Behind the scenes

Volledig self-taught developer met een eigen roadmap: maak kennis met Ahmad!

Leestijd 1 min

Door Louis Gossieau

Met 10 jaar ervaring heeft Team Falcon er sinds kort een ontzettend ervaren, nieuwe kracht bij. Maak kennis met Ahmad! Als oorspronkelijk Full Stack developer, richt hij zich nu volledig op de backend. Voordat hij in 2015 vanuit Afghanistan naar Nederland kwam, had hij zelfs ervaring als netwerkbeheerder. De afgelopen jaren werkte hij voor een non-profit en een SaaS-bedrijf, waarna hij wat meer afwisseling zocht in zijn vervolgstap van zijn carrière. Vorige maand startte hij bij PAQT.

Developer Ahmad in Actie

Belangrijk voor zijn overstap was de mogelijkheden tot zelfontwikkeling. “Alles is hier ontzettend goed geregeld, maar zeker ook op dat gebied. Er zijn trainingen, je eigen ontwikkeldag elke maand met ImPAQTday en daarnaast natuurlijk ook een extreem hoge ontwikkelkwaliteit. Dit is een plek waar ik veel kan leren. Die zelfontwikkeling vind ik belangrijk en past goed op mijn eigen roadmap.”

Het klinkt bijna alsof Ahmad zijn eigen carrière als een product behandeld, maar het is echt zo. “Zo kijk ik nu naar devops trainingen om iets te leren over Kubernetes. Daar leerde ik ooit de basis al eens van, maar met de vrijheid bij PAQT kan ik daar nog veel meer over leren.

Ook jezelf verder ontwikkelen en toe aan een nieuwe stap?

Bekijk onze vacatures

Van 'Clean Code' naar 'High Performance Code'

Leergierig, dat is Ahmad zeer zeker. Onderdeel van kennis opdoen is ook feedback krijgen op je werk. Ook dat is veel gedetailleerder dan hij eerder meemaakte bij andere bedrijven. “Mijn collega Jasper is daar bijvoorbeeld erg sterk in. Telkens als ik een wijziging in de code voorstel, komt hij met gedetailleerde feedback over wat ik gemaakt heb en hoe ik het naar de PAQT-standaarden breng. Ik leerde voorheen al veel over ‘Clean Code’: code die goed leesbaar en te begrijpen is. Nu leer ik al direct veel over ‘High Performance Code’: krachtige, efficiënte code’.”

Betere backend door kennis van architectuur

Omdat hij eerder als Full Stack developer werkte, heeft hij ook kennis van front-end technieken. Daardoor is Ahmad instaat om zowel aan de backend, als de front-end code reviews te doen. In al die jaren is het hem gelukt diverse technieken volledig zelf onder de knie te krijgen. En zijn eagerness om zelfs devops technieken te leren, betekenen ook dat zijn code daarvan profiteert. “Als je de infrastructuur goed begrijpt kun je ook code schrijven die daar beter compatibel mee is. Persoonlijk vind ik het ook gewoon leuk om te weten hoe je bijvoorbeeld een applicatie opzet met microservices.”

In zijn vrije tijd is Ahmad vaak creatief bezig. “Ik help her en der mensen op vrijwillige basis met graphic design, web apps, websites maar ook fotografie. Ik laat me daarbij vooral door anderen inspireren. We hebben met een aantal vrienden een kleine community, waarmee we samen wel eens als hobby een fototentoonstelling op locatie organiseren, via de gemeente. Ook op die vlakken vind ik het namelijk hartstikke leuk me zelf te ontwikkelen!”

Welkom Ahmad!

 

Alle artikelen

PAQT Red Dagmar Ricardo CTA

Sluit je aan bij PAQT

Kijk snel of we bij elkaar passen.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar +31 6 39 67 51 65.

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Kelvin Verbeek
Kelvin