Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de belangrijkste brancheorganisatie voor de horeca en vertegenwoordigt 20.000 horecaondernemers. KHN maakt zich met dit Horeca portaal sterk voor een professionele, toekomstbestendige en zeker ook veilige horeca.

Doelmatig, transparant en makkelijker samenwerken – PAQT ontwikkelt digitale oplossingen voor de non-profit branche.

PAQT er zijn regels

Er zijn regels

Geen branche zo gastvrij als de horeca. Helaas maken sommige mensen daar misbruik van. Hoe hou je het met gasten die zich niet aan de huisregels houden toch veilig en gezellig? Koninklijke Horeca Nederland ontwikkelde samen met PAQT het portaal ‘Er zijn regels’, waarmee horecaondernemers gegevens over overlastgevers met elkaar kunnen delen. In meer dan 30 regio’s worden inmiddels duizenden ontzeggingen bijgehouden.

Collectieve horecaontzegging

Iedere horecaondernemer mag een overlastgever de toegang tot zijn zaak ontzeggen. Maar wanneer je die gegevens met collega’s gaat delen is dat in strijd met de wet. KHN heeft daarom een door de Autoriteit Persoonsgegevens goedgekeurd protocol ontwikkeld voor Collectieve Horeca Ontzeggingen. Aangesloten ondernemers kunnen, in samenwerking met politie en de gemeente, overlastgevers in hun regio voor een bepaalde periode weren.

PAQT Horeca software

Hoge standaarden

De applicatie heeft een zeer strenge inlogprocedure. De ondernemer ziet alleen wat hij mag zien en uitsluitend in zijn eigen regio. Per regio is één beheerder verantwoordelijk voor het bijhouden van het bestand met ontzeggingen. Hierdoor wordt misbruik voorkomen. Via een openbare ‘voorkant’ kunnen ontzegden zelf in hun eigen regio meer informatie vinden over de gevolgen van hun ontzegging.

Een uitdaging in gebruiksgemak

De applicatie is geschikt voor alle soorten horecaondernemers en personeel zoals portiers. Het portaal werkt met grote knoppen, goed leesbare fonts en een intuïtieve indeling. Zelfs als het zeer druk is kan men in een oogopslag zien welke ontzeggingen in een regio actief zijn. De responsive applicatie is uiteraard toegankelijk via desktop, smartphone en tablet. Ook met oudere toestellen en browsers. De applicatie is bovendien in meerdere talen beschikbaar.

De keuze voor PAQT

KHN koos voor PAQT om drie redenen:

 • Veel kennis van informatiebeveiliging (ISO 27001-gecerticifeerd)
 • Goed projectmanagement omdat het om vertrouwelijke gegevens gaat
 • Expertise over hoe ondernemers omgaan met het internet en applicaties

De doelgroep stond en staat continu centraal in de ontwikkeling van de applicatie. Ook bij het testen zijn de eindgebruikers, de horecaondernemers, uitgebreid betrokken geweest. Inmiddels is er een tweede versie gelanceerd en blijft PAQT de komende jaren werken aan veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

Online horecaontzeggingen

 • Actief in 30 regio’s
 • Honderden deelnemende horecaondernemingen
 • Duizenden geregistreerde overlastgevers

Gebruiksvriendelijk

 • Helder en intuïtief design, geen handleiding nodig
 • Volledig responsive, ook voor oudere smartphones en browsers
 • Toegankelijk in meerdere talen

Veilig en betrouwbaar

 • Geavanceerd rechtensysteem en speciale URL-beveiliging
 • Automatische accountvergrendeling bij meerdere gefaalde inlogpogingen
 • Extra beveiliging voor verouderde browserversies
 • Actieve gebruikersgroep betrokken bij doorontwikkeling

Terug naar overzicht

PAQT ambitie

Overtuigd?

Vertel ons je ambitie. We denken graag met je mee.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf