Dokter Jules

Slimme online triage door chatbot-app Dokter Jules

Dokter Jules - triage

‘Hoe ziet fysiotherapie eruit wanneer we voor altijd in lockdown zitten?’ Het is de vraag die fysiotherapeut en ondernemer Jelle Heisen bezighield tijden de coronacrisis. Omdat mensen met bewegingsgerelateerde klachten vaak behoefte hebben aan persoonlijk advies, bedacht hij een chatbot die op meerdere platforms ingezet kan worden voor triage én persoonlijk advies.

Innovatieve triage tool

‘Dokter Jules is de eerste triage tool in Nederland op het gebied van beweegklachten, die ook persoonlijk advies geeft’ vertelt Jelle. ‘Je kunt Dokter Jules zien als digitale doktersassistent. De chatbot is opgebouwd uit evidence based algoritmes en is daarmee een betrouwbare informatievoorziening voor patiënten.’

Dokter Jules animatie web

Werking van de app

Gebruikers van de de app geven aan welke klachten zij hebben en krijgen vervolgens een reeks vragen gesteld in de chat. Ieder antwoord geeft Dokter Jules meer informatie om de juiste vervolgvragen te stellen en zo tot een goed advies te komen. Dat persoonlijk advies ontvangt de patiënt automatisch als pdf in de mail.

In het geval van beweegklachten bestaan de adviezen bijvoorbeeld uit oefeningen en tips over houding. Na zes weken ontvangt de patiënt een opvolgende mail, waarin wordt gevraagd naar het verloop van de klachten en of deze alsnog fysieke hulp nodig heeft.

Multi-platform

Dokter Jules is ontwikkeld als losse applicatie, die te integreren is op meerdere platformen. Zo kunnen fysiotherapeuten de chatbot inzetten voor een eerste anamnese en om patiënten direct concrete adviezen te geven. Maar ook zorgverzekeraars, arbodiensten en huisartsen kunnen de app hiervoor gebruiken, of met het oog op preventie van (ergere) klachten.

Stefanie - software platformen - product owner

Privacy voorop

De app is bedacht en gebouwd met de strengste eisen op het gebied van privacy en security. Zo is de omgeving waar informatie gevuld wordt, niet van buitenaf toegankelijk. E-mailadressen die worden ingevoerd, worden niet opgeslagen, maar enkel gebruikt om direct de nodige mails te versturen, of klaar te zetten. Hierdoor zijn de gevoelige (medische) persoonsgegevens in veilige handen bij Dokter Jules.

Flexibel en veilig

Jelle zocht naar een betrouwbare ontwikkelpartner die deze veiligheidseisen goed kon borgen, in combinatie met de flexibiliteit om te blijven ontwikkelen en ondernemen. ‘Via mijn netwerk kwam ik in gesprek met PAQT. Wat me direct aansprak was de vooruitziende blik. PAQT is flexibel aan de ene kant en betrouwbaar aan de andere kant. Vanwege de bijzondere persoonsgegevens waarmee we te maken hebben, zijn deze gebieden zwaar getoetst. PAQT doorstond deze toetsing met vlag en wimpel. Voor mij is de combinatie tussen deze flexibiliteit en betrouwbaarheid essentieel om mijn concepten te realiseren.’

Terug naar overzicht

PAQT Start today

Vragen?

We staan voor je klaar om ze te beantwoorden.

Neem contact op

Je bereikt me het snelst door te bellen naar 06 43 09 10 30

Vul je het formulier hiernaast in, dan reageer ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag.
Een bericht via mail of LinkedIn kan natuurlijk ook.

Tot binnenkort!

Maurits Dijkgraaf