen, mijn collega’s zaten allemaal in het buitenland. Nu hebben we enkele dagen op kantoor samen met het hele team. Even iets snel vragen is zo veel laagdrempeliger als degene gewoon naast je zit, dan dat je een video call in moet duiken. Dan ben je toch eerder geneigd het langer zelf uit te zitten zoeken, wat dan weer minder effectief is.

Ook het feit dat het een relatief compacte organisatie is, maakt het veel gemakkelijker met iedereen contact te leggen.

En dat blijkt: Cliff heeft al direct wat datums weten te prikken om met enkele collega’s te gaan boulderen in de gym aan de overkant van het kantoor. “Ook op een vrijdag, zodat we na afloop nog even gezellig het weekend kunnen inluiden.”

Welkom Cliff!

Alle artikelen

PAQT Red Dagmar Ricardo CTA

Sluit je aan bij PAQT

Kijk snel of we bij elkaar passen.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar +31 6 39 67 51 65.

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Kelvin Verbeek
Kelvin
Toestemming(Vereist)