De 4 belangrijkste redenen om software te ontwikkelen met Laravel

Leestijd 2 min

Door Johan

De tijd dat softwareontwikkelaars alle code voor een applicatie telkens weer helemaal zelf moesten schrijven ligt gelukkig ver achter ons. Een framework zorgt ervoor dat je bepaalde functionaliteiten die veel voorkomen, kant-en-klaar aangeleverd krijgt. Zo worden fouten voorkomen en kun je eerder live.

Developer Johan aan het werk bij PAQT

Framework voor backend development

Naast frameworks als CodeIgniter, Symfony en CakePHP, Yii en Zend heeft vooral Laravel de laatste jaren snel aan populariteit gewonnen als open-source PHP-framework voor backend development. Niet alleen bij developers overigens. Ook opdrachtgevers doen hun voordeel met de kracht van Laravel.

Maar waarom zou je bij softwareontwikkeling kiezen voor Laravel als framework? We bespreken de 4 belangrijkste redenen, met onze Senior Lead Developer Johan.

Softwareontwikkeling developer wijst naar scherm

1 – Schaalbaar

Kenmerkend voor het Laravel framework is dat de developers in modules moeten werken. Is de applicatie een succes dan kunnen extra modules als bouwstenen worden toegevoegd om probleemloos op te schalen en uit te breiden. Dit zonder de rest van de applicatie helemaal te moeten herbouwen.

2 – Overdraagbaar

Als opdrachtgever wil je zeker zijn van hoge kwaliteit maar liever niet voor altijd vastzitten aan één softwareontwikkelaar. Meer dan 30.000 developers wereldwijd maken gebruik van Laravel. De kwaliteit is hoog en de ondersteuning met documentatie, conferenties, Laracasts en podcasts is zeer goed. Overdragen van de simpele, leesbare code van je applicatie is geen enkel probleem, mits je je als ontwikkelaar aan de ‘Laravel Manier’ houd van ontwikkelen. Zie het als een gereedschapskist. Je hebt dan wel standaard gereedschap waar iedere monteur mee uit de voeten zou moeten kunnen, maar als je op een gekke manier iets in elkaar gaat zetten heb je alsnog een probleem.

3 – Veilig

Aan beveiliging van je applicatie en data kun je niet genoeg waarde hechten. Laravel werkt volgens de industriestandaards voor onder (veel) meer datamigratie, routing, authenticatie en autorisatie. Je applicatie laten voldoen aan de eisen van de AVG wordt met Laravel aanmerkelijk eenvoudiger. Daarnaast zijn automatische softwaretests mogelijk, waardoor ook nog eens sneller opgeleverd kan worden.

Developer werkt achter scherm

4 – Koppelbaar

Laravel ondersteunt, met dank aan heel veel open source packages, een tal aan API’s. En mocht er nog geen publieke API package voor beschikbaar zijn, is het gemakkelijk om er zelf een te maken. Daarmee is het als het ware een soort stekkerdoos waarmee je probleemloos allerlei data kunt binnenhalen van, of versturen naar, andere systemen.

Dat laatste is sowieso nog wel goed om te benoemen als pluspunt: het grote scala aan packages die er beschikbaar zijn. De kans is groot dat als je iets wilt doen, en het niet standaard met Laravel kan, dat er wel een package voor is. Laravel heeft zelf enkele packages, maar ook bijvoorbeeld Spatie (een Belgisch softwarebedrijf) heeft er een hoop aan de community beschikbaar gesteld waar we niet meer zonder kunnen.

Dutch Laravel Foundation

Als officieel ‘Dutch certified company’ hebben wij ruime ervaring met het ontwikkelen van software met Laravel. We zijn daarnaast medeoprichter van de Dutch Laravel Foundation. Deze stichting maakt zich sterk om dit krachtige backend framework te promoten en stimuleert kennisuitwisseling tussen developers. Opdrachtgevers die op zoek zijn naar betrouwbare en ervaren specialisten vinden die makkelijk via de Dutch Laravel Foundation.

Meer weten over backend development met Laravel?

Meer weten over backend development met Laravel?

Laat je gegevens achter, dan nemen ik zo snel mogelijk contact met je op. Liever even bellen? Geen probleem, bel me direct via 06 – 430 91 030

Maurits Dijkgraaf

Alle artikelen

Maurits wijst naar scherm bij developers

PAQT nieuwsbrief

Ontvang viermaal per jaar onze nieuwsbrief met relevante IT-ontwikkelingen, inspirerende cases en het laatste PAQT-nieuws.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang viermaal per jaar onze nieuwsbrief met relevante IT-ontwikkelingen, inspirerende cases en het laatste PAQT-nieuws.

Dagmar Ingelse
Naam(Vereist)
E-mail
Toestemming(Vereist)