Artikel

Thuis zitten als student en toch praktijkervaring opdoen?

Leestijd 2 min

Door Dagmar Ingelse

Voor studenten van hogescholen die noodgedwongen thuis studeren, is het lastig om de broodnodige praktijkervaring op te doen. Hogeschool Utrecht en PAQT starten half februari met een bijzonder project om hierin toch te voorzien.

Binnen de leerroute Open-ICT werken studenten met een grote mate van zelfstandigheid aan uitdagende projecten voor echte opdrachtgevers. Mogelijkheden daarvoor zijn momenteel schaars, maar omdat PAQT al een jaar zeer soepel ‘op afstand’ in teams werkt, ziet men ook hiervoor goede kansen.

Vijf ICT-studenten gaan als development team een webapplicatie ontwikkelen voor Hogeschool Utrecht. Een specialist van PAQT is de opdrachtgever van het team. Na een sprint van telkens een week, krijgt hij een demo en wordt het doel van de volgende sprint besproken.

 

PAQT Robert Horsmans
We verheugen ons zeer op dit project. Het is een mooie gelegenheid om een steentje bij te dragen aan het behoud van goed en praktijkgericht onderwijs. En natuurlijk ook een interessante kans om kennis te maken met nieuw talent. Wij hebben er echt zin in!”
Robert Horsmans Business strategist & Director

Overigens is de te ontwikkelen software ook voor de studenten zelf interessant. Via de applicatie zal aan het begin van iedere werkdag met thuiszittende studenten worden gecommuniceerd om ze zo betrokken en gemotiveerd ‘bij de les’ te houden.

Het project start half februari. Na oplevering van de applicatie eind juni wordt deze ingezet door de HU en mogelijk ook door andere hogescholen in Nederland.

Voor de studenten is dit een unieke kans om, begeleid door IT-specialisten uit de praktijk, maar ook met veel vrijheid, te werken aan een concreet en bovendien maatschappelijk relevant project.

Alle artikelen