Persbericht

Partinc Capital en PAQT.com zoeken investeringsmogelijkheden tussen €500.000 en 2 miljoen in Nederlandse B2B SaaS scale-ups

Leestijd 5 min

Door Dagmar Ingelse

Om Nederlandse B2B-SaaS applicaties te helpen aan hun volgende (internationale) groeistap hebben het Zweedse Partinc Capital en software ontwikkelaar PAQT de handen ineen geslagen. Er blijven nu veel kansen voor scale-ups liggen, die te maken hebben met geld én techniek. Een goede technisch partner is daarom, net als investeringen, maar een deel van de oplossing. Nu het Utrechtse PAQT en Partinc die twee onderdelen verenigen, kunnen zij een enorme kans bieden aan B2B-SaaS scale-ups met mission critical oplossingen.

Partinc en PAQT - Tech en funding voor SaaS

PAQT is als techpartner verbonden aan verschillende succesvolle SaaS-applicaties zoals het prijswinnende VoorleesExpress, Key2Control en het innovatieve LesLab. PAQT is daarmee gespecialiseerd in oplossingen voor bedrijfskritische processen binnen organisaties. Die visie op partnerschap sluit uitstekend aan bij Partinc Capital. Zij investeren in exact dit type bedrijven en zijn vervolgens juist ook als partner beschikbaar. Met hands-on advies voor het bouwen van succesvolle groeibedrijven maximaliseren zij de waardegroei van de SaaS-bedrijven waarin ze investeren.

Via ons in Amsterdam gevestigde team hebben we gedurende afgelopen maanden gesprekken gevoerd over samenwerking met PAQT en ik ben blij dat we deze samenwerking hebben geformaliseerd. Door het aanbod en de positie van PAQT op de markt en onze ervaringen met het opschalen van softwarebedrijven, denk ik dat we een sterke kracht kunnen zijn om B2B SaaS-bedrijven te ondersteunen bij hun opschalingstraject
Quote Per Nordling Co-founder & Partner Partinc Capital

Hoewel het voor softwareintensieve scale-ups een uitdaging is om echt een groeistap te maken, ligt dat meestal niet aan de potentie van de oplossing. Goede, duurzame en vooral schaalbare techniek is de basis om die volgende stap te realiseren. De kosten van techniek zijn echter voor een organisatie in een groeiende fase niet zomaar te dragen. Het komt daarom regelmatig voor dat er gekozen wordt voor korte termijnoplossingen. Daarbij is de techniek zo ingewikkeld geworden, dat alleen een team dat helemaal thuis is in de nieuwste technieken in staat is om toekomstbestendige software te bouwen. Zo’n team van experts is onhaalbaar voor de meeste scale-ups. En dat wreekt zich op de lange termijn. Zonde, vinden zowel Partinc als PAQT. Met deze oplossing zijn de twee grootste zorgen van scale-ups afgedekt en kan de focus liggen waar deze hoort: bij het verkopen van de oplossing.

PAQT en Partinc - Tech en funding bij SaaS

Samenwerking

De samenwerking tussen beide organisaties stoelt niet alleen op het vooruit willen helpen van scale-ups: Partinc en PAQT een aantal bepalende overeenkomsten. Zo specialiseren ze zich beiden in mission critial B2B SaaS organisaties met een huidige licentieomzet tussen de € 250.000 en 1,5 miljoen. En waar PAQT hun klanten vooruit helpt met het leveren van strategisch doordachte en bedrijfskundig gevalideerde software, is Partinc een ervaren strategisch partner op het gebied van groei en kapitaalinjecties. Met een ticketsize tussen de € 500.000 en € 2 miljoen verwachten ze dan ook een beslissende bijdrage te kunnen leveren aan Nederlandse scale-ups.

Over Partinc Capital

Partinc Capital is een Zweedse investeringsmaatschappij die zich richt op investeringen in SaaS-bedrijven die softwarediensten leveren voor “business-to-business”-relaties. Partinc Capital is een actieve investeerder die nauw samenwerkt met haar portefeuillebedrijven. Het bedrijf heeft vestigingen in Zweden en Nederland. Het bedrijf investeert in Scandinavië en in de Benelux. Zie ook www.partincapital.com

Wil jij een financiële doorrekening maken voor je SaaS business plan? Ga aan de slag met onze model exploitatiebegroting.

Lees meer over de model exploitatiebegroting

Meer over Informatie over SaaS

Alle artikelen

PAQT Start today

Vragen?

We staan voor je klaar om ze te beantwoorden.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf