Technieken

Agile Scrum

Met Agile Scrum als projectmethodiek maken we optimaal gebruik van voortschrijdend inzicht

PAQT Agile Scrum

Samen succesvol werken aan software

Door het gebruik van Agile Scrum als projectmethodiek, maken we optimaal gebruik van voortschrijdend inzicht en bieden we ruimte aan goede ideeën van het team. Een Scrum-project is opgedeeld in hapklare sprints die elkaar snel opvolgen, zo houden we de lijnen kort, blijven we wendbaar én zie je snel resultaat.

Hoe werkt Scrum?

Bij Scrum delen we het werk op in sprints. Elke sprint duurt twee weken, waarbij het team zich committeert aan een minimaal resultaat. De volgorde van functionaliteiten binnen een sprint wordt bepaald door urgentie en business value.

Bij Scrum zorgen we na elke sprint voor een testbare webapplicatie – zo werken we altijd toe naar een functioneel geheel, en ben je in de gelegenheid om het werk te testen.

Ook houden we het project daarmee overzichtelijk: je kunt immers na elke sprint besluiten om de volgende op een later moment met ons in te plannen. Daarnaast kunnen we tijdens het ontwikkelen van een dergelijke sprint al starten met het Functioneel Ontwerp van de volgende sprint.

PAQT Software ontwikkelen Agile scrum

Voorbeelden van Agile Scrum projecten

Veel bedrijven gingen je voor. PAQT ontwikkelde al maatwerk software, koppelingen en webapplicaties voor talloze bedrijven, instellingen en overheden. Bekijk de Agile Scrum succescases van organisaties die hun oplossing door PAQT lieten maken.

Bekijk alle cases

De voordelen van Agile Scrum

  • Sneller (eind)gebruikers laten testen zorgt voor een beter resultaat
  • Er wordt minder tijd gestoken in het van tevoren dichttimmeren van alle functionaliteiten, die tijd wordt juist gestoken in de realisatie
  • Door nauw samen te werken kan er snel worden ingespeeld op veranderende omstandigheden of nieuwe inzichten
  • Korte communicatielijnen zorgen voor een hoge betrokkenheid en een succesvolle samenwerking

Teamwork

Het werken met Agile Scrum voelt echt als een teamsport. En als opdrachtgever ben je  onderdeel  van het team. Door duidelijk en tijdig aan te geven waar de wensen en prioriteiten liggen, kan de rest van het team reageren en de juiste keuzes maken.

Onze dagelijkse stand-ups, sprint retrospectivesen backlog refinements, zorgen ervoor dat precies datgene gebouwd wordt waar je behoefte aan hebt.

Zo zetten we elke dag om 10.00u de klokken met elkaar gelijk, om vervolgens de rest van de dag weer vol gas door te werken aan je systeem, portal of webapplicatie.

PAQT Scrum

Het Minimum Viable Product

De term Minimum Viable Product (MVP) is erg belangrijk voor Scrum binnen PAQT. Als technisch bedrijfskundigen maken we namelijk het liefst zo snel mogelijk gebruik van gebruikersfeedback om een beter product op te leveren.

Het Minimum Viable Product is een product met precies genoeg features om het te kunnen laten beoordelen door testgebruikers. Zo voorkomen we dat net opgeleverde functionaliteiten niet (meer) nodig blijken te zijn, of worden bestaande functionaliteiten beter geïmplementeerd. Ook is deze methode vele malen kostenefficiënter.

Advies nodig? We helpen je graag.

Maak direct een afspraak voor een adviesgesprek