Behind-the-scenes

Backend developer met ervaring als ondernemer in Team Force

Leestijd 3 min

Door Louis Gossieau

Oktober is een bijzondere maand voor Joris, want naast zijn start bij PAQT woont hij binnenkort ook samen met zijn vriendin in Amsterdam. Joris startte als backend developer in Team Force en heeft een vrij unieke achtergrond: in zijn vrije tijd runt hij namelijk een eigen SaaS-applicatie, Dispuutonline – een boekhoudprogramma voor disputen. Hoe kwam hij bij PAQT terecht?

Tijdens zijn studie was Joris al druk bezig met allerlei programmeeropdrachten. Eerst voor vrienden, daarna voor bedrijven en zo startte hij ook zijn eigen bedrijfje. “Dispuutonline is vooral een mooi project voor mij omdat ik alle aspecten van A tot Z van de SaaS-applicatie in beheer heb. Dat vind ik enorm interessant.”

Uitgebreide feedback op de codeeropdracht

Joris startte bij een kleiner bureau als backend developer, werkte daar een tijd, maar merkte dat hij iets mistte. “Per toeval kwam ik PAQT tegen. Janne, ook dit jaar gestart bij PAQT, solliciteerde destijds ook bij mijn werkgever. Hij koos uiteindelijk voor PAQT omdat hij van jullie ruim een half uur aan feedback kreeg op zijn codeeropdracht. Dat triggerde mij: ik vind ook dat alles altijd beter kan. Toen ik daarna PAQT opzocht en jullie website bekeek was het precies wat ik miste. De omvang van de projecten en de bijbehorende complexiteit. De werkwijze RISE is ook hoe ik over softwareontwikkeling denk. Dat was tof om over te lezen op de website.”

“Dat er eerst een heel voortraject is zonder dat er een developer bij komt kijken vind ik hartstikke logisch. Developers moet je pas ergens bij betrekken op het moment dat ze ook echt van toegevoegde waarde zijn. Bij PAQT word je ook echt goed beschermd daarin, om je te focussen op goede software en code te schrijven. De resultaten zijn daardoor gewoon beter.”

Een developer met ondernemersgeest

De ambitie om ooit alsnog als ondernemer aan de slag te gaan, heeft Joris nog steeds. “Maar voor nu ligt mijn focus op het zo goed mogelijk worden in mijn vak als backend developer. Ik kan mijn ei qua ondernemen wel kwijt naast mijn werk met mijn eigen SaaS-applicatie. Daar ben ik doorgaans zo’n 2-3 uur per week aan kwijt aan onderhoud en communicatie met klanten.”

Als ondernemer heeft hij ook lessen geleerd. Zo bouwt hij niet zomaar steeds een feature bij op aanvraag van een enkele klant. “Dat is iets dat je bij PAQT natuurlijk ook niet zomaar doet. Soms kun je beter een testcase erbij bouwen dan een feature. In het begin toen ik net bezig was, deed ik dat natuurlijk wel maar daar word ik nu steeds strenger op. Het is inmiddels ook een vrij compleet systeem geworden. De hoogste prioriteit nu is het werkend houden van de applicatie, vragen beantwoorden van gebruikers en verder wat marketing en communicatie.”

Ook toe aan een nieuwe uitdaging?

Bekijk onze vacatures

Een maand van hersenprikkels

Nu Joris een maand aan boord is, voldoet PAQT aan wat hij hoopte, en meer. “Ik hoopte op meer structuur, dat is er zeker. Niets wordt gedaan zonder dat er goed over nagedacht is. Dat zie ik zeker terug bij de refinement meetings. Ik werkte voorheen niet in scrum. Het is fijn dat we over stories met het hele team nadenken.”

“Ik merkte dat meteen in mijn eerste week, naast alle nieuwe informatie, mijn hersenen echt getriggerd werden. Het is allemaal best complex en dat heb ik toch wel gemist.”

“Een constante bij mij is leesbare, goed uitziende code. Dat had ik vroeger als klein kind al, als ik LEGO kastelen bouwden. Dat moest er perfect symmetrisch uitzien. Dus ook voor mijn code vind ik dat belangrijk en hoor ik vaak terug als ik mijn code laat zien aan anderen.”

Joris - PAQT

Ervaring met onboarding en klantcontact

“Waar ik vooral veel ervaring in heb dankzij mijn eigen SaaS, is de onboarding van nieuwe gebruikers. Gebruikers van mijn applicatie hebben vaak zelf geen ervaring met boekhouden. Dus ik neem ze in 45 minuten mee in hoe de applicatie werkt en hoe ze een en ander moeten doen. Dat werkt enorm goed. Ook qua acquisitie heb ik mezelf moeten ontwikkelen door nieuwe klanten te werven. De ervaring die ik daarmee opgedaan heb, klantcontact, marketing, communicatie, hoop ik toe te voegen aan het team. Bijvoorbeeld door aan te sluiten bij klantmeetings of in andere vormen van klantcontact.”

Welkom Joris!

Alle artikelen

PAQT Red Dagmar Ricardo CTA

Sluit je aan bij PAQT

Kijk snel of we bij elkaar passen.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar +31 6 39 67 51 65.

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Kelvin Verbeek
Kelvin
Toestemming(Vereist)