Tool

Graphite Design System

Een design system zorgt ervoor dat je efficiënt kunt werken aan de user experience van een applicatie, aan een prettige look and feel. Bij PAQT hebben we ons eigen (open source) design system ontwikkeld.

Wat is het Graphite Design System?

Graphite is een verzameling herbruikbare UI-componenten en tools om digitale producten te kunnen bouwen. Het is eigenlijk een grote doos LEGO stenen, ontwikkeld volgens duidelijke standaarden, compleet met goede documentatie. Graphite zorgt voor hoge kwaliteit, goede toegankelijkheid en plezierige interacties.

Het Graphite design system stelt ons in staat om UX/UI-kwaliteit te leveren van hoog niveau.

Tijdwinst

Met Graphite hoef je veelvoorkomende elementen, zoals bijvoorbeeld een knop, niet telkens opnieuw te ontwerpen en te programmeren. Dat is fijn, want zelfs een eenvoudige knop is nog niet zo simpel.

Je moet kiezen voor tekstkleur, gewicht, grootte, witruimte en het soort hoeken. Daarnaast heb je verschillende ‘states’, zoals hover, active en disabled. Varianten zoals primary, secondary en danger. Je kunt icons toevoegen en diverse ondergronden gebruiken. En de knop moet ook nog eens toegankelijk zijn voor alle mensen in iedere situatie.

Dat is dus nogal wat om rekening mee te houden. Als je daarvoor ieder project een designer en een developer aan laat werken, dan kost dat heel veel geld en heel veel tijd.

Een heldere visuele taal

Met een design system beschik je over een heldere, visuele taal, met herbruikbare componenten. Dat verbetert de kwaliteit en de consistentie, terwijl onze ontwerp- en ontwikkelprocessen veel efficiënter worden. Graphite is een soort gemeenschappelijke woordenschat voor iedereen en dat maakt ook het samenwerken tussen teams en disciplines makkelijker.

We gebruiken ook design kits waarmee de designers de Graphite componenten makkelijk kunnen gebruiken. De developers kunnen het design vervolgens eenvoudig implementeren. Allemaal tijdwinst dus. Tijd die we liever gebruiken om specifieke klantvragen op te lossen.

PAQT Tom

De voordelen van een eigen design system

  • Specifiek gemaakt voor veelvoorkomende projecten binnen PAQT.
  • Het is white-label, waardoor we zonder moeite de huisstijl van de klant kunnen toepassen.
  • Graphite is eenvoudig te implementeren en de componenten kun je gebruiken in elk framework zoals React, Laravel en Vue.js
  • Snel en efficiënt werken aan de user experience van een applicatie

 

PAQT Start today

Groeien?

Met een techpartner kom je verder

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf