Interfilling platform

Configuratie van hoogcomplexe diensten & producten in een one-stop-shop

Voordat een cosmeticaproduct zoals nagellak of dagcrème klaar is voor gebruik is er al een hele industrie aan de slag geweest. Het product is het niet alleen vervaardigd, maar ook afgevuld en verpakt. Flesjes, potjes, deksels, kwastjes en labels, de mogelijkheden en variaties zijn eindeloos. Er gelden extreem veel regels en procedures om dit soort producten (chemische vloeistoffen, poeders etc.) veilig te kunnen verwerken. Daar komt bij dat ze werken volgens de ISO22716 norm. Deze white glove treatment betekent een betere beleving voor de consument, terwijl de meeste afvulbedrijven daar totaal niet op ingericht zijn.

Interfilling is dé partij in Europa voor het vullen en verpakken van deze artikelen. Via dropshipment ontvangen zij het bulkproduct en zorgen voor de verdere afhandeling van het complete vul- en verpakkingsproces.

Hiervoor kopen ze een aanzienlijk aantal soorten verpakkingen vooraf in. Als gevolg van hun brede assortiment en de behoefte om altijd ‘ja’ te kunnen beloven aan klanten, heeft Interfilling nu een grote voorraad. Een enorme commerciële kans dus.

Interfilling vlag

Over Interfilling

Interfilling en Keystone Europe behoren tot de groep van het Amerikaanse Keystone Industries. Samen zijn zij gespecisaliseerd in het produceren, afvullen, verpakken en leveren van innovatieve cosmetica producten. Ze bewerken de Europese markt en bedienen een groot en loyaal klantenbestand. Kwaliteit, snelheid en competitieve prijsstelling maken beide bedrijven succesvol.

Dankzij hun warme band met deze klanten, weet Interfilling als geen ander wat er speelt in de markt. Deze kennis zetten zij in om hun huidige klanten, maar ook nieuwe doelgroepen steeds een stukje beter van dienst te zijn. En met inkoop van de meest hoogwaardige, Europese verpakkingen borgen zij een constante kwaliteit & beschikbaarheid. Enorm belangrijk voor cosmeticamerken.

Van verkooporganisatie tot one-stop-shop

Voor B2B zag Interfilling zo’n nieuwe doelgroep ontstaan. Klanten die niet in enorme bulk inkopen, maar juist heel specifiek hun eigen branding uitbouwen door het customizen en aanbieden van private label producten. Denk aan startersets, giftsets, PR-pakketten en nog vele andere toepassingen.

Het verkoopproces voor deze afwijkende aanvragen nam veel tijd in beslag. Maar Interfilling weet ook dat de vraag substantieel is. En dat deze klantgroep kan bijdragen aan het verhogen van de omloopsnelheid en dus de inkoopprijzen voor Interfilling juist weer kan drukken.

Bij Interfilling ontstond het plan om de configuratietool die vooral intern gebuikt werd, uit te breiden naar een platform waarbij de klant zelf in de lead is. Van het selecteren van de producten, tot branding en logistieke afhandeling: Interfilling als echte one-stop-shop, Interfilling as a Platform.

Techpartner voor platformtransitie

De originele configuratietool is gebouwd door PAQT. Dit partnerschap kreeg een nieuwe invulling toen Interfilling koos voor een compleet nieuwe strategie. Om het platform tot een succes te maken, moest iedereen gaan denken vanuit het platform. Als er een vraag is vanuit de markt, wordt deze vraag voldaan door en via het platform. Altijd.

De rol van accountmanagers wordt hiermee ook wezenlijk anders. In plaats het traditionele uitvragen van behoeften en op basis daarvan een voorstel doen, brengen ze hoogwaardig advies uit aan hun klanten. Via het platform creëert een klant zijn eigen voorstel en de accountmanager helpt waar nodig om het nóg beter te maken. Het gevolg? Een excellente klantbeleving en daarmee loyale, terugkerende klanten.

Elke mogelijke stap die een klant zet op het platform is uitgedacht en geoptimaliseerd. Iets wat in de toekomst ook blijft gebeuren, om zo nieuwe inzichten te verwerken en daarmee het platform nog gebruiksvriendelijker te maken.

interfilling screen

Innovatie als businesscase

Innoveren binnen een bestaande branche is natuurlijk mooi, maar mag geen doel op zich zijn. Voor Interfilling stond dan ook al vanaf het begin vast welke bedrijfdoelen er gehaald moesten worden. Denk hierbij aan groei van de winstmarge in het verpakkingensegment, een fikse omzetgroei bedrijfsbreed en een verviervoudiging van de omloopsnelheid. Tel daarbij de wens op om in 2030 C02 neutraal te zijn en je hebt een stevige ambitie te pakken.

Die uitdaging gaan wij natuurlijk maar al te graag aan. De businesscase is tot op de laatste Euro doorgerekend. Dit is van belang omdat een investering in IT zich altijd moet terugbetalen. Zien wij dat niet gebeuren? Dan starten we niet.

Ook meegenomen in deze businesscase is de volgorde van ontwikkeling. Het gedeelte van het platform waar de meeste groei- en omzetpotentie zit, heeft de hoogste prioriteit.

De missing link

Interfilling heeft met hun nieuwe platform een belangrijke brug geslagen tussen expertises binnen de Keystone groep. Die brug, fullfillment, zorgt ervoor dat beide organisaties nieuwe leads aanboren en klanten van begin tot eind kunnen ontzorgen. Want hoe mooi is het als het product ín de flesjes en potjes ook al voorhanden is via Keystone.

En dat levert meteen resultaat op: het platform kan namelijk direct gebruikt worden door de klanten van Keystone. Dit verhoogt de klantbeleving en maakt de businesscase en toepasbaarheid van het platform nóg beter.

Team interfilling

Interfilling en PAQT

Robert van Sligter, Founder van Interfilling, zegt het volgende over de samenwerking tussen zijn organisatie en PAQT: “Zoals altijd verdient de samenwerking een dikke 12. PAQT is altijd eerlijk over de haalbaarheid van ideeën, waardoor ze ook exact opleveren wat ze beloven. De communicatie met het ontwikkelteam en product owner Elwin is prettig en open, deadlines worden gehaald en het team weet precies wat ze doen. Alle developers zijn zelfs bij ons op locatie geweest om nog beter te snappen hoe ze onze business kunnen vertalen naar een prachtige applicatie. Ze zijn oprecht betrokken bij Interfilling.”

Alle developers zijn zelfs bij ons op locatie geweest om nog beter te snappen hoe ze onze business kunnen vertalen naar een prachtige applicatie. Ze zijn oprecht betrokken bij Interfilling.”
Robert van Sligter Founder van Interfilling

Het eerste resultaat

Het platform wordt door gebruikers enorm goed ontvangen. De nadruk heeft tijdens de ontwikkeling van het platform gelegen op de gebruiksvriendelijkheid, en dat wordt gezien. Beslissende onderdelen van de applicatie zitten exact op de plekken waar je ze verwacht en dat geeft een prettige gebruikerservaring. Vanuit hier ligt de focus op het vergroten van de naamsbekendheid, maar vooral om dit platform en de workflows verder te optimaliseren op basis van data.

De applicatie

 • Is de snelste route van conceptontwikkeling naar levering in Packaging, Filling en Fulfilment branche.
 • Laat je in slechts een paar klikken kiezen tussen verpakkingen en service behoeftes
 • Productbeheer en voorraadbeheer
 • Verminderd fouten door de Mix & Match configuratie tool
 • Tijdsbesparing door automatisch genereren en uitsturen van offerte

De technologie:

 • Laravel
 • Inertia
 • Tailwind

Veiligheid & Privacy

 • Volledig afgescheiden client data

 • MySQL server met Enterprise Encryption

 • Principle of least privilege

Terug naar overzicht

PAQT Start today

Vragen?

We staan voor je klaar om ze te beantwoorden.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf