Vendr - het verkoopproces van commercieel vastgoed gedigitaliseerd

Het Vendr platform biedt makelaars de mogelijkheid om nu een groot deel van het verkoopproces digitaal te laten verlopen. Veel standaard handmatig werk is daarbij geautomatiseerd, waardoor dit leidt tot enorme tijdsbesparing voor de makelaar én potentiële kopers. Vanuit één gebruiksvriendelijke beheeromgeving kan de makelaar al het aangeboden commercieel vastgoed beheren. Potentiële kopers daarentegen hebben binnen Vendr één overzicht van alle verkoopprocessen waarin ze betrokken zijn, ongeacht welke makelaar het vastgoed aanbiedt.

 

PAQT is echt een partner in plaats van uitvoerder.
Leon van Leersum Founder

Resultaten

Vendr is zeer goed ontvangen in de markt en wordt inmiddels door zo’n 50 bedrijfsmakelaars gebruikt. Verder zijn er ongeveer 3500 actieve gebruikers die toegang hebben tot één of meerdere van de ruim 300 panden die inmiddels werden aangeboden via Vendr.

Behaalde resultaten

 • > 50 vooraanstaande makelaars zijn klant
 • Meer dan 300 panden succesvol geregistreerd
 • Meer dan 3.500 geregistreerde gebruikers

De applicatie

 • Single Page Application (SPA), optimale user experience
 • API-based
 • Ontwikkeld met Inertia.js
 • Schaalbare architectuur via Domain Driven Design/microservices

Ook interessant

 • Klaar om native mobile apps (iOS/Android) te integreren via ReactJS
 • Volledig white-label voor aangesloten makelaars, inclusief e-mailnotificaties
 • Gestart als een MVP en doorontwikkeld tot premium softwareoplossing
 • Sterke focus op gebruiksvriendelijkheid via end-user tests en live feedback
Scale-up software workshop cta

De volgende stap voor je SaaS-applicatie?

Ben jij klaar voor de volgende fase van je SaaS-oplossing en wil je gas gaan geven op sales? Als expert op het gebied van SaaS deel ik graag mijn kennis en help ik je verder op weg! Maak een afspraak direct in mijn agenda of geef een belletje.

Naar de agenda van Maurits

Een makkelijker verkoopproces

Het idee achter Vendr komt van oprichter Leon van Leersum, die vanuit de praktijk een kans zag om het verkoopproces van commercieel vastgoed voor bedrijfsmakelaars makkelijker en betrouwbaarder te maken. Samen met PAQT ontwikkelde Vendr een platform die de informatievoorziening en communicatie rondom de verkoop van commercieel vastgoed digitaliseert. Het verhoogt de efficiëntie, én de integriteit van het verkoopproces.

De belangrijkste features van Vendr:

 • Objectpresentatie maken in de eigen huisstijl van de makelaar
 • Content past zich aan o.b.v. toegekende gebruikersrechten
 • Beschikbaar aanbod eenvoudig delen met grote database van beleggers
 • Gepersonaliseerde geheimhoudingsverklaringen (NDA’s)
 • Geautomatiseerde e-mailcorrespondentie voor diverse processtappen
 • Centrale informatievoorziening aan investeerders
 • Online afspraken inplannen voor kijkdagen
 • Een sluitende audit trail d.m.v. een transactielogboek
Vendr visual

Gemak voor de bedrijfsmakelaar

Vendr vereenvoudigt het verkoopproces voor de makelaar. Met het platform beschikt deze over een eigen omgeving waar nieuwe objecten eenvoudig worden toegevoegd. Via een gebruiksvriendelijke wysiwyg-editor ziet de makelaar gelijk het resultaat van zijn aanpassingen wanneer hij foto’s, video’s, tekst of documenten toevoegt. Daarbij kan hij per element aangegeven of de informatie openbaar toegankelijk is, of pas na het online accorderen van een gepersonaliseerde geheimhoudingsverklaring.

Ook het bijhouden van de informatiestroom aan geïnteresseerden is met Vendr gemakkelijk. Vragen van potentiële investeerders worden via het platform beantwoord en zijn optioneel (anoniem) als FAQ beschikbaar voor andere deelnemers aan het verkoopproces. Hierdoor beschikken alle mogelijke kopers over dezelfde informatie. Een gedetailleerd logboek houdt alle communicatie en handelingen op het platform nauwkeurig bij, waardoor altijd een up-to-date en waterdicht inzicht in het verkoopproces beschikbaar is.

Verkoopproces van vastgoed gedigitaliseerd

Gemak voor investeerders

Ook investeerders profiteren van het platform, omdat Vendr op de homepage een compleet overzicht geeft van alle (openbare) investeringskansen, inclusief openbaar toegankelijke foto’s en informatie. Vanuit het eigen account vraagt een belegger toestemming tot de gedetailleerde informatie van één object, door digitaal een gepersonaliseerde geheimhoudingsverklaring te accorderen. De makelaar verleent vervolgens met één druk op de knop toegang, waarna de geïnteresseerde via geautomatiseerde e-mails direct wordt geïnformeerd.

Vanuit het eigen account heeft de belegger toegang tot alle panden waarvoor hij toegang heeft aangevraagd, ongeacht het feit dat deze door verschillende makelaars worden aangeboden. Vanuit het account kan hij zich online aanmelden voor kijkdagen, vragen stellen aan de betreffende makelaars en notificaties instellen om wijzigingen en nieuw aanbod rechtstreeks in de mail te krijgen. Alles overzichtelijk op één plek.

Saviel en Louis in gesprek

Veiligheid en privacy

Niet alle informatie is geschikt om openbaar te tonen. Sterker nog: sommige objecten worden liefst stil verkocht. Vendr biedt makelaars de keuze tussen openbare en off market verkoop. Met deze optie wordt een pand niet openbaar getoond, maar is het slechts beschikbaar voor relaties van de desbetreffende makelaar, die daarvoor zijn uitgenodigd.

Ook binnen de presentatie van een enkel object geeft Vendr eenvoudig de mogelijkheid om openbare en vertrouwelijke informatie te scheiden. Documenten, foto’s en gegevens die door de makelaar als vertrouwelijk zijn aangeduid, zijn uitsluitend beschikbaar voor gebruikers die hun geheimhoudingsverklaring hebben geaccordeerd en toegang hebben gekregen tot de gedetailleerde informatie. Hierdoor blijft de makelaar regisseur van de informatiestromen.

Vendr blijft doorontwikkelen

Vendr bouwt het platform samen met PAQT continu verder uit. Daarbij worden niet alleen de eigen innovatiewensen meegenomen, maar ook de suggesties die gebruikers indienen bij Vendr. Bij de grote update van begin 2022 werd het onder andere mogelijk om objectpresentaties in wysiwyg op te maken en video’s toe te voegen.

Whitepaper Succesvol software ontwikkelen hoeft niet moeilijk te zijn

Lees ook: Succesvol software ontwikkelen hoeft niet moeilijk te zijn

Software maakt het leven makkelijker. Maar kan software implementeren zélf misschien ook makkelijker? Dat kan zeker! Dankzij een nieuwe manier van werken met de veelbelovende naam Rise. Het geheim? Op 34 cruciale punten continu uitzoomen naar de business.
Hoe maak je software ontwikkelen makkelijk? In dit whitepaper vertellen we je er meer over.

Download whitepaper: Succesvol software ontwikkelen hoeft niet moeilijk te zijn

Vul hier je e-mailadres in en ontvang het whitepaper Succesvol software ontwikkelen hoeft niet moeilijk te zijn.

Heb je na het lezen nog vragen? Dan beantwoord ik die graag.

Maurits Dijkgraaf
Naam(Vereist)
E-mailadres
Telefoon
Toestemming(Vereist)

Andere SaaS cases

Terug naar overzicht

PAQT ambitie

Overtuigd?

Vertel ons je ambitie. We denken graag met je mee.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf