Behind the scenes

Van game developer, naar frontend en backend

Leestijd 2 min

Door Louis Gossieau

Games, games en nog eens games: opgeleid tot game developer, thuis een eigen game bouwen en naar Gamestate als eerste teamuitje: Jordan windt er geen doekjes om! Een kennismaken met deze junior nieuwe developer in Team Luna.

Jordan | PAQT

Werken in een niche

Frontend of backend? Tijdens zijn opleiding tot game developer leerde hij beide eigenlijk niet echt. “Je leert in het begin een beetje web development en game development, waarna je daarna een keuze maakt. Ik ging de games kant op om met game engines zoals Unity te gaan ontwikkelen.”

In zijn eerste baan kwam hij vervolgens in een niche terecht. “Daar ging ik me vervolgens toch op frontend richten. Het ging om games, maar dan op websites voor allerlei opdrachtgevers. Dat ontwikkelen ging alleen op een heel andere manier. Daar was het proces vele malen losser, hier bij PAQT is dat veel meer gestructureerd.”

“We zaten in een niche: gok- en pool-achtige games bouwen.” Toen dat afliep, ging Jordan rondkijken en zocht hij naar binnen in frontend en games. Net als bij Werner was het updaten van zijn CV op Indeed als snel een trigger voor Kelvin om hem direct te bellen.

Luna

imPAQTday met bordspellenavond

“Ik was niet per se op zoek naar bepaalde bedrijven, of bepaalde opdrachtgevers. Toen ik hier bij PAQT langskwam was ik vooral gegrepen door de sfeer. Dat kwam doordat Kelvin me rondleidde: ik voelde me open, dat ik mezelf kon zijn. Het was gelijk gezellig. Na het tweede gesprek tijdens imPAQTday heb ik meteen meegedaan met de bordspellenavond. Zo leerde ik gelijk een aantal collega’s kennen, zoals Mannes die nu in mijn team zit. Het echte meewerken is inmiddels begonnen en we hebben binnenkort ook een uitje: ik heb Gamestate in Utrecht voorgesteld!”

Voor de toekomst wil Jordan vooral beter worden in backend development. “Ik ben leergierig en pak nieuwe concepten snel op. Zo ging dat ook na mijn studie door toch weer de frontend in te duiken. Nu ben ik net de backend ingestapt en er zijn nog best wat concepten die ik niet ken. Backend of frontend, beide vind ik leuk maar het oplossen van code problemen vind ik het mooist. Lang nadenken en dan ga je slapen en valt het ineens alles op zijn plek.”

Ook toe aan een nieuwe uitdaging?

Bekijk onze vacatures
Jordan

Zelf games ontwikkelen

“Ik ben ermee begonnen op imPAQTday. Ik ben gewend met Unity te werken maar nu heb ik voor een website-based game engine gekozen. Het is turn-based tactics game, gebaseerd op Fire Emblem van Nintendo. Daar is een printbare versie van gemaakt door iemand, maar nu ik die ben kwijtgeraakt dacht ik een digitale versie te maken. Tijdens imPAQTday had ik gehoopt het af te maken, maar dat was toch iets te ambitieus. Ik werk er nu thuis aan door.”

Welkom Jordan!

Alle artikelen