Behind the scenes

Backend developer met DevOps ambities

Leestijd 2 min

Door Louis Gossieau

Meer rust, focus op kwaliteit en feedback in zijn werk – daar was Kevin naar op zoek. En dat vond hij bij PAQT. Sinds deze maand is Kevin onderdeel van Team Forest als backend developer.

Kevin en Rogier - PAQT.com

Kevin leerde PAQT kennen via developer Janne, waar hij bij zijn vorige werkgever mee samenwerkte. “Daar was ik eigenlijk eerste aanspreekpunt voor de klanten en developer in één. De opdrachtgever kwam met zijn vraagstuk bij mij, ik dacht het uit, schatte het aantal uren en vervolgens maakte ik de oplossing.”

Uitdagend werk, maar ook een waar de rust in ontbrak. “Het is leuk om met klanten mee te denken en samen te werken, maar ik heb wel de focus nodig op mijn development werk. Ik zocht daardoor wat meer professionaliteit en rust in mijn werk.”

Mariette, Dennis, Kevin - PAQT.com

Logische opgebouwde code

De projecten hier zijn echt cool. Maar ook van zo’n hoog niveau, niet normaal. Dat merk je zodra je de code opent. Dan zie je dat er over alles goed is nagedacht. Alles waar ik dacht: ‘zou het zo werken?’, werkt zo. Het is altijd heel logisch gebouwd allemaal. In mijn vorig werk lukte dat niet altijd, omdat er vaak een tijdsdruk op stond. Het moest gewoon af. Dan ga je automatisch shortcuts nemen. Ik merk dat je daar bij PAQT de kans niet voor krijgt.

Kevin is het liefst bezig met backend development. “Ik vind frontend gewoon niet zo leuk. In de backend kan ik mijn creativiteit beter in kwijt. Frontend is natuurlijk visueel, maar backend gaat over oplossingen bedenken. Complexe vraagstukken oppakken. Het probleem staat er, zonder oplossing en daar moet je mee aan de slag.”

Samenwerken en sparren met je eigen team

Een ander element waar Kevin blij mee is, is Scrum. “Scrum is hier beter uitgewerkt dan wat ik gewend ben. Je hebt hier echt een scrummaster die ook exact weet wat degene moet doen. Bij mijn vorig werk hadden gewoon iemand die daar vorm probeerde aan te geven. We begonnen daar ook maar net mee. Samenwerken in een team geeft ook meer rust. Af en toe met iemand sparren, dat kon ik hiervoor ook wel maar je zat niet op hetzelfde project. Hier werk je in die teams en kunnen andere veel beter meedenken in een oplossing.”

Ook op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Bekijk onze vacatures

Punkavonden en DevOps

In zijn vrije tijd is Kevin soms barman, neemt hij jassen of scant kaartjes bij Willemeen. “Dat is een jongerencentrum en poppodium in Arnhem. Vaak met punkavondjes meld ik mij aan als vrijwilliger. Ondertussen kun je dan naar bandjes kijken. Ik kende ook niemand in Arnhem en dat was een super goede plek om mensen te leren kennen. Dat doe ik nu meer dan een jaar.”

“Ik zou in de toekomst zou ik graag meer DevOps taken willen. Dat deed ik in het verleden (bij Cameranu) ook. Tijdens de laatste imPAQTday heb ik me alvast eens ingelezen hoe dat hier gaat bij PAQT. Lijkt me leuk die rol voor ons team op te kunnen pakken.”

Welkom Kevin!

Alle artikelen