Prototyping
Tijdens het ontwerpen van jouw oplossing, maken we altijd één of meerdere prototypes die we voorleggen aan (potentiële) gebruikers. Door al in een vroeg stadium je applicatie te testen, zorgen we dat deze uiteindelijk perfect aansluit op de wensen van je doelgroep.

Prototyping voor ultieme gebruiksvriendelijkheid
Een van de succesfactoren van goede software is gebruiksvriendelijkheid. Door prototypes te maken, zijn we in staat om usability tests uit te voeren binnen de doelgroep, voordat we starten met de bouw en implementatie van de oplossing. Hierdoor krijgen we al in een vroeg stadium informatie over de gebruiksvriendelijkheid. Zijn ontwerpkeuzes geslaagd? Of hebben de functionele en vormgevingstechnische ontwerpen nog bijschaving nodig, voordat we starten met de bouw?
Wat valt onder prototyping?
We onderscheiden twee soorten prototypes. Afhankelijk van de fase waarin de ontwikkeling zich bevindt, gaat het om low-fidelity prototypes, of high-fidelity prototypes. We lichten ze kort toe.
Low-fidelity prototyping
Low-fidelity prototypes zijn de eerste schetsen van de oplossing. Ze zijn nog abstract en geven vooral de functionaliteit en de opzet weer. Aangevuld met een moodboard en schema’s vormen deze prototypes de basis voor het product design.
High-fidelity prototyping
High-fidelity prototypes zijn gedetailleerde, functionele prototypes die het beoogde eindresultaat realistisch nabootsen. Door ze klikbaar te maken, is het voor een gebruiker die het prototype test net alsof de echte applicatie getest wordt.

User-centered design: de gebruiker centraal
PAQT werkt volgens het principe van user-centered design. De complete oplossing wordt ontworpen voor uitgebreid vastgestelde persona’s en hun kenmerken. Deze doelgroep staat centraal bij het testen van de prototypes. We laten hen de prototypes gebruiken, kijken mee en interviewen testgebruikers over hun ervaringen. Met speciale prototyping software en vaste methodes, testen we op diverse factoren die de gebruikerservaring bepalen. Door dit al te doen voordat er één regel code is geschreven, voorkomen we kostbare aanpassingen in een later ontwikkelstadium.

Succescriteria: user-centered design
Prototypes worden getest op meerdere succesfactoren. De Customer Satisfaction Score, oftewel de mate waarin gebruikers enthousiast zijn over de oplossing, is één van de belangrijkste. Daarnaast kijken we bijvoorbeeld of gebruikers zich intuïtief door de applicatie heen bewegen, of ze taken efficiënt kunnen uitvoeren en of er vergissingen gemaakt worden, die we via het ontwerp kunnen voorkomen. Bij ieder criterium staat de gebruikerservaring centraal.
Prototyping binnen het complete ontwikkeltraject
Onze vaste werkwijze Rise bestaat uit vier pijlers: Understand, Solution design, Plan van aanpak en Implementatie. Prototyping is een vast onderdeel van product design, wat weer valt onder de tweede pijler Solution design. Hierbinnen wordt de gehele oplossing vormgegeven. Tijdens Understand zijn de markt, ambities en doelgroepen onderzocht, wat de basis vormt voor deze ontwerpen.
Het nut van prototypes
Voor al onze opdrachtgevers en oplossingen werken we met prototypes. Hierdoor kunnen we onze ideeën al vroeg testen en bijsturen. Het resultaat is dat we doelgericht aan de juiste oplossing kunnen werken. Bekijk voorbeelden van succescases voor opdrachtgevers waar wij eerder, of nog steeds mee samenwerken.

Jouw eigen team van specialisten
Bij PAQT werken meerdere teams met ieder een eigen specialisme. Voor de ontwikkeling van jouw applicatie werk je samen met één vast team van specialisten, die desgewenst altijd op aanvullende expertise van collega’s uit andere teams kunnen terugvallen. Doordat je samenwerkt met een vast team, vanaf de eerste ideevorming tot implementatie en beheer, werk je altijd met ontwikkelaars die jouw oplossing door en door kennen.

Op zoek naar een (nieuwe) applicatie?
Wil je jouw idee omzetten in een tastbaar prototype? Ik help je graag om de juiste stappen te zetten en jouw idee concreet te maken.

Vragen?
We staan voor je klaar om ze te beantwoorden.