Behind the scenes

Een developer die graag goeddoordacht te werk gaat

Leestijd 3 min

Door Louis Gossieau

Als PAQT vinden we het belangrijk dat wat er ontwikkeld wordt, ook echt goed doordacht is. Voor onze developers is dat dus niet anders, ook zij willen graag goed de gedachte achter de ontwikkelvraag begrijpen. In ons spiksplinternieuw team Luna is er sinds kort een nieuw teamlid die juist dáárom de overstap maakte. Maak kennis met Marnix!

Bij zijn vorige werkgever had Marnix namelijk niet de mogelijkheid om aandachtig betrokken te raken met de ‘vraag achter de vraag’. Daardoor bleek wel eens iets achteraf toch niet helemaal te matchen met de oorspronkelijke verwachting. “Het is best frustrerend als je daar dan maanden aan gewerkt hebt.” Dat moest in zijn volgende stap anders kunnen, dacht hij.

Marnix keek echter nog verder: hij ging vanwege die ervaring op zoek naar een rol als Product Owner, om nog dichter bij de behoefte van de opdrachtgever te kunnen zitten. “Toen ik daarop bij PAQT solliciteerde, was die rol helaas net vervuld door Cindy (huidig product owner van Team Luna). De kennismaking was echter dermate plezierig, dat we er samen op uitkwamen om toch weer een developer-rol op te pakken. Bij PAQT is namelijk wel die gewenste ruimte om mee te denken, merkte ik. En dan kan ik ook van dichtbij meemaken hoe bij PAQT een Product Owner te werk gaat, en misschien later alsnog die switch maken.”

Vooruitstrevende technieken, behapbare stories

Bijzonder aan Marnix als developer is onder andere zijn kennis over node.js en microservices. Relatief nieuwe, maar populaire technieken die het team direct kan gebruiken in het eerste project.

“Voorheen werkte ik in een team van drie. Ik miste daardoor voldoende mensen om me heen om voortdurend wat van te kunnen leren. Dat is nu wel anders. Zo leer ik nu ontzettend veel van Mannes, we begrijpen elkaar goed en de samenwerking loopt lekker.”

Ook toe aan een nieuwe stap?

Bekijk onze vacatures

“Daarnaast was ik gewend aan grote epics te werken, hier bij PAQT richt ik me nu veel meer op kleinere stories. Het werk is daardoor beter behapbaar. Mooi aspect in de samenwerking vind ik de acceptatiecriteria. Vroeger was het nog wel eens zo dat als ik ergens aan gewerkt had, er onduidelijkheid kon blijven bestaan over of een taak afgerond was. Met de acceptatiecriteria hier, is dat veel duidelijker. Dat werkt ook verbindend tussen development team en product owner: je wordt het samen over die criteria eens en werkt ernaartoe.”

“In het huidige team gaan we ook kijken naar vooruitstrevende front-end technieken, zoals Next.js. Daar wil ik me ook graag in kunnen verdiepen. We proberen als team telkens samen echt weer iets nieuws te ontdekken.”

Gewoon goede software bouwen

Vergeleken met zijn vorige werkgevers, vindt Marnix het ook fijn een aantal dingen niet meer te hoeven doen: “Zo was ik vroeger nog wel eens bezig met tijdregistratie, planning, of hadden we zelfs targets. Als developer word ik daar niet blij van: ik wil gewoon goede software bouwen.”

Buiten werk houdt Marnix zich bezig met de woongroep waar hij in woont, een hechte community in Nieuwegein. Verder speelt hij tennis en luistert hij veel muziek. “Maar dan wel de iets complexere, dissonante muziek. Ik vind hedendaagse pop vaak erg comfortabel, dat wordt voor mij snel saai. Ik hou wel af en toe van een akkoord dat je verrast. Denk aan jazz invloeden, maar het kan eigenlijk alle kanten op. Zo ontdekte ik vorige week The Dip.”

We zijn benieuwd wanneer we daar eens iets van gaan horen op kantoor.

Welkom Marnix!

Alle artikelen

PAQT Red Dagmar Ricardo CTA

Sluit je aan bij PAQT

Kijk snel of we bij elkaar passen.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar +31 6 39 67 51 65.

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Kelvin Verbeek
Kelvin
Toestemming(Vereist)