Technieken

Symfony

Framework voor razendsnelle, complexe enterprise applicaties: modulair opgezet, flexibel en veelzijdig, uiterst betrouwbaar en eenvoudig testbaar.

Symfony logo PAQT

PHP framework Symfony

Bij PAQT gebruiken we PHP als programmeertaal. En om veilig en efficiënt te kunnen werken gebruiken we applicatieframeworks. Dit zijn kant-en-klare, steeds herbruikbare componenten voor bepaalde veelvoorkomende taken. Naast Laravel gebruiken we het PHP framework Symfony voor de back-end van onze software.

De voordelen van een framework

Een framework zoals Symfony zorgt ervoor dat het developmentteam veel tijd bespaart. Standaardfuncties en veelvoorkomende taken hoeven niet meer helemaal zelf te worden geschreven. Componenten kunnen direct worden gebruikt. Ze krijgen regelmatig updates waardoor ook de veiligheid van een applicatie verbetert.

Verder is de code van de software makkelijker te onderhouden en sneller te begrijpen door bijvoorbeeld een nieuw lid van het scrumteam. Last but not least bevordert een framework een goede structuur van een applicatie.

Trusted by

De kracht van Symfony

Voor back-end development gebruiken we bij PAQT Laravel en Symfony. Symfony heeft de voorkeur wanneer het gaat om complexe enterprise applicaties. Het framework is modulair opgezet, flexibel en veelzijdig, uiterst betrouwbaar en eenvoudig testbaar. Daarnaast is Symfony zeer goed schaalbaar. Een ander sterk punt is de OpenAPI ondersteuning waarmee API’s makkelijker te koppelen zijn.

De componenten van Symfony zijn overigens ook ‘buiten’ het framework te gebruiken. Je komt ze tegen bij grote, internationale platformen zoals Drupal en Magento – en zelfs Laravel gebruikt Symfony componenten.

Applicatie architectuur

Symfony biedt meer vrijheid in de architectuur van een applicatie maar vraagt van de developer ook meer kennis van architectuur. Dit framework is daarom niet voor  iedere softwareapplicatie de juiste keuze, die afweging maken we dan ook samen met onze opdrachtgevers.

PAQT Symfony applicatie development
Developer Janne aan het werk bij PAQT

Opensource

Symfony is ontwikkeld door Sensiolabs, een commerciële onderneming. Het wordt uitstekend ondersteund met documentatie, tutorials en internationale conferenties. Daarnaast is het opensource. Behalve de specialisten van Sensiolabs zelf, werken PHP-experts over de hele wereld mee aan de verdere ontwikkeling van dit framework, het oplossen van problemen en het bieden van support. Waaronder de specialisten van PAQT dus.

Overtuigende eigenschappen

 • Ideaal voor enterprise software
 • Veelzijdig en flexibel
 • Stabiel en betrouwbaar
 • Snelheid en performance
 • Modulaire architectuur op ieder vlak (eenvoudig uit te breiden)
 • Perfect schaalbaar
 • OpenAPI ondersteuning
 • Eenvoudig testbaar
 • Goede ondersteuning en documentatie
 • Actieve community
 • Grondlegger van veel belangrijke architectuurprincipes binnen de PHP-wereld

Advies nodig? We helpen je graag.

Maak direct een afspraak voor een adviesgesprek