Digitale transformatie

Digitaal transformeren in HR: er is meer mogelijk dan alleen maatwerksoftware

Leestijd 0 min

Door Louis Gossieau

Digitaal transformeren in HR vergt een andere manier van kijken naar je eigen organisatie. Waarschijnlijk is veel digitaal al goed geregeld is, maar nog altijd moeten diverse taken handmatig gebeuren. Vaak wordt dan gedacht dat iets is zoals het is. Men wil niet weer allerlei dure, nieuwe softwarepakketten aanschaffen. Tóch liggen er kansen die relatief eenvoudig te implementeren zijn.

Digitale transformatie in HR, uitleg achter het scherm

Je bestaande softwaresystemen: it just works

In de wereld van HR is gelukkig al veel gedigitaliseerd. Bestaande softwaresystemen voldoen en hebben een flinke investering gekost. Iedereen is er inmiddels mee vertrouwd geraakt en het is verweven met allerlei processen in de organisatie.

Toch heerst er het gevoel dat er meer in zit. Ondanks enkele fijne, breed georiënteerde softwarepakketten, gaan verschillende handelingen alsnog handmatig. Je plant verschillende activiteiten nog handmatig in, er is een Excel-bestand met data dat wordt bijgewerkt en rondgestuurd, er zijn exports die van het ene systeem naar het andere moeten. Allemaal handelingen die stiekem bij elkaar opgeteld ongelofelijk veel tijd kosten.

Ergens voel je daardoor dat het beter kan. Maar het zomaar vervangen van al die systemen is niet iets waar je meteen op zit te wachten. En gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Een groot deel van deze systemen is namelijk gericht op je interne processen en voldoet prima aan bepaalde administratieve principes. Principes die door de jaren heen nauwelijks veranderen. Hoe ga je hier toch wat aan kunnen doen?

Tech partner is niet per se alleen een “bouwclub”

In 2007 werd de iPhone geïntroduceerd, waarna in 2009 de slogan ontstond: ‘there is an app for that’. Overal is wel een app voor. Inmiddels geldt dat ook voor bedrijfssoftware: er zijn zo veel tools en slimme oplossingen dat het overweldigend kan zijn de juiste te vinden voor jouw situatie.

Een techpartner associeer je misschien alleen met een partij die direct allerlei dure, complexe maatwerksoftware voor je zal bouwen. Natuurlijk, dat kunnen ze heel goed. Maar wat ze ook goed kunnen, is de huidige staat van IT en vooral bestaande software in kaart brengen.

Download de brochure 'Digitaal transformeren in HR' met daarin 5 stappen om een eerste slag te slaan.

Brochure Digitaal transformeren in HR

Download de brochure ‘Digitaal transformeren in HR’ met daarin 5 stappen om een eerste slag te slaan.

Heb je vragen over de brochure of wil je eens sparren over digitaal transformeren in HR? Neem dan contact met me op.

Maurits Dijkgraaf
Naam(Vereist)
E-mailadres
Telefoon
Toestemming(Vereist)

De ontwikkelingen in de wereld van IT gaan namelijk razendsnel. Mits je daar zelf middenin zit, heb je niet door hoe snel dat gaat en wat er allemaal mogelijk is. Logisch ook, als organisatie heb je het constant druk met je kerntaken. Er zijn ontzettend veel bedrijfsprocessen en er is vrijwel altijd een roep om extra personeel om al dat werk voor elkaar te krijgen. Je organisatie is in feite een motor die je draaiende moet houden. Maar met de juiste tools kan die motor net weer wat efficiënter renderen. Ook dát is digitaal transformeren.

Contact met SaaS specialist Maurits

Het begint bij het openstellen van je organisatie

Een techpartner kan helpen die motor te optimaliseren. Als PAQT lopen we een dag mee en analyseren we je organisatie in één, of zelfs een halve dag. Zie het als een quick scan van je bedrijf. Maar het begint met het openstellen van je organisatie. Wees transparant over wat er nu allemaal gebeurt, laat iemand meelopen. Het kan verrassende inzichten bieden die je veel tijd en dus kosten zullen besparen. En het hoeft dus echt niet alleen complexe maatwerksoftware op te leveren.

Je zult je verbazen over de mogelijkheden waar een bestaande digitale oplossing een enorme efficiëntieslag kan betekenen.

De wereld van HR verdient een digitale transformatie: start vandaag nog.

Sla daarom zelf een eerste slag en download hieronder de brochure.

Een sparren hierover? Neem dan contact op met Maurits

Download de brochure 'Digitaal transformeren in HR' met daarin 5 stappen om een eerste slag te slaan.

Brochure Digitaal transformeren in HR

Download de brochure ‘Digitaal transformeren in HR’ met daarin 5 stappen om een eerste slag te slaan.

Heb je vragen over de brochure of wil je eens sparren over digitaal transformeren in HR? Neem dan contact met me op.

Maurits Dijkgraaf
Naam(Vereist)
E-mailadres
Telefoon
Toestemming(Vereist)

Meer over Starten met jouw digitale transformatie

Alle artikelen