Technieken

5 redenen om apps te ontwikkelen met React Native

Leestijd 5 min

Door Ian

React Native is een framework voor het bouwen van mobiele (native) apps. Ook bij PAQT maken we er veel gebruik van. React Native werkt met JavaScript als programmeertaal en dat betekent dat de code zowel geschikt is voor iOS als Android. En daar hebben we meteen het eerste grote voordeel te pakken.

PAQT react native

1. Besparen op kosten en tijd

Een app gebouwd met React Native heeft één codetaal en één codebase. Dat scheelt dus al snel de helft van de ontwikkeluren en daarmee kosten. Bovendien werkt het framework sneller dan traditionele manieren om apps te maken. En dat geldt uiteraard ook voor het doorontwikkelen en onderhouden van je app.

2. Optimale gebruikerservaring

Een native app is helemaal afgestemd op het specifieke platform van een smartphone of tablet. Dit geeft een prettige, herkenbare look & feel. En alle functies (camera, microfoon, etc.) van het device kunnen worden gebruikt. Het goede nieuws: bij een hybride app gemaakt met React Native is dat net zo!

3. Schaalbaar en snel

Een React Native app kent een korte laadtijd en presteert goed, soepel en snel dankzij de nette, slimme code van Javascript. Een prettige gebruikerservaring is dan ook gegarandeerd. En zelfs wanneer er in de toekomst (veel) meer gebruikers van de app komen, blijft de app het meer dan uitstekend doen.

4. Developers werken er graag mee

Ook bij developers is werken met React Native populair. Er zijn tal van handige en krachtige tools. Goede documentatie. En een zich steeds uitbreidend arsenaal van kant-en-klare oplossingen. Het framework is bovendien developer-vriendelijk, wat je onder andere ziet aan het gemak om bepaalde onderdelen door de hele app heen te wijzigen.

5. Alle voordelen van een open source framework

React Native is een open source framework. Je betaalt er geen licentiekosten voor, maar belangrijker nog: het framework wordt continu verbeterd en uitgebreid door een grote, actieve community. Een ander voordeel van open source is dat de code makkelijk overdraagbaar is. Geen lock-in voor de klant dus.

Ook werken aan innovatieve hybride apps met React Native en andere technieken?

Bekijk vacatures

Native, web of hybride apps – wat is ook alweer wat?

Een native app is ontwikkeld voor een specifiek platform, voelt prettig aan en maakt gebruik van alle faciliteiten van een device. Een web app staat online en gebruik je via de browser op ieder type smartphone. Ontwikkeling en onderhoud zijn eenvoudiger en goedkoper. Een hybride app als React Native is ‘the best of both worlds’: de look & feel van een native app, alle functies van een device gebruiken én slechts één broncode voor alle platforms.

Alle artikelen