Starten met jouw digitale transformatie

Starten met de digitale transformatie is heel eenvoudig en kan al binnen één week. We starten namelijk met het vaststellen van jouw ambitie in een gezamenlijke strategieworkshop. We bepalen wat jouw doelen zijn en bekijken de essentiële processen in je organisatie. Deze brengen we duidelijk in kaart en op basis hiervan stippelen we een duidelijk pad uit waar je naartoe wil. Hoe je die ambitie kan verwezenlijken is de volgende stap. Dit werken we uit in een concreet plan van aanpak.

In vier stappen van ambitie naar realisatie

De hierboven genoemde stappen, zijn de eerste drie stappen van onze unieke werkwijze: Rise. Dit proces is gebaseerd op tientallen bewezen succesfactoren, die we in de afgelopen jaren hebben getest en ervaren. De laatste stap, de implementatie, is de daadwerkelijke uitvoering van het plan van aanpak. Maar niet voor niets zitten daar bij PAQT nog drie stappen voor. Zomaar van start gaan met software bouwen, daar geloven wij namelijk niet in. Digitaal transformeren kan namelijk pas écht goed, wanneer je het doet vanuit een duidelijk plan.

Snel transformeren bestaat niet

We zeggen dan wel dat je binnen één week kan starten met jouw digitale transformatie, maar dat betekent natuurlijk niet dat je direct een oplossing in handen hebt. Snel transformeren bestaat namelijk niet. Wie direct aan de slag gaat met code, komt er aan het einde altijd achter dat je iets essentieels over het hoofd hebt gezien. Vandaar dat we altijd de stappen van Rise doorlopen, waarin we gestructureerd kijken naar het probleem, voor we aan de oplossing starten. Starten met digitaal transformeren begint dus niet met code, maar met het in kaart brengen van het probleem! En dát kan volgende week beginnen.

Overige veel gestelde vragen

 • Wat is digitaliseren en wat is het verschil met digitale transformatie?

  Digitaliseren is het digitaal maken van analoge processen. Kortweg: papier eruit en scherm erin. Digitale transformatie gaat echter verder. Digitale transformatie gaat over het stroomlijnen en efficiënter maken van processen met Lean IT. Waar mogelijk kijk je vervolgens of deze processen geautomatiseerd kunnen worden met software. Digitaliseren is daarmee slechts een onderdeel van de digitale transformatie.

  Lees meer over digitaliseren en digitale transformatie
 • Hoe voorkom ik weerstand binnen mijn organisatie?

  Draagvlak is een zeer belangrijk onderdeel van de digitale transformatie. De overgang in denken van iedereen in de organisatie is minstens zo belangrijk als het omzetten van gegevens naar eentjes en nulletjes. Om succesvol te transformeren, is het betrekken van alle stakeholders daarom essentieel. Binnen onze werkwijze Rise is het betrekken van medewerkers, klanten en leveranciers daarom een vast onderdeel, vanaf het moment van ideevorming tot de daadwerkelijke implementatie.

  Lees meer over het voorkomen van weerstand bij digitale transformatie
 • Hoe voorkom ik een wirwar aan systemen?

  Niemand zit te wachten op talloze systemen, inlogs en schermen. Juist daarom is het belangrijk om niet ‘zomaar’ te beginnen met digitaliseren. Wie digitaliseert zonder visie, zal eindigen met een wirwar aan loshangende systemen, die ieder hun eigen functie hebben, maar niet met elkaar communiceren. Als je niet oppast moet je zelfs jouw processen aanpassen aan de software, in plaats van andersom. Het grootste gevaar is dat je eindigt met een investering die niet rendeert.  Door vanuit een visie te ontwikkelen, richt je systemen zó in, dat ze doen wat je écht wilt.

  Lees meer over het voorkomen van een wirwar aan systemen
 • Kan ik mijn bestaande software blijven gebruiken?

  Het kán zeker, maar hangt vooral af van jouw doelen en de bijbehorende IT-strategie. Wanneer de software die je nu gebruikt binnen de vastgestelde visie past, kun je die gewoon blijven gebruiken. Wellicht vormt deze software zelfs de basis voor de complete digitale transformatie en bouwen we een maatwerk schil die het bestaande pakket optimaal aan laat sluiten op jouw maatwerk processen. Maar er zijn ook voorbeelden waar bestaande software níet binnen de ambities past. In dat geval is het beter om afscheid te nemen van het pakket.

  Lees meer over bestaande software blijven gebruiken