Behind the scenes

“Kritisch durven zijn op welke opdrachten je aanneemt is belangrijk" – maak kennis met Vincent

Leestijd 2 min

Door Louis Gossieau

Goed zijn in je vak is één, maar de manier van samenwerken is misschien nog wel net zo belangrijk. Ook developers die op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging, kijken vaak kritisch naar hoe er (samen)gewerkt wordt. Zo ook Vincent, nieuw lid van Team Spirit en vorige maand gestart bij PAQT.

Backend developer Vincent

Light, camera, action!

Voor Vincent begon het allemaal tijdens zijn studie Sound & Vision, waarin ook een module websites maken zat opgenomen. “Dat vond ik eigenlijk veel interessanter, maar kon ik niet op doorgaan. Uiteindelijk ben ik overgestapt op Multimedia & Vormgeving, waar ik vooral tijdens stages heb leren programmeren. Bij mijn laatste stage ben ik blijven ‘hangen’ en heb ik 6 jaar gewerkt.”

Daar werkte Vincent vooral aan websites voor verschillende bedrijven. Via wat omwegen (onder andere bij een bureau dat allerlei digitale projecten doet voor bekende merken als NPO, Volkskrant, GIRO 555), kwam hij weer terug bij het bedrijf waar het allemaal begon.

“Ze wilden scrum gaan opzetten, scrum masters aannemen, groeien en meer teams met grotere opdrachtgevers bedienen. Dat leek me een mooie stap en reden om terug te keren. Na enkele jaren daar wederom gewerkt te hebben, voelde ik dat er qua werkwijze toch nog wat meer in zat.”

Backend developer Vincent

Kritisch solliciteren

Met die ervaring ging Vincent op zoek in de regio Utrecht en kwam daarbij PAQT tegen. “Ik heb daarbij gekeken naar opdrachtgevers , maar ook het type opdrachten, de mensen die er werken – ik had eigenlijk een hele lijst met criteria waar ik het over wilde hebben tijdens mijn sollicitatie.”

“Ik vind het belangrijk dat een team vrijheid krijgt. Denk bijvoorbeeld aan het registreren van uren. Voorheen was ik gewend dat per meeting te moeten doen. Iedere keer die stopwatch aan voor elk onderdeel van de dag. Standup hier, meeting daar. Bij PAQT is dat gelukkig veel eenvoudiger. Je werkt ook vaak maar aan één opdrachtgever, dat geeft sowieso al meer rust.”

Backend developer Vincent
"Als je vragen hebt kun je ‘gewoon’ bij specifieke collega’s terecht. Dat voelt goed.”
Vincent Developer

Enkel werken met scrum was niet voldoende. “Ik was vooral benieuwd hoe scrum was ingericht. Heb je een product owner, een scrum master, hoelang duren je sprints, ben je veel bezig met onderhoud en support? Ik heb wel eens ervaren hoe het is als applicaties te vroeg werden opgeleverd: de manier van het inschatten van uren vond ik daarom ook belangrijk, hoe gaat dat proces? Je kunt het krap inschatten en gewoon doen, maar dat krijg je gegarandeerd weer terug in onderhoud en support. Daar wilde ik een goed beeld bij krijgen.”

“Nu ik bij een net iets groter bedrijf als PAQT werk, zie ik ook dat er meer georganiseerd en geregeld is. Sociale activiteiten zoals boulderen met collega’s, gebeuren dan wat sneller. Er is een HR-afdeling, dus als je vragen hebt kun je ‘gewoon’ bij specifieke collega’s terecht. Dat voelt goed.”

Ook toe aan een volgende stap?

Bekijk onze vacatures

Professionele organisatie met specifieke disciplines

“Wat ik ook interessant vind is dat opdrachten die hier worden aangenomen een voortraject kennen met allerlei sessies. Dat vind ik wel heel erg leuk dat er collega’s zijn die dat helemaal doen, die hele begeleiding. Het type opdrachtgever moet ook echt een match zijn met de visie van PAQT. Soms past het niet, dus dan gaat het niet door. Kritisch durven zijn op welke opdrachten je kunt aannemen is belangrijk.”

Vincent is backend developer en heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan met het goed begrijpen van de vraag van de opdrachtgever. “Ik kan dat goed omzetten naar wat er uiteindelijk gebouwd moet worden. Daarnaast vind ik devops leuk om erbij te doen. Zo ook het leesbaar schrijven van code. Je hebt allerlei tooltjes die daarbij helpen en het makkelijker maken voor het team. Ik vind het interessant om dat soort dingen te optimaliseren.”

Welkom Vincent!

Alle artikelen

PAQT Red Dagmar Ricardo CTA

Sluit je aan bij PAQT

Kijk snel of we bij elkaar passen.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar +31 6 39 67 51 65.

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Kelvin Verbeek
Kelvin
Toestemming(Vereist)