Artikel

Vijf tips voor een nieuwe Mijn Omgeving

Leestijd 5 min

Een Mijn Omgeving biedt klanten, medewerkers of andere gebruikers een fijne ervaring van gemak, snelheid of inzicht. Dat doet het door data uit verschillende systemen te ontsluiten en overzichtelijk weer te geven. Met een Mijn Omgeving komt alles samen op één plaats.

Het voorkomt hierdoor dat klanten of medewerkers handmatig gegevens moeten overtypen. Niet alleen foutgevoelig, maar bovendien erg inefficiënt. Maar het levert gebruikers ook inzicht. Bijvoorbeeld met een afsprakenoverzicht, inzage in de status van contracten, of een volledig overzicht van correspondentie. Wat de voordelen voor de gebruiker ook zijn: een goede Mijn Omgeving levert een glimlach op hun gezicht.

Een Mijn Omgeving biedt naast voordelen voor de gebruiker, ook voordelen voor jouw organisatie. Het webportaal  zorgt bijvoorbeeld voor efficiëntie, waardevolle Business Intelligence én veiligheid. Want een moderne Mijn Omgeving voorkomt foutieve gegevens en zorgt voor een betere bescherming van je (gevoelige) data. Daarnaast biedt het kansen voor cross- en upselling, omdat je meerdere diensten op één plek laat samenkomen.

Om een Mijn Omgeving te laten slagen, zijn er echter wel wat zaken om rekening mee te houden. Anders wordt jouw Mijn Omgeving al snel een Pijn Omgeving. We geven je in dit artikel vijf tips voor een succesvolle Mijn Omgeving om je alvast op weg te helpen. Ben je daarna nieuwsgierig naar meer? Download dan onze gratis blauwdruk voor een succesvolle Mijn Omgeving, die je meer tips en handvatten geeft om een succesvol eigen portaal te starten.

 

Download de gratis blauwdruk voor een succesvolle Mijn Omgeving

Download blauwdruk

Vul hier je e-mailadres in en ontvang het whitepaper een gratis blauwdruk voor de perfecte ‘Mijn Omgeving’

Heb je na het lezen nog vragen? Dan beantwoord ik die graag.

Maurits Dijkgraaf
Naam(Vereist)
E-mailadres
Telefoon
Toestemming(Vereist)

1. Zorg voor een fijne gebruikerservaring

Een Mijn Omgeving geeft gebruikers per definitie meer gemak, inzicht en overzicht. Dat kan alleen wanneer ze weten wat ze moeten doen. Het liefst intuïtief, of anders met duidelijke instructies. Een gebruiksvriendelijke portal zorgt voor tevreden gebruikers. Ze hebben vertrouwen in het systeem omdat alles naar behoren functioneert. Door transparant te zijn over processen en data, geef je gebruikers bovendien het vertrouwen dat de gegevens kloppen.

2. Kijk naar je processen

Sla twee vliegen in één klap, door kritisch naar je bestaande processen te kijken wanneer je een Mijn Omgeving ontwikkelt. Je werkwijze wordt al efficiënter dankzij het portal, maar misschien is er nog wel meer winst te behalen. Zijn er (kleine) aanpassingen te maken in je werkproces, nu sommige handmatige handelingen wegvallen? Onderzoek je bestaande processen grondig, bepaal jouw ideale proces en start dan pas met ontwerpen van de Mijn Omgeving.

3. Koppel data uit bestaande bronnen

Een Mijn Omgeving is dé plek waar informatie samenkomt. Met API-koppelingen verbind je verschillende systemen aan jouw portal. Hierdoor is het vaak niet nodig om bestaande systemen te vervangen. Je bouwt als het ware een schil om je bestaande systemen, waardoor je deze kunt blijven gebruiken. De interactie en informatievoorziening wordt alleen beter, door de maatwerk schil. PAQT beschikt over ruim vijftig veelgebruikte koppelingen, die we snel kunnen toepassen.

Arlon - PAQT Software

4. Neem veiligheid en privacy als uitgangspunt

Gegevens in een Mijn Omgeving moeten goed beveiligd zijn, zeker wanneer je werkt met persoonsgegevens van klanten, medewerkers of cliënten. Zie informatieveiligheid en privacy daarom als één van de belangrijkste uitgangspunten voor het bedenken en bouwen van jouw oplossing. Dit noemen we security by design. Ook kun je kijken of jouw ontwikkelaar beschikt over een ISO 27001 certificering. Deze geeft je de zekerheid dat goed over informatieveiligheid is nagedacht.

Vincent en Lana in gesprek over software

5. Stimuleer het gebruik van de Mijn Omgeving

Een Mijn Omgeving kan alleen succesvol zijn, wanneer hij daadwerkelijk wordt gebruikt. Een fijne gebruikerservaring is hiervoor een basisvereiste. Hierdoor keren gebruikers met een goed gevoel terug. Daarnaast helpt het om het gebruik actief te stimuleren. Bouw bijvoorbeeld handige notificaties in om gebruikers te herinneren hun gegevens aan te vullen. Maak het eenvoudig. Hoe eenvoudiger het is, hoe meer mensen geneigd zullen zijn het portaal te gebruiken. Dat biedt jouw organisatie vervolgens kansen om via cross- en upselling aanvullende diensten aan de man te brengen.

Blauwdruk aanvragen

Vul hier je e-mailadres in en ontvang het whitepaper een gratis blauwdruk voor de perfecte ‘Mijn Omgeving’

Heb je na het lezen nog vragen? Dan beantwoord ik die graag.

Maurits Dijkgraaf
Naam(Vereist)
E-mailadres
Telefoon
Toestemming(Vereist)
Contact met SaaS specialist Maurits

Een gratis blauwdruk voor de perfecte ‘Mijn Omgeving’

Bij PAQT ontwikkelden we al talloze platformen en portals. We kennen daarom alle valkuilen en succesfactoren van een goede Mijn Omgeving. Ben jij op zoek naar de perfecte Mijn Omgeving? Wil je weten hoe zo’n portal er voor jou uit kan zien? Vraag dan nu de gratis blauwdruk aan voor een succesvolle Mijn Omgeving.

Blauwdruk aanvragen

Vul hier je e-mailadres in en ontvang het whitepaper een gratis blauwdruk voor de perfecte ‘Mijn Omgeving’

Heb je na het lezen nog vragen? Dan beantwoord ik die graag.

Maurits Dijkgraaf
Naam(Vereist)
E-mailadres
Telefoon
Toestemming(Vereist)

Alle artikelen

Maurits wijst naar scherm bij developers

PAQT nieuwsbrief

Ontvang viermaal per jaar onze nieuwsbrief met relevante IT-ontwikkelingen, inspirerende cases en het laatste PAQT-nieuws.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang viermaal per jaar onze nieuwsbrief met relevante IT-ontwikkelingen, inspirerende cases en het laatste PAQT-nieuws.

Dagmar Ingelse
Naam(Vereist)
E-mail
Toestemming(Vereist)