Bij het verkopen van beleggingsvastgoed moeten er veel handelingen worden verricht. Veel daarvan gebeurt nog steeds met de hand. Vaak wordt gebruik gemaakt van allemaal losstaande hulpmiddelen. Het verkoopproces van vastgoed gedigitaliseerd krijgen, is dus hard nodig.

Het is nu namelijk in een aantal gevallen onveilig en vooral inefficiënt en foutgevoelig. Maar ook qua gebruiksgemak en beleving van potentiële kopers worden kansen onvoldoende benut.

Bij uitstek geschikt voor een softwareoplossing dus – en die bestond nog niet. PAQT ontwikkelde samen met Vendr een innovatief platform dat makelaars eenvoudig in staat stelt professioneel, veilig en efficiënt vastgoed te verkopen.

Slimme oplossingen voor complexe en vaak onnodig tijdrovende activiteiten – PAQT ontwikkelt digitale oplossingen voor de vastgoed branche.

PAQT vendr Leon van Leersum
PAQT heeft Vendr ondersteund op zoveel meer dan alleen softwaregebied. Ze kijken naar de haalbaarheid en de markt voordat ze starten. Ze zijn echt een partner in plaats van uitvoerder.
Leon van Leersum Founder

Over vendr

Vendr vereenvoudigt en versnelt het verkoopproces van commercieel vastgoed met een SaaS-applicatie. Dit biedt voor zowel de makelaar als de koper belangrijke voordelen. Niet alleen versnelt het verkoopproces, ook de kans op fouten en de hoeveelheid handwerk vermindert sterk door diverse stappen in het proces te integreren. Door de softwareoplossing van Vendr in de huisstijl van de makelaar beschikbaar te stellen, voelt het voor makelaars (en hun klanten) alsof het hun eigen omgeving is.

Efficiënt en gestructureerd

Vendr is een platform waar alle informatie in een mooi ontwerp op een logische, eenduidige wijze beschikbaar is voor alle betrokken partijen. Dankzij de nieuwe applicatie valt er voor de makelaar veel tijd te besparen op de werkzaamheden rond marketing, toelating en het beheren van de dataroom. Doordat een aantal stappen van het verkoopproces volgens een vaste structuur verloopt, is het bijvoorbeeld gegarandeerd dat alleen gevalideerde kandidaat-kopers toegang tot vertrouwelijke informatie krijgen.

Eén geïntegreerd innovatief platform

Door opeenvolgende stappen uit het verkoopproces te integreren en daar doorlopend nieuwe, slimme modules aan toe te voegen, is Vendr het platform voor de makelaar van de toekomst.

Op dit moment biedt Vendr een platform waarin de objectpresentatie, de toelatingsprocedure, een dataroom, een Q&A-functie en een module voor het boeken van bezichtigingen zijn geïntegreerd. Een potentiële koper kan al deze stappen doorlopen binnen dezelfde online omgeving. Alle stappen worden bevestigd door automatisch gegenereerde e-mails in de huisstijl van de makelaar. Ook worden de handelingen van gebruikers vastgelegd in een logboek: daardoor heeft de makelaar realtime inzicht in het verloop van een verkoopproces. Kortom: Vendr heeft het verkoopproces van vastgoed gedigitaliseerd.

Maar er is nog een aantal zaken waarmee Vendr binnenkort wordt uitgebreid: zo kan bijvoorbeeld met open data automatisch relevante informatie over een object worden opgehaald uit verschillende bronnen, zoals het Kadaster en het bestemmingsplan. Dat spaart niet alleen nog meer tijd uit voor de makelaar, het voorkomt ook hier weer de kans op fouten.

macbook

Voordelen voor makelaars

 • Makelaars hoeven veel minder tijd te besteden aan routinematig handwerk en kunnen deze tijd en energie volledig benutten voor écht contact met hun doelgroep.
 • Het transactieproces wordt softwarematig ondersteund en vergaand geprofessionaliseerd.
 • Verkoopteasers maken gebeurt in een handomdraai en in de eigen huisstijl, alle communicatie is ‘makelaar-branded’.
 • De makelaar kan de wijze van presenteren afstemmen op de specifieke situatie: exclusief aanbieden aan een selecte groep beleggers (‘off-market’) of volledig openbaar, waardoor het ook zichtbaar is op de homepage van Vendr.
 • Alle informatie bevindt zich in een veilige en overzichtelijke dataroom.
 • Veelvoorkomende acties, zoals het aanleveren van informatie, accorderen van geheimhoudingsverklaringen en het registreren voor kijkdagen, worden door geïnteresseerden zelf uitgevoerd, wat leidt tot tijdsbesparing voor de makelaar en het proces aanzienlijk versnelt.
 • Alle geïnteresseerden beschikken altijd over dezelfde informatie.
 • Geen tijd meer kwijt aan het opstellen van Non Disclosure Agreements en het zelf bijhouden van kandidatenlijsten.
 • Een sluitende audit trail, waardoor alle handelingen van alle gebruikers zijn te achterhalen, waaronder een overzicht van gedownloade bestanden, gestelde en beantwoorde vragen, registraties en via Vendr verstuurde berichten.
 • Eén locatie om alle geïnteresseerden naar te verwijzen, waardoor er maar één ‘source of truth’ is.
 • Het verkoopproces wordt efficiënter, sneller en ook leuker.
Verkoopproces van vastgoed gedigitaliseerd

Klaar voor de toekomst: verkoopproces van vastgoed gedigitaliseerd

Vendr is gestart als een Minimum Viable Product (MVP) om zo snel mogelijk van start te kunnen gaan. Daardoor kon waardevolle feedback worden verzameld van zowel makelaars als kopers.

Door het verwerken van deze input zijn er meerdere grote en kleine updates doorgevoerd en is het platform inmiddels een geweldige ervaring voor alle gebruikers. Daarnaast biedt Vendr de makelaar ongekende kansen om snel, makkelijk en compliant te excelleren in zijn vak. En omdat alle saaie en tijdrovende activiteiten zijn geautomatiseerd, ook met aanzienlijk meer plezier!

Voordelen voor kopers van vastgoed

 • Potentiële kopers hebben toegang tot een gebruiksvriendelijk portaal. Met één klik kan een geïnteresseerde toegang tot een project aanvragen bij alle bij Vendr aangesloten makelaars (al dan niet na invitatie).
 • De gestructureerde opmaak zorgt in één oogopslag voor een compleet beeld van een project, waardoor direct te zien of een object interessant is.
 • Online akkoord gaan met de geheimhoudingsverklaring: geen gedoe meer met printen, ondertekenen, scannen en e-mailen.
 • Alle projectcommunicatie van de makelaar verloopt via het platform en gegadigden ontvangen hiervan automatisch een e-mail.
 • Alle relevante projectdocumenten zijn na toelating door de makelaar digitaal beschikbaar. Men krijgt automatisch een e-mail zodra een nieuw document aan de dataroom wordt toegevoegd.
 • Zelf een afspraak inplannen voor een bezichtiging op een door de makelaar ingesteld tijdstip.

Behaalde resultaten

 • > 17 vooraanstaande makelaars zijn klant
 • Meer dan 150 panden succesvol geregistreerd
 • Meer dan 1.000 geregistreerde gebruikers

De applicatie

 • Single Page Application (SPA), optimale user experience
 • API-based
 • Ontwikkeld met Inertia.js
 • Schaalbare architectuur via Domain Driven Design/microservices

Ook interessant

 • Klaar om native mobile apps (iOS/Android) te integreren via ReactJS
 • Volledig white-label voor aangesloten makelaars, inclusief e-mailnotificaties
 • Gestart als een MVP en doorontwikkeld tot premium softwareoplossing
 • Sterke focus op gebruiksvriendelijkheid via end-user tests en live feedback

Terug naar overzicht

PAQT ambitie

Overtuigd?

Vertel ons je ambitie. We denken graag met je mee.

Start today

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf